Melba cu piersici

Desi nu sunt deloc adepta semipreparatelor sau prajiturilor instant, am recurs la melba cu piersici ca solutie de ultim moment pentru ca se apropia ziua lui Buni si nu aveam nimic pregatit. Am ales Melba cu piersici de la Dr. Oetker.

Pe langa cutia de melba cu piersici, aveti nevoie de:
– 150g de iaurt gras
– 200g de smantana dulce
– un compot de piersici (400g)
– nectarine proaspete si coacaze (pt decor)
– 100g de unt

Se piseaza biscuitii din pachet, eu am folosit ciocanul pentru snitele. Intr-un vasut am pus la incalzit cateva linguri de compot, cam 100g in care am topit si untul si am adaugat peste biscuitii pisati. Pasta obtinuta am asezat-o in forma de carton din cutie si am tasat-o cu o spatula pt a obtine un blat uniform pe care l-am dat cca 20 de minute la rece. Intre timp am preparat crema, am batut praful de crema din pachet cu smantana dulce, apoi am adaugat iaurtul si la sfarsit piersicile taiate bucatele.

Am turnat crema peste blatul de biscuiti si am dat la rece, 10-15 minute in congelator in compartimentul de fast freeze. Apoi am ornat tortul cu nectarine si coacaze iar pe deasupra am renuntat la jeleul din pachet si l-am inlocuit cu un tort gelee de la Dr. Oetker pe care l-am preparat cu sucul de la compotul de piersici.

A iesit o nebunie, foarte buna pe timp de vara, reteta e mai mult decat simpla iar rezultatul peste asteptari pentru o prajitura instant. Am sa mai incerc si o alta varianta din cele 3 prajituri fara coacere propuse de Dr. Oetker

4 Comments

  1. Anonymous

    Buna tare, am facut si eu acum 2 saptamani si am fost placut surprinsa! O praji racoroasa, excelenta pt zilele de vara (piciului n-am avut totusi curajul sa-i dau ca ma tem de conservanti si alte prostii…)
    Ioana

  2. Alina

    Super reteta asta! Si usoara foc! Fara foc, doar cu frigi!

  3. traducatoru'

    mai e o reteta fara coacere si chiar fara munca: la cofetarie gasesti prajituri gata facute :)) Vroiam sa intreb cat ai economisit (ca bani) si ca timp

  4. am incercat-o si pe aia cu ananas… delicios 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.