Stiuca umpluta

De peste proaspat am parte destul de des, gratie mamei soacre, care vesnic imi aduce somn, stiuca & co. De data asta am avut 2 stiuci cu burta mare, care s-au cerut umplute. Am improvizat o reteta cu ce am avut prin camara, asa cum am mai zis, unele dintre cele mai reusite retete culinare sunt cele inventate ad-hoc. A iesit dementiala!!

Avem nevoie de:
– 2 stiuci
– 2 felii de slaninuta afumata
– o ceasca cu orez (o ceasca de cafea)
– o legatura de ceapa verde
– 300 gr de morcovi (eu am folosit baby carrots)
– sare, piper, condimente pentru peste
– ceapa, ardei iute & ardei gras (eu am folosit muratura iute, care a dat foarte bine)

Curatam bine pestele, il golim de maruntaie, il spalam bine. Bun! Atat cu pestele deocamdata. Taiem slaninuta afumata marunt, o prajim intro- tigaie, fara nici un fel de adaos de ulei. Cand slanina e prajita, punem si orezul fiert in prealabil (daca nu aveti prealabil, il puteti fierbe in oala, vorba bancului :)) ) si calim orezul impreuna cu slaninuta. Condimentam cu sare si piper, punem apoi si morcovii taiati bucatele si ceapa verde tocata nu foarte marunt.

Condimentam pestele cu sare, piper si condimente pentru peste (atentie, condimentele pentru peste sunt sarate, deci nu exagerati cu sarea) si le umplem cu amestecul de orez. Legam pestele cu sfoara.

Intr-o tava, punem ulei si apa, cat sa ajunga pana la jumatatea pestelui, asezam in mijloc pestele, pe pat de ceapa si ardei iuti. Dam la cuptor aproximativ o ora, la foc mic.

Ies in jur de 6 portii, in functie de cat de mare e stiuca si cat de mancaciosi sunteti voi. Enjoy!

Daca ti-a placut reteta, nu uita sa o votezi folosind stelutele de mai jos. Pentru a primi retete prin e-mail de fiecare data cand postez pe blog, aboneaza-te la feed-ul RSS.

10 Comments

  1. Anonymous

    Buna! Felicitari pentru tot ceea ce faci…..Mereu iti vizitez pagina, esti tare harnicutza:))! Imi permit sa zic, atat: am citit undeva ca morcovii “baby carrots” sunt modificati genetic….era un site pt bebei,acum nici cei normali nu sunt de la bunica din gradina….s-o luam asa….oricum putin din ceea ce mancam azi este foarte sanatos…! Te pup, spor la treaba si multe retete gustoase!Bia S.

  2. Chubalito

    Mind blowing…

  3. Bucataras

    Teo, sa incerci sa adaugi si boabe de strugure, sint dementiale cu peste la cuptor

  4. Foarte bine arata! sunt lesinata dupa peste!

  5. ellis

    cred ca e delicioasaaaaaaaaaaa!

  6. stefania

    Cand vine vorba de peste rezist foarte greu sa nu mor de pofta.
    Intreresanta reteta si vorba ta nu era ceva programat.
    Am pregatit si eu niste pegasus cu capere ca mi se facuse rau de pofta.
    Succes !

  7. Anonymous

    pestele indiferent cum il gatesti e gustos si reteta ta arata bine ..mi-ar placea sa am id-ul tau cand am vreo nelamurire in legatura cu vreo mancarea sa te intreb daca vrei.pupici estera

  8. Mr. Doc

    Pestele este intr-adevar foarte sanatos. Problema e ca trebuie sa aloci mai mult timp decat in cazul altor mancaruri.

  9. oau! ce bine arata… ca tot ce faci dealtfel… felicitari si spor la cat mai multe retete. Vera

  10. Ion Radoi

    Am ales reteta asta pt ca nu se face cu pestele dat prin masina ca celelalte retete, cea ce mi se pare o barbarie. O sa o aplic si o sa-ti mai scriu dupa ce o gust, eventuale ce variatiuni am mai introdus. Imi doresc succes.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.