Cârnăciori picanţi in aluat

Musafirii suna la usa si voi nu aveti nimic pregatit cu ce sa ii serviti, cu atat mai putin sa ii impresionati? Relax, trageti aer in piept si ascultati-ma cu atentie: niste carnaciori picanti sau carnaciori de bere in aluat de foietaj si ornati cu masline nu au cum sa lase musafirii indiferenti iar voua va spala rusinea in cel mai gustos fel. O reteta foarte simpla si foarte rapida.

Aveti nevoie de:
– o punga de carnaciori pentru bere sau carnaciori picanti (cca 600 gr)
– aluat de foietaj (cel de la Alpin gata taiat in patratele este ideal)
– masline si scobitori pentru garnisit.

Se fierb carnaciorii, apoi se taie fasii de aluat pentru foietaj – daca folositi patratelele de aluat de la Alpin, taiati fiecare bucata in 4 fasii – si infasurati fiecare carnacior intr-o fasie de aluat.

Se aseaza intr-o tava tapetata cu faina si se coc cca 20 de minute, la foc potrivit, pana cand aluatul se umfla si se rumeneste.

Se orneaza cu masline si se pot servi cu mustar sau alte sosuri, in functie de gusturi. Eu ador aceste retete rapide, asa ca mai tot timpul tin cate ceva in frigider, care se poate prepara usor. Pana musafirii se destind putin… numai bine gustarica este servita.

21 Comments

  1. carmenhoffmann

    teo esti o harnicuta…toata ziua gatesti ceva bun.am vazut toate retetele tale si sint super. te pup si o zi buna

  2. Alina T.

    Draga mea,
    Ce rau imi pare ca nu unt acasa sa incerc toate aceste retete minunate 🙁 Aici din pacate nu sunt alimentele asa de gustoase ca acasa…nimic nu e la fel ca acasa,nici legumele,nici fructele,nici carnea,nici preparatele….ce sa mai spun de carnati,sunca,grasime,foietaj…nici nu se gasesc.
    Cand vine mamica in noiembrie ii fac o lista lungaaaaa cu ce sa-mi aduca de acasa.Poate asa reusesc sa-mi fac macar o parte din …pofte.Multumesc pentru ca existi si pentru toate retetele astea minunate pe care in bunatatea ta le imparti cu noi.
    Te pup si nastere usoara.Alina T.

  3. Amalia

    Uff ce bine arata … cred ca i-ar placea sotului meu plus ca se fac foarte usor !Pupici !

  4. Alexandru.Giurca

    Toate sunt asa de bune. Ar trebui sa deschizi un restaurant

  5. Carmen, ai dreptate, toata ziua trebuie sa fac ceva, ca nu am stare! adevarul e ca asta imi place cel mai mult sa fac si ma relaxeaza cel mai tare 🙂 te pup si eu!

    Alina, multumesc din suflet pentur cuvintele atat de frumoase 🙂 Nici nu stii cat ma bucura astefl de comentarii dupca cate o zi atat de gri 🙂

    Ama, multi pupici pt tine :*:*:*

    Laexabdru, sa stii ca eu m-am gandit sa fc un restaurant asa mic, cu 5 mese si sa servesc doar mancarea “home made”…dar acum sunt alte prioritati cu biberon :))

  6. Teo, tocmai ce am descoperit niste super carnaciori de oaie, am foetaj in congelator.. si ma gandeam sa fac niste carnaciori in fietaj.. Si la tine, ce-mi vad ochii.. 🙂

  7. Simona T.

    Teo, ai retete senzationale. Ma bucur ca te-am descoperit, chiar nu mai aveam imaginatie, mereu aceleasi retete…La noi a venit barza anul trecut (tot in noiembrie 🙂 ). Sunt sigura ca in viitor vor aparea si retete pt `strumfici` pe blog-ul tau. Sanatate multa si sarcina usoara.

  8. Si eu la fel ii fac! Intr-adevar, foarte buni !

  9. Ginette

    Teo, mi-au lasat “gura apa” carnaciorii tai, asa ca am pus mana la treaba si mi-am potolit pofta. Te pup !!!

  10. PREA MISTO ARATA….CHIAR ESTI TARE…EU ADOR TOT MANCARURILE RAPIDE DAR SA ARATE MINUNAT….CE AI FACUT TU PE ACEST SITE E BESTIAL…IN BUCATARIA DE LA SERVICI IN FIECARE ZI II ALINT PE COLEGII MEI OSPATARI CU CATE O RETETA GENIALA DE A TA….BRAVO

  11. Multumesc, Mihai! E o onoae pt mine sa gateasca un bucatar dupa retetele mele!!!

    Edith, Simona, Irina, Ginuca, va pupam si eu si bebe!!

  12. am vazut mai multe retete cu acest celebru aluat foietaj, decat ca de vreo 4 ani locuiesc in sua si, desi m-am uitat dupa ceva macar asemanator, nu am gasit sa cumpar. si acum o intrebare: ai idee cum se prepara “in casa” acest aluat?multumesc.

  13. Anca, se poate face si in casa alautul de foietaj, dar nu are rost sa te muncesti cu el. In State il gasesti la orice Walmart, Albertson’s sau Costco, sub denumirea de “Pepperidge Farm Puff Pastry”, e un oachet cu 2 foi inghetate. Iti spun sigur ca asta e pt ca l-am folosit acolo.

  14. irinaririna

    Buna Teo. Aseara am facut si eu cabanos in foietaj, pot sa postez la mine pe blog reteta?
    Au iesit deliciosi. Multumesc pt ideile tale.

  15. Irina, sigur ca poti posta reteta 🙂

  16. tirimplici

    arata super
    e o reteta pe care trebuie sa o incerc
    am mai facut cateva din cele postate de tine au iesit ….minunatii
    merci Teo

  17. Salut. Am facut si eu reteta asta si este foarte bun produsul finit.

  18. Anonymous

    Salut Teo!
    Stau de ceva timp pe blogul tau, am vazut cam toate retetele si m-am gandit sa te felicit, chiar meriti! Cel mai bun blog cu retete de pana acum! (si crede-ma ca tot asta fac de ceva zile, caut retete gustoase si usor de facut :D)
    Inca o data multumesc pentru inspiratie! Reteta asta pare foarte buna, o sa o incerc chiar azi.
    Cristiana

  19. Doamne ce idee buna! De abia astept sa incerc si eu. Pot sa pun link-ul cu blogul tau la mine pe site?

  20. Anonymous

    Americanii ii numesc "pig in a blanket". Un aperitiv foarte apreciat si aici peste ocean. Excelent post, Teo!!!

  21. Confucius

    wei de gand nam mai mancat dinastia :)) Foarte buni… Mai ales la petreceri si ocazii dinastea festive prin foarte bine Si maicamea facea mai demult o reteta asemanatoare doar ca folosea cremvusti in loc de carnaciori

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.