Sandwichuri gratinate

Recunosc, am o obsesie pentru cartile de bucate, revistele si brosurile cu retete culinare. Cum le vad la chiosc, cum scot portofelul, deja mi-a intrat in reflex. Problema este ca le rasfoiesc o data si apoi nu le mai bag in seama, asa ca in weekend am luat taurul de coarne si mi-am propus sa fac cel putin o reteta culinara dintr-un numar din Bucataria pentru toti. Am ales, de lene dar si de pofta, o reteta foarte usoara si foarte rapida – sandwichuri gratinate.

Avem nevoie de:
– 12 felii de paine pt toast
– 6 felii de sunca
– 6 felii de branza
– 6 felii de rosie
– 2 oua
– 100 gr cascaval ras (puteti pune si mai mult)
– condimente (eu am folosit sare cu usturoi)
– 2-3 linguri ulei de masline

Pregatim sandwichurile: ungem 6 dintre felii cu ulei de masline, apoi punem pe fiecare cate o felie de branza, una de sunca si una de rosie, condimentam bine si le acoperim cu celelalte 6 felii de paine. Taiem sandwichurile in jumatati si le asezam intr-o tava. Batem ouale ca pentru omleta si le turnam peste sandwichuri, apoi presaram cascaval ras (cu nemiluita). Dam tava la cuptor circa 10-15 minute, in functie de cat va plac de rumenite.

Noi le-am servit impreuna cu prietenii nostri, Cubu si Cuba. Ne-au placut foarte mult si sigur repetam figura pentru ca e o reteta super rapida, dar de mare efect. Fie pentru o cina bogata, fie pentru un mic dejun delicios. Si hai, pentru cei grabiti, chiar si un pranz.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (4 votes cast)

29 Comments

  1. corry

    Hi-hi, eu am aceeasi obsesie cu revistele culinare si exact aceeasi problema 😀
    Ca sa mai dreg cumva situatia, sustin ca revistele de fapt ma INSPIRA 🙂
    Ceea ce e doar partial adevarat, mai ales ca ultimul timp acest blog imi serveste drept inspiratie constanta.
    Exemplu „proaspat”: aseara am gatit pui cu miere si portocale dupa reteta ta, iar sotul meu a declarat ca a fost cel mai bun piept de pui pe care l-a mancat vreodata (si sa ne intelegem bine: sotul meu face parte din categoria oamenilor cu gusturi din cele mai traditionale, gen „din piept de pui se fac snitele, cum adica sa-l combini cu portocale, ce ai?!”)
    Multumesc inca o data pentru efortul de a publica retete atat de reusite, explicate si exemplificate perfect!
    O saptamana cat mai reusita!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -1 (from 1 vote)
  2. Acelasi lucru fac si eu, cumpar reviste ma uit pe ele si atat, le dau, sandwichuri-le tale sunt super, vreau si eu.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Corry, multumesc pentru ambele comentarii, esti o draguta!

    Vicky, nu mai sunt 🙁 Dar am facut de dimineata o pizza din franzela…vii? iti pastrez o portie!

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. viorica

    Felicitarii,esti plina de inspiratie si mie imi plac retetele tale pe care le astept cu pasiune sa ma dau mare la musafirii mei .Iti doresc tie si familiei tale numai bucurii si sa poti continua munca pe care ai imbtatisat-o cu atata dragoste
    viorica

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. Gata, sunt pe drum, multumesc.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. Viorica, multumesc din suflet! Iti doresc toate cele bune si un Paste Fericit alaturi de cei dragi

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  7. Anonymous

    La fel am facut si eu cu revistele. Am teancuri intregi. Inainte nu aveam internet. De cand am, nu am mai cumparat nici una. Daca vreau o reteta intru si caut. Asa te-am descoperit. Despre sandwichurile tale ce sa mai zic, arata „bestial” cum zice fetita mea.Bune ideile tale. Cred ca in seara asta fac si eu o tava.
    O saptamana frumoasa, te pup, Naty

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  8. Vicky

    Teo, ai doua premii pe blogul meu, te astept cu drag sa le ridici.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  9. de cand am vazut reteta salivez incontinuu 🙂 . Abia astept s-o testez

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  10. Pentru inceput as vrea sa-ti multumesc pt minunatele retete pe care le publici si care imi sunt de foarte mare ajutor in momentele in care departe fiind de tara ma ajuta sa ies din impas. Am incercat cateva retete si am fost foarte multumita asa ca am inceput sa i-au notite. Chiar pt maine am de gand sa fac placinte cu varza sau gem si am sa fac cateva si cu mere sper sa-mi iasa improvizatia, am vazut reteta si pozele si arata minunat. Iti multumesc ca existi.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  11. Talita

    So simple and so yummy looking!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  12. andreea_m

    Cubu si cuba te pupa………iti dai seama ca acuma la cubu ii trebuie sa ii fac si eu acasa.;))

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  13. Anonymous

    Sandwichurile arata foarte bine mai ca as manaca si eu unul acuma. Par destul de usor de facut insa am o intrebare pot fi facute si in cuptorul cu microunde ? Nu sunt expert in bucatarie asa ca intrebarea s-ar putea sa fie puerila 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  14. Poti sa incerci sa le asezi intr-un vas rezistent la microunde si sa vezi care e rezultatul 🙂

    Nu uita sa-mi zici si mie ce-a iesit. Spor la gatit!

    P.S. – Multumesc mult tuturor pentru comentarii. Pupici pt Cubu si Cuba.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  15. Anonymous

    Buna draga Teo,
    In primul rand iti multumesc din suflet ca ti-ai gasit timp sa imi raspunzi.Ce n-as da sa te intalnesc si sa ne „pierdem” in „discutii culinare”!
    Atata m-am bucurat cand am dat de aceasta reteta a ta,pentru ca in unele seri vreau sa pregatesc ceva rapid pentru familie dar nu mancare „rece” ,iar sandwichuri calde am tot facut dar nu atat de …simple si totusi atat de complexe,tinand cont ca au de toate in compozitie.
    Se aseamana cu „croque-monsieur” dar care sunt mai complicate,zau,mai c-am sarit de pe scaun de bucurie ca m-ai scapat de „gandirea indelungata fara rezultate”.
    Ei,si DA acelasi lucru il fac si eu:am un milion de carti de bucate si la sfarsit de saptamina ma apuc sa le rasfoiesc in cautare de noutati,dupa ce le las sa „zaca” in biblioteca luni de zile,intacte.
    Ne face enorm de bine sa constatam ca „acolo,undeva,departe” mai este cineva ca noi…NU?
    In asteptarea unei noi retete iti doresc tie,familiei tale si admiratorilor blog-ului tau,numai bine.
    Anonima de departe

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  16. Anonymous

    super reteta si rapida si usoara…felicitari!
    cand am timp intru pe blogul tau ..destul de des..si salivez la tot,esti mereu o sursa de inspiratie pentru mine!

    Cristina-fluturas

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  17. imi curge bala la retetele tale….dar am o singura obiectie la reteta asta ! cascavalul prea mult ingrasa ! in rest e super 😀

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  18. Anonymous

    off doamne arata asa de bine …maine am sa fac si aceasta reteta …imi place sa gatec ..desi am doar 13 ani ..teo iti multumesc moolt pentru retetele tale minunate …pe care pot sa le fac chiar si eu ..te poop si ai grija de tine

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  19. Anonymous

    as vrea sa incerc si eu reteta asta minunata ..intrebarea ma este daca tava tre unsa…ms de raspuns ..super retete

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  20. Depinde: daca tava e de teflon, nu trebuie unsa neaparat. daca e tava emailata sau simpla, trebuie unsa cu putin ulei.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  21. Anonymous

    nu pot sa cred cat de simple si gustoase sunt retetele tale draga Teo!Nu esti doar o bucatareasa talentata ci si o profesoara in a explica.Am incercat trei retete si toate mi-au iesit.Iti multumesc.Sotul meu te iubeste…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  22. Anonymous

    Buna Teo,iti urmaresc cu interes retetele si intr-adevar esti o gospodina excelenta.Am o mica problema cu sandwichurile gratinate,ori eu sunt o bucatareasa stupida ori nu ai explicat ceva in reteta asta.Prima varianta nu cred ptr ca sunt priceputa in ale gatitului insa cu reteta asta am avut batai de capp.Totul a fost bine pana la punerea lor in cuptor.Dupa 6minute cand sa le verific erau deja prinse de tava.Am zis sa le mai las macar oul de deasupra sa devina asa ca o omleta deasupra lor insa nu.Dupa 16 min, la fund erau arse iar deasupra ,oul arata doar ca o pata galbena pe felia de toast.Am fost foarteee dezamagita :((((

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  23. Anonymous

    Salut!Teo iti doresc toata sanatatea si tot binele din lume !ma salvezi mereu cu retetele tale delicioase explicate pana in cel mai mic detaliu!francezii adora gustul retetelor tale!:)ar fi o idee mininata sa ti deschizi un restaurant in Paris:)te pup!roxy,franta

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  24. O fata ca voi

    acesta este un blog minunat! sunt incepatoare in ale bucatariei dar ma tratez :)) faci retetele sa para mult mai simple decat sunt iar pozele sunt de un real folos. Iti multumesc ca existi si ca impartasesti si noua ceea ce stii. O intrebare as avea: ce marca de ulei de masline folosesti constant si ti-a placut foarte mult? Ca la cate marci sunt pe piata…. Multumesc si sanatate tie si lui bebel 😛

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  25. Anonymous

    Doamne Teo !….de cand te-am descoperit mi-am dat seama cat de lenesa sunt…
    Esti o adevaratagospodina,asa cum ar trebui sa fie toate femeile care se respecta!De 1000 de x BRAVO!
    Despre sandwichuri ce sa spun promit sa le fac curand pentru baietelul meu mofturos.:):)multi pupici!Cami

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  26. deealexx

    am facut acum aceasta reteta la microunde. iese… se coace oul.. dar cred ca e mai buna la cuptorul aragazului

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  27. Anonymous

    sunt bune si a doua zi, daca le iau pe drum cand plec in concediu, s-au se intareste painea pana a doua zi?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  28. Anonymous

    sunt un elev inca 😀 si raman singur acasa si nu prea am ce manca, asa ca aceste retete ma ajuta foarte mult… TREZESC BUCATARUL DIN MINE! :))

    Dariusika

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  29. buna teo,,in poza cu ingredientele mai apare si un bol(cu laptic cred) care nu e mentionat la ingrediente dar eu banuiesc ca e lapte ca sa il amesteci cu ouale si dupa aia sa le torni peste sendwici-uri sau ma insel?,,acuma le fac si eu pentru ca il astept pe sotul meu cu ceva bun si rapid ca trebuie sa vina de la munca,,foarte bune retetele tale felicitari :*

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.