Waffe cu cascaval si salam

Mi-am dorit foarte mult un aparat pentru facut waffe patrate, desi aveam unul in forma de floare… asa e cand ti se pune pata pe ceva, eu cel putin asa fac. Cand aveam mania cu muffinsurile, mi-am cumparat cel putin 5 forme diferite. Am umblat de nebuna dupa aparatul de waffe, cred ca am fost pe la 5 supermarketuri, pana cand intr-un final l-am gasit pe cel pentru waffe patrate.

Mi-am dorit ca primele waffe sa fie sarate si am cautat printre toate retetele culinare pe care le aveam puse deoparte si am ramas la waffele propuse de S_tana (Mihaela) pe culinar, le-am modificat pe ici pe colo si au iesit niste delicioare waffe cu cascaval si salam.

Am folosit:
– 6 oua
– 200 ml de smantana lichida
– 1/2 plic praf de copt
– 130 gr faina
– 300 gr cascaval ras
– 150 gr salam taiat marunt
– verdeata proaspata: patrunjel, marar, ceapa verde
– sare, piper, praf de usturoi

Intai am batut ouale ca pentru omleta, apoi am incorporat smantana lichida si dupa ce lichidele au fost bine omogenizate, am pus toate ingredientele solide. Am condimentat cu sare, piper, praf de usturoi si am copt waffele in aparatul foarte bine incins, uns cu putina grasime.

Au fost dementiale, foarte pufoase, v-am facut si o poza cu sectiunea ca sa vi se faca si mai pofta. Absolut delicios!

31 Comments

  1. adizzy

    yammi trebuie categroic incercat..ms de idee

  2. si la ce supermarket ai gasit pana la urma?

  3. Ana, intr-un final am gasit la Cora, dar e multifunctional cu placi care se schimba… e si grill si sandwich maker, pe langa aparat de waffe 🙂

  4. Alina

    miam miam si eu vreaaaaau!

  5. Anonymous

    Buna, Teo!
    Chiar daca nu ti-am scris demult sa stii ca am incercat multe din retetele tale minunate. In weekend am cautat innebunita in Kaufland forme de madleine si de bucurie ca am gasit am luat 2! Acum sunt in cautare de aparat de wafe. Eu nu am Cora in oras dar sper sa gasesc in alte magazine daca nu o sa comand on line, vad eu ca numai la wafe ma gandesc de cateva zile. Te pup! Spor la gatit!

  6. Anonymous

    si eu am un fix cu wafele, le-am facut pana acuma pe cele simple si pe cele cu mere si sunt excelente. Dar astea mi se pare de-a dreptul delicioase! Esti o maestra! Multumesc pentru tot ce faci aici pe blog! Ai cumva o reteta de praji cu mere?

    Corina N.

  7. grozav,voi cauta si eu,multumesc. Eu caut si forme de muffins si nu am gasit nici la Kaufland ( au deschis unul aproape de serviciul meu…stiam ca la Kaufland sunt,se pare ca inca nu)

  8. Flavia

    Arata bine si trebuie sa fie delicioase. O sa le incerc si eu cat pot de repede. Multumim pentru retetele minunate prezentate aici. Ma bucur ca exista asemenea locuri, unde ne impartasiti din talentul vostru culinar. 🙂

  9. Cred ca am s-o incerc si eu…

  10. Simona

    Foarte bun!

  11. georgy

    buna,unde gasesc aparat de facut waffe ? merci.

  12. simona

    sunt foarte bune, multumim pentru reteta. te rog sa o pui si in cuprinsul din dreapta paginii sa o gasim mai usor.

  13. Anamaria

    Super site cu retete! Eu vreau sa va spun ca am aparat de facut vafe cu placile in forma de Micky Mouse! Sunt super pentru copii! Dar, din pacate am incercat numai odata sa fac wafe si nu mi-au iesit! De atunci nu l-am mai folosit! Dar, fiindca sunt in pana de idei de retete pentru fiica mea care are 6 ani si este o mosfturoasa la mancare, cred ca o sa le mai incerc odata, cu o alta reteta dintre cele postate de tine!Sper ca de aceasta data sa reusesc! Si sper sa binevoiasca sa manance, ca altfel, o sa le mananc eu, care spre deosebire de ea sunt o pofticioasa…!!!

  14. ana.dragan

    cam cate waffe ti-au iesit din toata compozitia ? MS.

  15. Ana, ar trebui sa iasa cam 8-10 bucati, depinde cat de adanca e forma aparatului 🙂

  16. Anonymous

    eu am un aparat de gofre in forma de floare.dar imi ies f moi, nu se compara cu cele mancate de la magazin.se pare ca sunt sialte forme mai adanci, sau se fac altfel.Stiti secretul pentru gofre crocante

  17. secretul consta atat in adancimea formei cat si in compozitie. Pentru waffe mai crocante, incearca o reteta de waffe belgiene. In general, in aparatele patrate, waffele ies mai groase si mai crocante

  18. Anonymous

    ms f mult pentru raspuns.nu stiu reteta de waffe belgiene :(.de-abia am luat aparatul de waffe rotund, o sa mai incerc cu acesta si alte retete ca sa amortizez investitia :).

  19. Anonymous

    Salut Teo!Sunt o mare fana a ta.Deseori am pregatit unele bunatati si n-am sa ma las pina nu le voi incerca pe toate.Cum de reusesti?

  20. Anonymous

    Am incercat. Am facut de vreo 3 ori. Sunt exclente, foarte gustoase si foarte satioase. Le-am mancat si la micul dejun si la cina! :))
    Cand nu am avut smantana, am inlocuit cu lapte si am pus un pic mai multa faina si 50 ml ulei. Deasemenea nu am pus toata cantitatea de cascaval si am completat cu telemea zdrobita bine cu furculita. Iubitul meu le mananca cu ketchup si smantana pe deasupra.
    Multumesc Teo! 🙂

  21. Anonymous

    buna teo,stii cumva vreo reteta pt supa radauteana?

  22. ahhhhhh waffele acestea au avut rol de aperitiv la petrecerea buburuzei mele cand a implinit 2 ani!
    ele au fost pt meniul pruncilor insa nu i-am putut opri nici pe parinti o data ce le-au descoperit… ms de reteta 🙂

    PS: intradevar adincimea aparatului de waffe este cheia pentru a le savura pufoase!

  23. Brigitta

    Tocmai le-am pregatit si au si disparut de pe masa.
    Foaaaarte bun 🙂

  24. Brigitta, sa va fie de bine :*

  25. Cristina

    Teo, am facut si noi cam toate retetele de waffe de pe blog :), noi avem aparatul de la Singer, pe care am vazut ca-l ai si tu. Am o intrebare mai tehnica, la noi dureaza foarte mult pana se coace waffa, intre 10-12 minute, indiferent cat de incins este aparatul. La fel se intampla si la tine, sau are aparatul nostru o buba? Multumesc frumos pentru raspuns.

  26. Salut Cristina! 🙂 Sa stii ca si aparatul nostru tot asa cocea, o vesnicie pe o vafa, deci nu cred ca are al vostru ceva. Eu mai am inca 2 aparate de waffe, unul de la elta, o firma de care nu am mai auzit in veci, dar care face waffe bune, in forma de floare, se coc repede si a fost vreo 50 lei din Metro si unul Kitchen Aid, care face waffe impecabile, dar care costa din pacate o avere 🙁

  27. Cristina

    Multumesc pentru raspuns Teo. Chiar ma gandeam sa il duc in garantie pe domnul aparat, dar daca spui ca si la tine se comporta la fel… Acum nu mai facem in fiecare zi (a fost cadoul sotului pentru Craciun si l-am pus in functiune imediat, continuand si in zilele urmatoare) si cred ca o sa ramanem la el pana castigam la loto sa-l luam pe cel de la kitchen aid, care arata tare bine, asa rosu, dar pretul..este deocamdata de neatins 🙂

  28. Laura

    Buna Teo,ai niste retete super. Am incercat cateva si au iesit f. bune. Saptamana trecuta am cumparat aparat de waffe si azi am sa incerc reteta ta. Sper sa-mi iasa, nu am dat gres cu nici o reteta de a ta.
    Super blog,tine-o tot asa.

  29. Buna, am facut waffele, au iesit f.f. bune.
    Am aparat in forma de floare. Frumoase si gustoase.

  30. Alina

    Buna Teo,

    Am facut si eu waffe simple reteta de baza, foarte bune! Ultimele dati insa s-au lipit… poate fi pentru ca am folosit unt topit, fierbinte?

    • Se poate sa fie si de la untul topit, dar si de la faptul ca, dupa un timp, aparatele de waffe se uzeaza si trebuie unse bine inainte de folosire, la fel cum se intampla si cu tigaile. Te pup si mult spor iti doresc!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.