Macaroane cu sos alb

Reteta de macaroane cu sos alb face parte din categoria „hai sa vedem ce mai avem prin camara, ca suntem lihniti de foame”. Era musai sa gatesc ecva rapid si totodata consistent, plus ca aveam carnea tocata la decongelat si chiar nu aveam chef de chiftele & co. Asa ca, im inventat o mancarica pe baza ingredientelor din camara 😀

Ingrediente:
– 600 gr de carne tocata (poate si mai mult)
– 300 gr de ciuperci
– partea alba de la un fir de praz
– 250 gr de mozzarella
– 250 gr de smantana
– 500 gr de macaroane
– sare, piper, cimbru
– ulei

Sa ne apucam de treaba, zic! Intr-o cratita mare sau o tigaie adanca (eu am folosit un WOK) punem la incins putin ulei in care calim carnea tocata, amestecand bine, pana isi schimba culoarea. Adaugam apoi ciupercile si prazul felii. Pentru ca si ciupercile si carnea lasa apa, nu e nevoie sa adaugam nici apa, nici grasime, ci doar sa le lasam sa se caleasca, la foc mic, vreo 30 de minute.

Gustam sa fie facuta carnea si calite ciupercile si prazul si e momentul sa condimentam cu sare, piper si cimbru dupa gust, apoi sa adaugam smantana si mozarella data prin razatoare si sa amestecam bine bine. Lasam sosul pe foc alte 15-20 de minute, tot la foc mic, pana capata consistenta.

Separat, fierbem macaroanele al dente, in apa cu putina sare si cativa stropi de ulei de masline.

Puteti servi fie macaroanele simple si peste ele cateva linguri bune de sos, fie daca tigaia v-o permite (de aceea ziceam de WOK), puteti pune macaroanele direct peste sos, le amestecati bine si le serviti asa.

O alta idee este sa amestecati macaroanele cu sosul si sa puneti tot amestecul intr-un vas de yena, sa puneti deasupra mozarella sau cascaval ras si sa dati vasul la cuptor pentru gratinare. Fiecare dupa cum pofteste!!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

7 Comments

  1. Anonymous

    Imi este lene (inca) sa-mi fac cont…dar de fiecare data mi-am semnat mesajele ca sa ies cumva din anonimat…
    Areciez tare mult munca ta, esti intr-adevar priceputa. Nu am incercat INCA decat supa crema de conopida care a iesit de minune…dar abia astept sa pun in practica si alte retete de la tine.Observ ca esti prietenoasa, de aceea imi permit sa-ti spun „Te pup Teo”…si Pe curand.
    Liana M. (am mai semnat Lia/Liana, dar pana-mi fac cont semnez asa)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Liana draga, si eu te pup si cand mai gatesti ceva sa vii repede repede sa imi spui cum a fost! Si daca ai ceva reteta f bune, care merita incercate, poti sa mi le trimiti.

    Pupici

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. mariana

    tEO,CE MAI FACETI?SINTETI IMPREUNA?PE CIND?MINCARICA CARE SI EU O MAI FAC!BUNA DE TOT!PA!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. redrose

    retetele tale sunt minunate iar aceasta reteta este minunata si rapida asa ca sigur o sa o incerc insa …nu o sa mananc caci mai greu cu kilogramele astea:d:d…insa am doi scumpi care abia asteapta sa guste;) felicitari pentru tot ceea ce faci..

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. Anonymous

    buna teo esti minunata ai retete super am incercat si eu ciorba de pui a la grec a iesit super

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. Anonymous

    Azi voi incerca aceasta reteta de macaroane, sper din suflet sa imi iasa. Dupa ce voi pune in practica aceasta reteta, iti voi spune ce a iesit

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  7. Moldovan Bianca Mariela

    Super bune pastele. La mine a iesit sosul destul de dens asa ca l-am diluat putin cu apa in care au fiert pastele. Sa ai spor la gatit de sarbatori si astept cu nerabdare delicioasele retele pe care ni le vei impartasi!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.