Pizza cu ton

Pizza cu ton am astazi pentru voi. Desi va zic drept ca nu am avut chef de nimic pe caldura asta. Daca mai aveam si cate o tentativa de gatit, imi rugam moartea langa cuptor… Caldura mare, dom’le, caldura mare!

Asa ca am uitat de retetele culinare complicate si am ales una dintre cele mai simple retete din portofoliul meu: pizza cu ton. De data asta, pe motiv de arsita, cu blat de cumparat. Mare greseala, mare! Am vrut sa scap mai usor, dar am cazut in capcana. De acu’ si la 40 de grade la umbra imi coc singura blatul… no comment. Insa topping-ul a salvat reteta si am uitat de blatul prea tare. Pe blogul meu gasiti multe retete de blaturi pentru pizza, vi le recomand cu mare mare caldura.

Pizza cu ton este delicioasa, va garantez. Cei care iubesc pestele va vor multumi, va garantez!

Ingrediente:

  • blat pentru pizza
  • ton bucati in apa sau natur
  • felii de mozarella
  • felii de rosii
  • sos de rosii sau sos pentru pizza
  • condimente mixte
  • frunze de busuioc
  • masline negre
  • 2 linguri de unt

Pe langa aceste ingrediente, daca doriti puteti sa adaugati si ceapa rosie taiata subtire. Combinatia ton-ceapa este foarte gustoasa, asa ca daca va place ceapa, luati-o si pe ea in calcul.

Incalzim cuptorul si pregatim pizza: ungem aluatul cu unt si il asezam in tava pentru pizza. Il ungem apoi cu sosul de rosii, condimentam bine, asezam feliile de mozarella, apoi tonul si rosiile, la final maslinele si busuiocul. Condimentam din nou (daca e cazul) si dam pizza la cuptor, aproximativ 20 de minute, pana cand se leaga bine topping-ul.

Mai simplu de atat, zau daca se poate. In afara de blatul nu foarte gustos, pizza a fost foarte foarte buna! Numai buna pentru o cina tarzie, alaturi de o bere rece. Parol!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)

5 Comments

  1. Sabina

    Teo, si eu am cumparat un astfel de blat pentru a-l testa. Cand am vazut cat este de "stufos", am scobit cu o lingura aproape toata suprafata, avnad grija sa las cam un cm de la margine. A fost OK! ca si grosime, insa nu se compara cu blatul facut in casa. E bun doarcand esti grabit si vrei sa mananci ceva repede repede.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Sabina, cred ca asa procedez si eu daca mai iau vreaodata aluat cumparat. Desi nu cred ca ma mai risc.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. PussyCat

    de fiecare data cand mananc pizza comand una cu ton. sa vad cum iese asta 😀

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. Draga teo.. :X Esti minunata :* Retele tale sunt superbe..:) am 15 ani .. si toata vacanta de iarna am preparat impreuna q prietenele mele fel de fel de prajituri..Negresa nemapoimenit de buna.. Shaworma ne`a iesit chiar foarta buna..aproape exact ca cea de la fast-food..Azi defapt chiar acum fac impreuna q mama mea negrasa(iar) .. E dementiala ..o ador 😡 Si tin foarte mult sa te felicit ..esti o adevarata bucatareasa`:*:*:* Te pup !! La multi Ani !! Si multumesc :X:X

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. Anonymous

    Am copt biscuiti simpli si au iesit albi .Ce am gresit?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.