Pinguini măslinii

Am salvat poza cu pinguinii maslinii acum foarte multa vreme de pe un site. Daca nu ma insel, era vorba despre allrecipes.com, site-ul meu preferat in materie de retete culinare. Pinguinii maslinii, pot fi folositi pentru a decora diverse aperitive, cum ar fi o salata de boeuf pe care o puteti indesa intr-un bol rotund pe care mai apoi s-o rasturnati pe un platou, pe post de iglu si sa o inconjurati de pinguini. Sau pur si simplu ii puteti servi ca si atare pe post de aperitive, fiind o reteta culinara care va asigura… nota maxima pentru impresia artistica.

Aveti nevoie de cateva masline, crema de branza (eu am folosit Philadelphia), un morcov si cateva scobitori.

Cu ajutorul unui cutit foarte ascutit decupam o felie din maslina, apoi umplem golul ramas cu crema de branza pentru a forma burtica pinguinului. Curatam morcovul, il taiem rondele si apoi taiem un triunghi din fiecare rondel, astfel incat sa facem piciorusele. Taiem putin maslina pentru a se fixa mai bine pe picioruse si urmeaza sa ne ocupam de capul pinguinului.

Crestam putin o maslina si introducem acolo triunghiul decupat de la picioruse. Gata, pinguinul nostru are si cioc. Fixam, maslina-cap de maslina-trunchi cu ajutorul unei scobitori.

In 2 timpi si 3 miscari aveti o armata de pinguini mai ceva ca Happy Feet 🙂

Daca ti-a placut reteta, nu uita sa o votezi si sa comentezi putin mai jos. In cazul in care vrei sa primesti mail de fiecare data cand scriu o reteta pe blog, aboneaza-te la feed.

67 Comments

  1. Anamaria Molnar

    Parca vad deja cum o sa-i faci soldatei la micul dejun, cand mai creste Luca 🙂 Te pup.

  2. Anonymous

    Excelenta ideea! Multumesc mult!

  3. Foarte dragut! Imi plac mult de tot. In mod sigur o sa fac si eu la salata de beuf.
    Iti aduc zambetul pe buze, instantaneu!

  4. ramona

    Vai ce draguti sunt…!multumesc mult de tot ptr idee!ma gandeam ca poti sa-i faci si oki cu putina branzica,nu?te pup,bafta in continuare!

  5. Anonymous

    Este o idee super super faina!
    Clar am s-o folosesc.
    (Imi pare rau ca mai sunt si oameni rautaciosi care nu se pot abtine si trebuie sa-si reverse prostia si aici, referitor la postul anterior…)

    Liana M.

  6. Sorina

    ahh ce bine arata!!!

  7. roxana

    Multumesc inca o data draga Teo.
    Am facut senzatie cu soriceii de oua umplute, abia astept sa fac acelasi lucru si cu pinguinii.
    va pup :*

  8. Bai ce misto sunt :))
    f tare ideea, da si eu cred ca ar merge si cu niste ochisori micuti.

  9. Anonymous

    BESTIAL!!!!! Mersi de idee…la capitolul ornat platouri la mese mari stau tare prost, asa ca pinguinii astia sunt super-bineveniti 😀

    Pusi, Alexandra P.

  10. Adela

    sooper!

  11. Amalia

    heey stiu si eu poza , foarte bine ca ai postat si modul in care se fac 🙂

  12. CRISTINA BJ

    Buna TEO,
    Sunt mortali,cu prima ocazie cand o sa am musafiri o sai fac si eu .
    Te pup
    Cristina

  13. Anonymous

    super idee!maine incerc sa ii fac si eu,pt.ca e ziua baiatului meu.MULTUMESC!gigi

  14. Anonymous

    Foarte draguti! O sa ii antrenez si eu…

  15. daca nici astia nu imi ies cum trebuie imi dau demisia 🙂

  16. catalin

    Arata foaret bine

  17. Vai ce frumosi suuunt…ce idee minunata ,felicitari!

  18. Mamichan

    Superb!!!Foarte interesant ,felicitari si multumim ;)O sa incerc sa fac si eu fetitei mele,cu siguranta se va bucura;)

  19. Anonymous

    Ha ha ce draguti sunt. Sigur fac si eu ca se apropie ziua surorii mele.De la ea am invatat foarte multe,gateste excelent 😀 si acum ma ajuti si tu enorm. Sigur or sa-i placa si ei pinguinii.Mie imi place foarte mult sa creez in bucatarie, ma refer la ornatul pe farfurie sa fie ceva care sa te atraga si cand mai si gusti … 😀 yamyy .Deaceea te intreb Teo daca ma poti ajuta si cu ceva idei mai multe de ornat, ar fii foarte interesant mai ales pentru mese festive si nu numai.Mai gasisem eu niste sandwichuri fantezie si mi s-a parut super ideea :)si am vzt si prin localuri si am furat din idei:) zic doar una acum:) Intr-o felie de sunca pui ori una de salam impaturesti 2 bucati de cascaval taiat dreptunghiuri mici, infigi o scobitoare in toate si gata 😀 Spor la gatit va urez:D
    Pupicei,Micuta

  20. Stephanie

    Sunt un pic migalosi, dar rezultatul este foarte dragut.

  21. leoralu

    tocmai i-am facut si eu si au avut un efect nemaipomenit asupra musafirilor si nu mi sau parut deloc migalosi.o idee geniala

  22. sorina

    La viitoarea soacra deja ii place mult mai mult de mine 😉 de cand a vazut cate bunatati gatesc…si toate retetele sunt de pe blogul tau;)

  23. Pinguinii astia sunt super!!!E mai greu cu umplutul maslinelor dar ca aspect impresioneaza….si cum prima impresie conteaza…merci pentru secret:)

  24. :-)) super!

  25. Anonymous

    superbi!!!!!!!!!!!!!!
    multumesc!!!!!!!!!!

  26. am facut si eu niste pinguini 😀 aici sunt niste poze cu ei http://vudu84.net/2009/03/cireasa-de-pe-tort.html/

  27. Anonymous

    Buna
    Am citit reteta si mi se pare interesanta, iar pinguinii sunt super haiosi. Am si eu o intrebare: maslinele sunt cu sambure?

  28. Anonymous

    e supeeeerr!ai o imaginatie bogata!felicitari!ai o fire de artist!

  29. Buna am intrat pe blogul tau de curand este minunat.Am facut si eu pinguinii, dar in burtica le-am pus icre.IMI PERMIT SA TE ROG SA MA LASI SA FOLOSESC MULTE DIN RETETELE TALE INTR-UN RESTAURANT DIN SATURN.CU MULT RESPECT TE SALUT DIN MANGALIA.

  30. Buna, ma simt flatata ca vrei sa folosesti retetele intr-un restaurant si m-as bucura si mai tare daca ai preciza si sursa retetelor. De exemplu sa scrie undeva ca sunt preluate de pe blogul teo’s kitchen. Asa mi s-ar parea cel mai frumos.

    Multumesc de aprecieri si spor cu restaurantul

  31. Promit ca asa voi face.Am invatat multe de la tine si vreau sa-ti multumesc.Daca ai putea sa ma ajuti cu citeva modele de decor[precum pinguini]ar fi super.Trebuie sa pregatesc meniul pentru sezon.CU MULT RESPECT FELICIA{MANGALIA}

  32. peverest

    Esti de-a dreptul Grozava!A-i putea publica si o carte cu retetele tale !

  33. Anonymous

    Foarte tare, imi plac ff mult retetele tale, insa aceasta este asa de simpatica inca m-a facut sa las si un comment. Felicitari!

  34. Anonymous

    super tari “pinguinezii”!!! pe 2 mai a fost ziua surorii mele si pe 3 a mea…am sarbatorit impreuna…si bineinteles in meniu am avut si pinguini…au facut furori printre invitati, ba chiar i-au si pozat!!!multmesc pt idee si spor la bucatarit!! 🙂

  35. Anonymous

    super tare retetele sunt bucatareasa la un restaurant din zalau si fac multe mese organizate si la fiecare masa fac ceva nou dat aici am vazut multe care nici nu am auzit de ele multumesc

  36. Astazi "ma dadeam" pe net si din intamplare, recunosc, am dat peste blogul acesta si sunt ffff incantata! Sincere felicitari! Imi voi anunta prietenele! Am descoperit si eu de curand ca gatitul ma relaxeaza si aici voi gasi mereu ceva nou si bun!

  37. Anghelina Jolie

    Incredibili ;)…felicitari Teo pt.toate retetele. Am incercat multe dintre ele…si sunt grozave. Multumim pt acest blog

  38. Anonymous

    Esti o minune!!!!
    Abia astept sa-i fac baietelului meu pinguini poate asa o sa manance si salata boeuf(pe care o uraste).

  39. Anonymous

    wow intamplator am dat peste aceasta reteta si e superrrrr

  40. Anonymous

    A mai spus cineva-acesti pinguini ornament iti starnesc zambetul instantaneu,sunt nemaipomeniti de frumosi,cu siguranta am sa-i pregatesc dar nu prea am vazut masline fara samburi mai marisoare,ca asa cred ca sunt;oricum felicitari!
    Foarte interesante retetele,multumim.

  41. Anonymous

    Mama, doar ce vreau sa pregatesc o petrecere in pijamale ca mi-am renovat complet dormitorul, si automat o sa folosesc pinguinii sa intampine musafirii ;))..multumesc

  42. Sunt pentru I data pe acest site, am ramas foarte incantata de toate recetele, dar "pinguinii",in genere, m-au dat gata!!! Imi voi bucura copiii la sarbatorile de iarna! Merci mult pentru idee!!

  43. florentina

    esti super tare in tot ceea ce faci la bucatarie,i-mi pare bine ca te-am descoperit,am sa incerc toate retetele i-mi place sa bucataresc desi sunt foarte ocupata.spor la treaba in continuare;cu mai multe retete;

  44. sunt superbi…imi place foarte mult sa-mi petrec timpul in bucatarie incercand retete noi…ma bucur k ti-am descoperit blogul…astept cu nerabdare retete noi…cu drag Teo 😉

  45. Anonymous

    buna teo. felicitari ptr blog. sunt o amatoare intr-ale bucatariei, am intrat de curand pe site-ul tau si nu imi vine sa ma mai dezlipesc de retetele tale. as vrea sa-ti fac o propunere! ce-ar fi sa ne prezinti niste retete pentru seara de moj ajun, cand vin colindatorii inghetati de afara si trebuie sa-i servim cu ceva cald si bun. in afara de fructe de covrigi, ce am putea sa le mai oferim, ca sa ramana si uimiti de impresia artistica. merci. te pup si sarbatori fericite!

  46. Anonymous

    super tari si foarte interesanti.mai asteptam idei

  47. Anonymous

    sunt superi tari! serios, oricine ii poate face!chiar ii spuneam ieri ficei mele andreea ca daca iar placea sa-i faca si pentru ca e innebunita dupa gatit, uite ca avem si salata de boufe tot facuta de ea si maine se apuca de treaba! multumesc pentru idee!ma tot bate la cap de o luna cand o las si pe ea sa gateasca!are numai 12 ani dar deja are talent!

  48. chrissttinna

    buna! ma intrebam…tu nu ai scos samburii de la masline nu? si daca i-ai scos ..cum i-ai scos?

  49. Anonymous

    super tare.multumim! georgiana

  50. Anonymous

    foarte tare!

  51. Anonymous

    minunati pinguinii!!!!sunt deosebiti!

  52. monica

    superba ideea! am sa ii fac si eu zilele astea (incercare!) ca sa perfectionez tehnica. sper sa nu fie foarte migalosi, dar si daca sint migalosi, la o masa festiva de iarna merg facuti citiva ca si ornamente pe platourile cu brinza sau pe salata boef. chiar ma gindeam acum ca ar arata superb pe un platou cu brinza calup, din care sa taie fiecare. pinguinii am sa ii pun pe brinza, ca sa para asezati pe un ghetar. o sa ramina toata lumea cu gura cascata! merci mult de idee!

  53. suuuuuuuper arata, mai ales pentru petrecerea copiilor… desi trebuie sa avem grija cu scobitorile

  54. Anonymous

    Iti multumesc foarte mult pentru retetele delicioase pe care le publici si pentru ca nu le tii doar pentru tine!Peste cateva zile este ziua mea si vreau sa pregatesc o parte din bunatatile tale!Esti o sursa de inspiratie in orice moment!pupici.Geo

  55. cred ca reteta ta este inspirata de aici 🙂 http://onceuponaplate.blogspot.com/2008/12/olive-penguins.html

  56. radionmonica

    ce bine arata am facut niste retete de la tine teo

  57. Anonymous

    deocamdata inca am timp sa incerc retetele propuse de tine…din decembrie o sa am un gandacel mic in familie…primul meu copil, si chiar daca anul acesta de Craciun nu se va bucura de pinguini (va fi prea mic) la anul sigur va fi fascinat…retetele sunt interesante toate,am incercat cateva si mi-au iesit chiar foarte bine…azi am stat pe site 5 ore si nu as mai pleca de langa pc…felicitari

  58. Anonymous

    TEO ESTI SUPER !chiar si cea mai neindemanatica femeie nu poate da gres retetelor tale.Sper ca daca iti apare cartea nu ne lasi pe net fara retete pentru ca dupa cum bine stii nu ne permitem sa cumparam aceasta carte.
    TE IUBIM!

  59. alina m.

    Teo, sunt superbi, am sa le fac si eu piticilor mei. Iti multumesc si la mai multe retete sa mai invatam si noi cate ceva frumos care sa ne incante la gatit.
    Alina

  60. Raluca

    Super, abia astept sa fac si eu pt petrecerea piticului de 1 an

  61. andreeacip

    cat de tare poate fi ideea !!felicitari!!sigur am sa o folosesc si eu

  62. Papina D

    wow…sunt superbi aceşti PiNgUiNi…o sa incerc şi eu reţeta aceasta neîntîrziat!

  63. Geniali! E inventata de tine sau ai preluat-o de undeva?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.