Roşii umplute

Rosiile umplute cu o delicioasa crema de branza telemea si verdeata, ce poate si mai usor si mai fresh pentru un aperitiv de vara? Au avut un mare succes la invitati, asa ca merita incercate cat inca prindeti sezonul rosiilor de gradina, rosiile carnoase si dulci, care sunt atat de aromate incat poti musca din ele ca din mar.

Aveti nevoie de:
– 4-5 rosii (in functie de cat sunt de mari stabiliti exact numarul)
– 200-250 gr de branza telemea
– o cutie de crema de branza cu verdeata
– 2 fire de ceapa verde
– patrunjel si marar
– sare

Reteta este foarte simpla:
Spalati bine rosiile, taiati-le capacele si puneti-le cu fundul in sus la scurs pe un servetel. Se piseaza telemeaua cu furculita (nu in bleder pentru ca devine prea fina), se amesteca cu verdeturile si ceapa verde tocata cat de marunt (aici e chiar indicat sa folositi blenderul), crema de branza cu verdeata si sare dupa gust. Lasati pasta sa se aseze si scurgeti eventuala zeama care se creeaza din cauza branzei telemea.

Se umplu rosiile cu pasta de branza, se aseaza capacele si se dau la frigider pana la servire, insa se pot servi si imediat. Pofta mare! La rosii umplute inainte, la razboi inapoi, vorba aia!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (4 votes cast)

10 Comments

  1. ce rapid…si ce bine arata!felicitari pt blog…imi plac retetele tale!si eu sunt ardeleanca de la bistrita,doar ca momentan locuiesc cu familia la london..bafta in continuare!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Adriana

    foarte buna reteta. eu abia m-am mutat singura si invat tot felul de retete si imi prin tare bine unele ale tale. felicitari

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Overlord

    teo pls help….gasisem la tine o reteta cu rosii mici umplute…si nu mai stiu…dar tin minte ca trebuia neaparat sa o fac…pls help!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. Am incercat odata rosiile umplute idee preluata de la tine de pe blog, doar ca evident am modifcat-o, nu de alta, dar doar asta aveam in frigider: branza de burduf sfaramata cu putin lapte, boia, vegeta sau sare si putin piper si patrunjel.. mmmmmmmmm super bun!

    Ador bogul tau!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. Anonymous

    Mama mea, scotea continutul rosiilor, adica semintele. Le-ai scos si tu? Multumesc!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. Dupa cum poti sa-ti dai seama si din poze sau textul retetei, am scobit interiorul rosiilor si le-am umplut cu branza.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  7. Anonymous

    arata bine si cred ca sunt si foarte gustoase

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  8. Anonymous

    SUPER TARE RETETA,VREAU SI EU SA INCERC RETETA TA.SILVIA

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  9. Anonymous

    EU LE TAI IN FORMA DE COSULETE CU TOARTA.IAR AMESTCUL DE BRANZA IL TREC PRIN MASINA DE TOCAT SI INERC SA NU STRI FORMA.E O RETETA FRESH DE PRIMAVARA VARA IAR MIE NU-MI LPSESTE DE LA ZILE FESTIVE.
    COMPLIMENTE TEO PENTRU BLOG.STAI IN ROMANIA?PENTRU CA AM OBSERVAT CA AI O TENDINTA SPRE BUCATARIA MADITERANIANA.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  10. Anonymous

    Of Teo….nu stiu cine a pus-o pe o prietena de-a mea sa-mi dea blog-ul tau….eu tot incerc sa tin regim…dar acum am ajuns sa intru zilnic si sa fac cate o reteta de asta super gustoasa de la tine…..si zilnic imi spun ca fac doar pentru sot dar ma pacalesc singura,mananc si eu ,normal.Felicitari!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.