Salată de ouă cu telemea

Reteta de salata de oua cu telemea a fost una dintre marile revelatii pe care am avut-o intr-un an dupa Paste, cand ma tot gandeam ce sa fac cu ouale ramase intacte. In fiecare an vopsesc prea multe, nu stiu de ce nu ma invat o data minte… ba stiu de ce! Pentru ca ma bucur dupa aceea de reteta ca asta sau ca reteta de cartofi frantuzesti sau de oua umplute… asa, am un pretext sa le fac in fiecare an!

Pentru retea aceasta minunata, aveti nevoie de:
– 6 oua mari
– 300 gr de telemea (mie imi place foarte mult cea Hochland, vi-o recomand cu drag daca nu aveti acces la telemea proaspata de la tara)
– un bol de crutoane
– un borcan de iaurt simplu, de 400 ml
– sare dupa gust

Incepem operatiunea cu fierberea oualor, care se fierb in apa rece cu putina sare pentru a nu exploda efectiv. Din momentul in care apa incepe a clocoteasca, ouale trebuie lasate la fiert cca 10 minute, pentru a fi cat mai tari. Se lasa apoi sub jet de apa rece sa se raceasca si se curata. Pana aici, totul foarte clar, asa ca e momentul sa scoti la interval razatoarea mica. Dai prin razatoare si ouale si telemeaua si sarezi putin ouale. Sincera sa fiu, daca telemeaua este mai sarata, eu nu obisnuiesc sa mai sarez si ouale.

Intr-un vas mai mare, sau in doua mai mici, incepe sa cladesti salata. Eu prefer vasele mai mici, pentru ca le pot distribui mai bine pe masa, astfel incat sa fie un vas la fiecare capat al mesei si sa nu pasam un vas mare de la unul la altu.

Se pune un strat de oua date prin razatoare, apoi unul de telemea, un strat sanatos de iaurt si crutoane. Apoi urmeaza inca un strat oua si inca unul de telemea. Orneaza salata dupa bunul plac, eu am facut niste salate smiley face 🙂

9 Comments

  1. Teo arata si simt ca are si un gust nemaipomenit! Felicitari! Se va executa! Pup!

  2. andrea

    yummy. Pe cand o reteta de crema de zahar ars? 🙂

  3. multumesc 🙂
    reteta cu crema de zahar ars, gasesti AICI

  4. cum se fac crutoanele?

  5. se taie painea cubulete, se poate praji putin in tigaie de teflon fara adaos de ulei.

    se pun intr-o tava, se toarna peste ele unt topit, se condimenteaza cu sare piper sau ierburi aromate si se dau la cuptor cca 30 min. timp in care le mai scoti si le amesteci.

    dupa ce le scoti de la cuptor le lasi sa se intareasca si apoi sunt gata de folosit.

  6. samsung u600

    pare destul de delicios, dar oare cat de usor de preparat sunt toate astea??

  7. Samar

    pentru cine nu are cuptor? cum sa fac crutoanele?(studenta si stau la camin -avem numai plita)

  8. Samar, poti sa le faci si pe plita, intr-o tigaie in care pui putin ulei de masline 🙂

  9. Anonymous

    o salata asemanatoare fac si eu cu orice ocazie si vreau sa-ti spun ca are un mare succes, doar ca eu folosesc telemea de oaie (cea de napolact sau Dorna), si dressingul il fac cu putina maioneza, USTUROI neaparat si iaurt astfel incat sa iasa un sos usurel si moale. Va pup si succes.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.