Mere coapte umplute

Of, aparatul de gatit cu aburi… o inventie minunata dar pe care inca o descopar, inca experimentez si caut retete potrivite pentru el. O buna perioada mi s-a parut ca mancarea gatita la aburi e fada, probabil si pentru ca atunci cand eram bolnavi ne gatea mama la bain marie si am ramas cu impresia ca numai mancarea de regim, fara nici un gust, fara sare si piper, se gateste la aburi. M-am inselat amarnic! O reteta super buna este cea de mere coapte umplute, mere pe care mama le facea de cand eram mici la cuptor si acum le-am incercat si la aparatul de gatit cu aburi. Au iesit o nebunie!

Aveti nevoie de:
– 3 mere
– crema de ciocolata
– zahar vanilat cu scortisoara
– nuci

Indepartam coceanul de la mar, fara insa a-l gauri, apoi pudram interiorul marului cu zahar vanilat cu scortisoara (il gasiti in varianta asta la Kaufland, daca nu, amestecati zahar vanilat cu un praf de scortisoara), umpleti apoi fiecare mar in parte cu nutella si puneti deasupra jumatati de miez de nuca. Merele se coc cca 20 de minute la aparatul de gatit cu aburi…

Sunt zemoase, foarte aromate si iti aduc aminte de gustul copilariei. Ce mai, o delicatesa! O reteta pe cat de simpla pe atat de sanatoasa si de efect! Noi am servit si musafirilor si au fost mai mult decat incantati.

11 Comments

  1. klaudia

    buna, teo ma bucur ffff mult ca ai postat aceasta reteta pt ca si noi ne-am achizitionat de curand un aparat cu aburi si am sa o incerc.
    Daca mai niste retete pt steamer te rog frumos sa-i ajuti si pe cei fara imaginatie:D. O zi buna si apropo cioba de pui a la grec e fffffffffffffffffffffff buna.

  2. Ce idee buna mi-ai dat! am facut recent mere coapte dar in cuptor si le-am servit fierbinti cu un glob de inghetata de vanilie …au fost extraordinare!!
    PS. Excelent blog, il vizitez regulat si sunt de-a dreptul incantata, felicitari!

  3. Anonymous

    In primul rand am dat o nta de 5!!!
    Eu…fac mere din astea foarte des dar le tai in 2(prefer merele gold pt ca sunt mai usor de curatat) si…pun zahar(sau miere) nu crema de ciocolata si…adaug aroma de rom! Sunt super buna!
    A, si le ornez cu frisca! Sunt un deliciu!
    AndreeaR

  4. spania

    am facut si a iesit super buun

  5. Anonymous

    Iti recomand sa incerci in loc de ciocolata, dulceata. Ies fantastic!

    Pup o mamica frumoasa.

    Arthemis

  6. SUUUUUUUUUUUPEEEEEEEEEER merele coapte!
    cind eram mica mama mi le facea cu dulceata de prune si punea vanilie, iar deasupra o jumatate de miz de la o nuca, care fiind data la cuptor se cocea si ea un pic!e delicios!
    incercati si voi!
    e simplu, usor si delicios

  7. super tare blogul tau!

  8. Printre multe alte retete super de pe blogul tau, azi am facut si merele coapte umplute. WOWWW… ce delicioase au fost. Teo, multumim mult pentru retete!

    Anda

    PS: Te rog pune mai multe retete facute la steamer.

  9. Anonymous

    ooo wow cat de tare! arata super si cred k au un gust si my si:)) foart ingenios

  10. Anonymous

    merg facute si la cuptorul cu microunde?
    Andreea-Oradea

  11. Anonymous

    Draga Teo,

    am incercat si eu ideea ta si a avut un succes nebun…de atunci, de fiecare data cand fac mere coapte la cuptor pentru fetita mea, mai adaug cateva cu nuci si crema de ciocolata (Auchan) pentru noi…Ai niste idei chiar delicioase 😉
    Laura Z

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.