Pachetele cu urda si verdeata

Dupa ce v-am propus o reteta culinara putin mai complicata – Kinder Pingui, este timpul pentru retete culinare usoare, retete rapide, de primavara. Din aceasta categorie face parte si reteta de pachetele cu verdeata (nu le-am spus pachetele de primavara pentru ca nu vreau sa fie confundate cu pachetelele chinezesti). Nu aveti nevoie de multe ingrediente si nici de prea multa munca! Este una dintre retete pe care o voi face drept aperitiv pentru masa de Paste.

Ingrediente:
– 3-4 foi pentru placinta
– 250 gr de ricotta (sau urda)
– patrunjel, marar, leurda (puteti pune si alte verdeturi)
– praf de usturoi sau sare
– un galbenus

Taiem fiecare foie de placinta in 4 patrate. Mixam ricotta (sau urda) cu verdeata si condimentam cu praf de usturoi sau sare. Punem in fiecare patratel de foaie de placinta cate o lingura de crema de ricotta cu verdeata si inchidem pachetelul cu o sfoara. Asezam pachetelele intr-o tava din teflon, le ungem cu galbenus si le dam la cuptor cca 20 de minute.

Aceasta este varianta dietetica a pachetelelor, ele pot fi, la fel de bine, prajite in baie de ulei. Pofta buna sa aveti!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)

15 Comments

  1. adryna31

    Salutare tie si familiei tale. E pentru prima data cand iti scriu, desi iti urmaresc evolutia culinara de cateva luni de zile. Felicitari retetelor tale ingenioase si foarte apetisante. Stiu si eu cateva, daca vrei o sa ti le impartasesc treptat.
    Aceasta reteta imi aduce aminte de o reteta gustata de mine in Italia, mie tare mi-a placut. E tot cam aceasi combinatie de verdeturi (aproximativ), aceasi ricotta, diferenta este foietajul, acesta se intinde intr-o tava, iar partile din foietaj care avanseaza pe marginea tavii se pliaza peste compozitia cu verdeata (daca foietajul nu acopera intreaga umplutura nu e nici o problema, asa e mai shic). Aceasta reteta se mai face acolo si cu varianta cubulete de vinete prajite cu patrunjel, usturoi la care se adauga faimosul parmezan sau dovlecei caliti cu ceapa, plus ou si parmezan ras. Acestea spuse sunt denumite acolo torta di verdure.
    Pupici pentru cel mic

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Anonymous

    Draga mea,
    Iti sunt datoare, chiar daca tu nu stii:)
    Locuind in Germania am sarbatorit Pastele odata cu toti de aici, deci dumnica trecuta.
    Pentru Paste am facut medalioanele de pui, muschiuletul de porc in aluat si tortul de capsuni cu crema de branza, ce mai, meniu a la Teo.
    Toate au iesit ff gustoase!!!!
    Esti minunata Teo, ma inspiri, mi-ai stimulat imaginatia culinara si m-ai indemnat intr-un mod usor de urmat la gatit.
    Sa fii binecuvantata Teo, impreuna cu cei ai tai.
    Multumesc!

    Liana M.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Buna Teo! Arata minunat pachetelele tale cu urda. Crezi ca daca as face umplutura dulce ar iesi un desert bun? Gen placintele cu urda?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. mazilique

    oare n-ar fi interesant cu aluat frantzusesc? 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -1 (from 1 vote)
  5. Va multumesc tuturor pentru comentarii, Liana, m-ai uns la suflet 🙂

    Se poate face si cu urda dulce, dar atunci e de preferat sa pui si putin zahar peste galbenus, pentru ca foile de placinta sunt putin cam fade. Oricum, foile de placinta se pot inlocui si cu foietaj (aluat frantuzesc)

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. Alexa

    Mmmm! De-abia astept sa incerc. Multumim pentru retetele minunate si multa sanatate tie si familiei tale!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  7. Bianca

    Buna Teo. Am facut aceasta reteta de Pasti si a fost un succes 🙂 Mersic si numai bine!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  8. SIMONA70

    Acum te-am descoperit si vreau sa iti spun ca ai niste retete foarte bune ,am incercat cateva din ele si mi-au iesit.Iti multumesc ca existi!Multe salutari tie si familiei tale.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  9. Buna Teo,

    vreau sa fac aceasta reteta, impreuna cu multe altele de pe blog, pt ziua sotului meu. Am nevoie de putin ajutor te rog…am cump aluat pt placinta, foi subtiri si multe :)….foloses o singura foaie subtire pe care o tai in patratele sau ung cu ulei fiecare foaie in parte si apoi tai in patratele….de asemenea, de une se cumpara sfoara aceea pt legat? Multumesc!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  10. Laura, iti recomand sa ungi cu ulei fiecare foaie in parte, sa le pui una peste alta si apoi sa le tai. sfoara pt legat poate fi inlocuita cu orice fel de ata sau poti sa cumperi sfoara alimentara de la orice hypermarket.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  11. Restaurant_Agatha

    Iti urmarim cu placere blogul. Ai niste retete foarte gustoase si frumos ilustrate!. Felicitari!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  12. Anonymous

    Le-am facut si eu dar cred ca am gresit ceva. Eu am uns fiecare foaie si le-am pus la 200 grade in cuptor. Ce sa nu mai fac? Oare a fost temperatura prea mare sau au fost prea umede de la ulei?
    Miha

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  13. adriana

    am facut si reteta asta. tocmai am degustat-o si a iesit super.
    imi place ca ai niste retete ingenioase si mai ales, rapide si usoare. nu am fost niciodata o mare gospodina, dar incep sa ma perfectionez datorita tie, asa ca iti multumesc! 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  14. AndraC.

    Nu pot sa cred ca abia acum am descoperit acest blog! Mor de ciuda ca nu l'am descoperit mai repede! Am ramas impresionata de toate retetele ca nici nu stiu care sa le aleg pentru Sfintele Pasti! As face cate putin din fiecare daca m'ar tine buzunarul ;)) Toate felicitarile mele pentru acest blog! Nu ma mai pot dezlipi de la calculator! 🙂 O zi cat mai frumoasa! Si sarbatori fericite!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  15. Andra, acum ca m-ai descoperit, te astept cat mai des in vizita 🙂

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.