Salată de brânză cu pui

Mi-am dorit o salata cremoasa, aromata, oarecum crocanta si cu putina carnita… asa ca mi-am pus mintea la bataie si fara sa consult nici un fel de reteta culinara am trantit o salata care a iesit de vis! Pe bune! Am luat 3 tipuri de branza, diferite ca si textura dar care merg pe acelasi principiu: sunt cremoase! Fara sa fiu platita de Napolact in acest sens, trebuie sa recomand din nou noile produse cu patrunjel si leustean (unt, smantana, branza Fagaras) pentru ca sunt foarte aromate si bune!

Ingrediente pentru reteta de salata:
– o cutie de branza Philadelphia
– 300 gr de branza cremoasa alba (se poate inlocui cu branza Feta)
– o cutie de branza Fagaras cu patrunjel
– 200 gr de nuci
– 2 bucati de piept de pui
– marar proaspat
– 3 linguri de smantana

Am spalat bine carnea de pui si am taiat-o felii subtiri, am condimentat-o cu sare, piper etc si am facut-o pe grill. O data rumenita, carnea de pui se taie bucatele. Intr-un vas mare paseram branza alba cremoasa cu o furculita, apoi adaugam branza Fagaras cu patrunjel, crema de branza Philadelphia si smantana si amestecam pana cand obtinem o pasta cremoasa. Incorporam apoi puiul taiat bucatele si nucile taiate la fel, in bucati nu foarte mici. La final se pune mararul tocat.

Cam asta e reteta, nu e o reteta culinara foarte complicata insa gustul face toti banii! Desi nu am pus nici un strop de sare sau alt condiment, branza sarata cremoasa i-a dat sarea necesara, branza Fagaras aroma iar crema de branza Philadelphia textura. Foarte buna a fost salata de branza cu pui intre doua felii de toast si alaturi de rosii cherry. Un mic dejun pe cinste, as zice eu!

Daca ti-a placut reteta, nu uita sa o votezi si sa lasi un comentariu. Pentru a primi e-mail de fiecare data cand postez o reteta noua pe blog, aboneaza-te la feed.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (6 votes cast)

13 Comments

  1. Anonymous

    Buna Teo , mi s-a parut interesanta reteta aceasta si vreau sa o incerc dar as avea o intrebare? Ce fel de branza este acea branza sarata si cremoasa? Este branza de vaci obisnuita, caci aceea nu mi se pare a fi sarata?
    Multumesc

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Anonymous

    e rapida,usor de facut si f delicioasa,multumesc!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Bianca

    Buna,

    Ce branza cremoasa alba ai folosit ?

    Bianca

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. MySecret

    Salata de branza cu pui orice ar fi.

    Nu numai ca te „urmaresc” pe Twitter dar te „urmaresc” si prin bucataria mea (da!, am o bucatarie, vesela, ingrediente si pofta de gatit a la Teo).

    Saru’mana pentru masa!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. Bianca, branza cremoasa o cumpar de la Auchan si se numeste „Specialitate alba cremoasa”

    Seamana cu branza feta, deci se poate inlocui daca nu gasesti exact acelasi tip de branza 🙂

    MySecret, spor la bucatarit! 🙂

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. Bianca

    E varsata ? (la kilogram) Sau e ambalata ?

    Mersic,
    Bia

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  7. Branza asta pe care am folosit-o eu, e varsata, la kilogram, dar asa cum ziceam si in comentariul anterior, daca nu gasesti exact modelul asta de branza poti sa inlocuiesti cu branza feta.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  8. Raluca

    minunata reteta! o voi incerca in curand!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  9. Bianca

    Mersi frumos. Vroiam sa stiu ca o sa trec pe la Auchan si sa stiu unde sa caut 🙂

    Bianca

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  10. bbadina

    Buna Teo,

    Azi am dat din intamplare peste blogul tau si am ramas cu gura cascata….si la propriu si la figurat. E minunat ce ne prezinti tu aici si e de apreciat ca impartasesti si altora. Sunt convinsa ca am sa incerc multe din retetele tale.

    O mica sugestie as avea: daca ai putea sa scrii cam cat iti ia sa prepari (cu aproxitatie, ceva de genul 30-45 min)

    Felicitari!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  11. vladmoto

    draga teo,

    citesc blogul tau de vreo… nustiu cate luni. imi lasa gura apa. nu m-am incumetat sa incerc nimic de aici. eu si cu iubita mea am dat-o pe mancare sanatoasa. In special salate, ca tot vine primavara si verdeata o sa fie din plin. Mi-a veni o chestie in cap, pentru ca nu ma incanta foarte tare salatele asa, simple. Sa fac si un dressing ceva. Dar mi-e cam greu sa incerc asa ceva pe orbeste sa vad daca imi place. SI ma gandeam ca ai putea sa faci tu aici un segement cu sosuri si dressinguri si tot ce tine de astea. Pana una alta o sa incerc dressing-ul ranch de la salata caezar. Dar mi-ar placea sa gasesc mai multe rete de sosuri aici.
    Felicitari pt tot ce ai realizat si mult succes in continuare.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  12. ramona

    hmm…arata delicios:)sigur o sa incerc si eu..chiar diseara:)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  13. liliana

    o sa fac si eu reteta asta

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.