Salată cu tortellini

Fiind ocupata cu atatea muraturi, a fost musai sa gatesc ceva foarte rapid, care sa imi rapeasca maxim 20 de minute si am facut o salata rece cu tortellini, pe care vi-o recomand cand sunteti presati de timp. E satioasa din cauza pastelor si totusi nu cade greu la stomac din cauza legumelor.

Ingrediente:
– un pachet de tortellini (cu orice fel de umplutura)
– 1/2 salata iceberg
– 2 rosii
– 2 castraveti proaspeti
– 1 castravete murat
– cateva felii de sunca slaba
– o mini cutie de porumb (Bonduelle)
– 1 iaurt degresat
– ierburi de Provance
– marar proaspat tocat.

Reteta suna cam asa: fierbem tortellini in apa clocotind, punem o priza de sare si 2-3 picuri de ulei de masline. Nu puneti sarea de la inceput, pt ca altereaza gustul pastelor. Bun! Ii fierbem dupa timpul indicat pe ambalaj. Pentru a ramane al dente, ii putem scoate chiar cu 1 minut mai repede. Stiu ca in Romania e moda pastelor fierte pana se fac terci, dar noi stim ca nu asta e metoda, nu?

Taiem salata pestisori, maruntim legumele si sunca. Facem un dressing din iaurt si ierburi provensale. Eu nu pun sare pt ca o evit pe cat se poate. Daca doriti, puteti sa puneti si sare. Turnam dressingul de iaurt peste salata, omogenizam, punem marar tocat si… cu furculita la atac!! Pofta mare, castraveciorii mei!

9 Comments

  1. Vai Teo…ma dai gata, pastele le iubesct…tre sa fac si eu reteta. Referitor la fiert ai dreptate…asa e

  2. Anonymous

    Cum se poate printa sau inmagazina intr-un loc personal?
    Esti superrrrrrrrr 5 stelute

  3. arata f bine..dar daca poti da detalii despre ierburile respective din care se face dressingul ar fi perfect..ms mult

  4. Multumesc tuturor!

    Retetele se pot copia in Word si printa de acolo, altfel nu putem sa facem, pt ca atat de ofera blogger 🙁

    Ierburile provensale sau ierburile de provence sunt ierburi folosite in zona mediteraneana, numele il iau de la regiunea Provence, din sudul Frantei. Practic sunt un amestec de rozmarin, patrunjel, oregano, bucuioc, cimbrisor, leustean si maghiran.

    Gasesti ierburile in orice alimentara, uscate, la plic 🙂

  5. roxana

    eu nu am gasit ierburile vietii nici unde. am fost si in cartier, am fost si la auchan si nimic….
    in rest, am luat ceva condimente pentru salata si acuma fierb tortelini cu branza.
    te pup tare

  6. Roxana, e drept ca Auchanul sta cel mai prost la categoria condimente…spre deosebire de Cora, Kaufland, Carrefour..dar pe cuvant ca se gasesc ierburile la plic, de la Kamis folosesc eu, dai si Fuchs sunt bune.

    Daca nu, sunt foarte ok si Fush fix pt salata, sau pt kefir si branzaturi.

    Pofta buna buna!

  7. Ciao Teo, eu astazi am gasit site-ul tau din intimplare…trebuie sa-ti spun numai felicitari!! si nota 10* cu stelute!!, am sa fac, o gramada de lucruri din retetele tale gasite…Chiar azi seara am inceput, am facut salata tortellini, si este nemaipomenit!!Am citit azi foarte mult, si deja!! am invatat o gramada de lucruri!. Te pup, o seara placuta…Un nou Fun 🙂

  8. CriSStina

    Buna Teo super retzeta.as dori sa te intreb unde pot gasi salata iceberg.. 🙂 pupiki

  9. cristina sb

    Teo , esti minunata ! tocmai savurez salata asta. wow, wow, wow… ce pot sa mai zic… ca de zis nu pot sa zic, ca nu ma pot opri din mancat :)) dar de scris , pot sa scriu ca este dementiala. te pup !

    P.S. daca se poate si mai ai timp, te rog sa mai postezi niste retete pt copii. am si eu un baietel cam de o varsta cu Luca si uneori mai intru in pana de idei. multumesc frumos !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.