Peşte crocant cu sos de fasole neagră

Obsesia pentru WOK… show must go on… nu ma pot opri si fiind in cautare de retete interesante am dat peste ceva asemanator facut de Dana (BD), o mare gospodina de la care am tot timpul ceva nou e invatat. Reteta de peste crocant s-a potrivit ca o manusa cu tot ce aveam in casa si mai ales cu fileul de pangasius tocmai adus de sotul meu. Asa ca, am purces la realizare.

Ingrediente:
– 3 bucati de file de Pangasius
– amidon (folosesc Gustin, de la Dr. Oetker)
– susan
– ulei de porumb pentru prajit (daca este, daca nu, bun e ori de care)

Am taiat pestele bucati, fiecare felie cam in 3-4 bucati… grasun tare Pangasius asta. Am condimentat pestele cu sare si piper, am dat prin amidon, apoi prin susan si am prajit la wok, in ulei incins.

Apropo de prajitul in WOK, aveti doua variante de a pune uleiul: fie incingeti intai foarte tare tigaia (cat permite materialul din care e facuta, pentru ca cele de teflon, de exemplu, nu rezista la temperaturi foarte mari), fie puneti uleiul de la bun inceput in tigaie si le lasati sa se incinga impreuna.

Cam asa arata rezultatul final, noi l-am servit cu sos de fasole neagra, aceeasi marca Blue Dragon, care mie personal imi place foarte mult. Am servit cu orez, se poate la fel de bine servi si cu taietei de orez.

Enjoy !

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

3 Comments

  1. catalina

    Sosul de fasole neagra l-ai preparat cumva, sau l-ai desertat pur si simplu din pliculet?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Anonymous

    Nu stiu daca sinteti aceeasi persoana, dar daca nu … iata pe alt site reteta si poza identice:

    http://bucataria.nou-nascuti.ro/?a=3&id_reteta=10257&light_key=sos%20de%20fasole%20neagra

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. f. bine arata mancarea preparata de tine. sa incercatzi cu Pangasius fileuri mici nu d’astea mari ca d;aia a fost gras

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.