Cartofi aurii

Dupa ce-am mancat prima data cartofi aurii la un restaurant cu specific traditional, am fost absolut indragostita si am intrebat chelnerii disperata pentru aflarea retetei. E una dintre acele retete culinare foarte simple, insa de foarte mare efect, noi ii gatim des, fie ca si mancare de post sau ca si garnitura alaturi de o friptura. In acest caz, i-am folosit pe post de garnitura la pui cu sampanie.

Ingrediente:
– cartofi (cat de multi doriti, important e sa alegeti cartofi care sa nu fie sfaramiciosi)
– ulei pentru prajit
– boia dulce sau picanta
– praf de usturoi
– sare

Cartofii se fierb in apa cu sare, sunt fierti cand furculita intra bine in ei. Apoi se curata, crapa in 4, se condimenteaza cu sare, boia si praf de usturoi, apoi se prajesc in ulei incins, intorcandu-se cu grija pe fiecare parte. Cartofii aurii se rumenesc frumos, sunt crocanti la exterior, dar foarte moi si suculenti in interior.

Perfecti pentru orice friptura. Daca nu stiti la ce sa-i asortati, incercati retetele culinare cu pui din sectiunea dedicata a blogului.

Aaaa, sa nu uit… daca aveti drum pe la roblogfest, nu uitati sa ma votati. Mai multe detalii aici.

32 Comments

  1. Anonymous

    un vot din inima pt un blog senzational!!!!
    AndreeaR

  2. Anonymous

    Teo, de cand ti-am descoperit blogul, am inceput sa gatesc dupa retetele tale si totul a iesit minunat.Vreau sa te felicit pentru lucrul extraordinar pe care il faci, pentru rabdarea de a explica si de a fotografia papa pe “faze tehnologice”:) Va doresc vacanta faina in continuare, si sa nu uit, te-am votat!Nico (Cluj)

  3. super reteta
    de abia astept sa o incerc

  4. Anonymous

    buna Teo,felicitari pentru blog.sunt si eu din Cluj asa ca retetele sunt pe gustul meu.vreau sa te intreb daca ai cumva reteta de islere.era o tanti unguroaica ce facea islere super bune dar nu dadea reteta la nimeni,facea la comanda de Paste si de Craciun

  5. greeneyes

    arata foarte bine, cred ca merg de minune cu puiul pe sticla

  6. Teo,faci maine niste mucenici moldovenesti?!?Eu am o reteta dar as vrea sa stiu cum ii faci tu.Asta daca faci 😀
    Pup Uca

  7. Radoa...

    Hmm…imi cam fac pofta acesti cartofi de un link exchange…numai daca vrea si domnia voastra!apropo…v-am votat si eu in roblogfest

  8. ellis

    si eu am mancat cartofi aurii la un restaurant din Bucuresti(acela unde se papa cu manuta) si erau f buni; azi i-am pregatit si eu dupa reteta ta, le-am pus si kaiser si au avut mare succes!

  9. vdaiana

    mami de ceva vreme asa face cartofii prajiti, doar ca nu fierbe cartofii in coaja, ci gata curatati si taiati ca pt prajit 🙂 pentru ca nu mai stau asa mult la prajit, cartofii nici nu sug asa mult ulei
    iar crusta sub care decoperi cartoful moale e super! mmm

  10. LA multi ani de 8 Martie!

  11. Veveritsa

    Tocmai am pus cartofii la fiert şi pulpele gratinate la cuptor. Abia aştept să se facă, la pui am pus în compoziţie şi nişte pătrunjel, sunt curioasă dacă se va vedea.
    Oricum, revin cu o poză după ce sunt gata, în semn de apreciere!

    Felicitări pentru blog! Este delicios 😀

  12. Arata senzational reteta!

    Mi-am facut si eu blog culinar mai altfel… te invit sa ma vizitezi si daca-ti place sa te abonezi 😀

    http://openbucket.blogspot.com/search/label/COOKING%20AND%20FOOD

  13. Anonymous

    Am facut si eu cartofii, sunt deliciosi! Merci, Teo!
    Alexandrina!

  14. Teodora

    Teo, incearca sa bagi cartofii dupe ce-i cureti in cuptor unde-i lasi pana se fac rumeni. Daca vrei ii tai sau poti sa-i lasi intregi. Economisesti ulei si e mai sanatos. Bebe mic al tau poate manca si el cand e mai mare.

  15. lacamioara20062000

    Buna Teo!!imi place reteta..maine o voi gati..succes in continuare!!

  16. Anonymous

    da’reteta de cartofi prajiti, cand o pui?

  17. tina19david

    in sfarsit am gasit reteta pt cartofii astia. mancam la restaurant de multa vreme cartofi aurii dar habar n-aveam cum se fac.
    pupici Teo! pupici si pt L mic si dulce!

  18. andreea

    arata super cartofii…mi-ai facut o pofta…acum ma apuc sa-i fac.iti urmaresc blogul cu drag..felicitari

  19. Anonymous

    Draga Teo ,am facut cartofi aurii dupa reteta ta.Au iesit deliciosi si am recomandat si altora minunatele tale retete.cu multumiri Veronica

  20. ghinitaoana

    wow!!!!ce bine arata!!! si de cand nu am mai mancat asa ceva…super, acum ma apuc de gatit si stiu, multumita tie, Teo, ce sa gatesc :* multumim pt reteta…un vot din inima pt tine!

  21. simona

    cautand retete cu cartofi, am dat peste asta, pe care am facut-o aseara fara vreo reteta anume, pur si simplu asa mi-a dat mie prin cap sa-i fac – nu stiam ca asa se numesc – eu am adaugat mujdei de usturoi peste – fiindca aveam pofta de usturoi.

    blogul este grozav, felicitari sincere!

  22. intradevar este foarte interesant situ.Ma-m inspirat de multe ori.Iar retele sunt DELICIOASE:) FELICITARI

  23. Anonymous

    un blog minunat si niste retete excelente si usoare…felicitari

  24. Anonymous

    felicitari pt tot…i-am incercat si pe acestia…sunt minunati 😀

  25. Anonymous

    Foarte gustosi, in loc de usturoi pudra am pus un catel de usturoi si i-am lasat in coaja cartofii 🙂
    Felicitari pt blog, sursa mea de inspiratie 😀

  26. Anonymous

    azi ii fac. diseara. tot e miercuri azi. o sa asortez la ei o salatica.

  27. Anonymous

    mm… bun
    imi seamana cu cartofii taranesti dar un pic mai light 🙂

  28. Anonymous

    Buna Teo! Am o intrebare: am mancat la La Piazzeta carofi la cuptor cu unt, rozmarin si usturoi. Oare daca adaug rozmarin si unt peste cartofii aurii iese ceva in genul cartofilor pe care i-am servit, adica foarte aromati si suculenti? Sau trebuie sa-i bag la cuptor si necesita alta procedura culinara? Merci anticipat si felicitari pt acest blog, datorita tie am invatat/ inca invat sa gatesc! Pupici!!!!

  29. poti incerca sa pui cartofii, usturoiul, rozmarinul si cubulete de unt intr-o tava, pui putina apa peste si dai la cuptor pana cartofii sunt moi si suculenti

  30. Declan

    Nu ii fierbeti in coaja, fierbeti-i gata taiati, de ce marime doriti, cam de un sfert fierti.Apoi scurgeti, puneti in tava, picurati deasupra ulei de masline sau de porumb, aruncati printre ei cativa catei de usturoi in coaja zdrobiti si adaugati sare de mare grunjoasa deasupa.Dati apoi la cuptor pana devin aurii – aramii, exceptionali.

  31. Iulian

    Am gasit cartofi speciali pt cartofi aurii, mici, dintr-un soi anume, absolut deliciosi.
    PS: la Billa sunt, produsi in zona Fagaras

  32. Hm….deliciosi au iesit! Felicitari pentru postare!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.