Shake de fructe (dupa 6 luni)

Mi-am dat seama ca am un folder cu retete pentru bebe de care am uitat… rusine sa-mi fie. Am sa incerc de acum inainte sa pun mai des retete pentru bebelusi, pentru ca stiu ca sunt multe mamici care citesc blogul si poate le intereseaza cateva retete, nu neaparat noi, insa numai bune atunci cand stai in fata frigiderului si nu mai stii ce sa ii dai de mancare mancaciosului.

Pe arsita asta, Luca mananca foarte putin, asa ca trebuie sa ii gatesc numai mancarurile care ii plac. Din categoria “favoritele lui Luca” va prezint shake-ul cu fructe si branza pe care i-l dau de obicei dimineata.

Ingrediente:
– 1 1/2 caisa fara coaja
– o piersica mare fara coaja
– 2 linguri de branza de vaci
– 50-60 ml lapte (de care bea bebelusul de obicei)

Le blenduim impreuna si le servim alaturi de biscuiti sau piscoturi. Apropo de biscuiti, dupa 6 luni, la sfatul pediatrului am inceput sa-i dai lui Luca biscuiti pentru bebe, cu gluten. Daca bebeii vostri inca nu mananca biscuiti, le puteti imbogati shake-ul cu 1-2 masuri de cereale.

Cam asa arata micul dejun al campionului meu 🙂

12 Comments

  1. Buna Teo.Felicitari pentru toate retetele minunate pe care le ai postat aici.Cu ajutorul blogului tau am invatat sa fac retete noi si chiar mi-au iesit bine toate.Eu am o intrebare pentru tine.Nu sunt experta in preparate culinare deoarece am 19 ani si gatesc doar de un.Intrebarea mea este daca,carnea cumparata din supermarketuri gata ambalata cu data expirarii pe ea,se poate tine in congelator(fara a fi desfacuta vreodata) peste data inscriptionata pe ambalaj,asta insemnand cateva zile,o saptamana?
    Astept raspunsul tau cu drag.

  2. Buna choo. In general, daca pui carnea in congelator imediat dupa ce ai cumparat-o, rezista cateva zile in plus fata de termenul de valabilitate. La carnea proaspata, termenul de valabilitate, acela de cateva zile este valabil pentru conditiile de pastrare la rece si nu in congelator. Daca e sa tii carnea pur si simplu in frigider, nu iti recomand sa depasesti termenul. Si inca ceva, daca ai de gand sa o bagi la ocngelator, incearca sa fie cate mai proaspata, de preferinta din ziua respectiva.

    Spor la toate ! 🙂

  3. PussyCat

    destul de complex procedeul 😀 dar daca copiilor le va placea shake-ul …:)

  4. rebeca

    O sa incerc si eu shake-ul..sunt sigura ca si Nadiei o sa-i placa fiindca tot timpul mananca cu pofta branzica si fructele.

    P.S. Nu te-am vazut demult pe forum.

  5. Anonymous

    Teo te rog sa-mi spui cum se pastreaza mancarea de bebe la frigider si cate zile. Eu am si aparat de vidat.

  6. Rebe, pupici Nadiei! Mi-e dor de voi!

    Mancarea cu lapte, mai ales praf, nu e indicat sa o pastrati la frigider. Supa se pastreaza in recipiente mici, cant pentru o portie, la fel si piureurile. Se pastreaza 2 zile. Le puteti pastra si la congelator la fel de bine, pentru perioade mai lungi de timp.

  7. Anonymous

    Teo, esti SUPER….m-ai facut pana si pe mine sa intru in bucatarie…sunt un nontalent in arta culinara sau cel putin eram pana am descoperit site-ul tau….Bravo!Bravo!Bravo!
    Retetele pt. bebelusi sunt extraordinar de inspirate, fapt pt. care iti multumesc pentru imaginatia debordanta pe care o ai. Eu am un baietel de 9 luni jumatate care papa orice (Slava Domnului) si sunt convinsa ca ii vor placea la nebunie retetele tale….eu chiar eram in pana de inspiratie si nu stiam ce sa ii mai dau sa pape. Mi-ai dovedit ca si gatitul este o arta pe care tu ai ridicat-o la grad de perfectiune….dupa umila mea parere. Te pup

  8. buna am si eu o intrebare,am un copilas de 4 luni,tare mancacios,am fost la medic si mi s-a zis sa nu ii dau multa mancare ca e tare grasut,ce mancare sa ii dau,va rog sa ma sfatuiti si pe mine ca am vazut ca stiti multe despre copii,multumesc si un an nou fericit va dorim aneta si dominic

  9. Buna Aneta, pai la 4 luni nici nu ii poti da foarte multe lucruri de mancare, sincer vorbind. Unii copii nu incep macar diversificarea la 4 luni… Ce ii dai sa manance? ca nu inteleg in ce directie vrei sa te sfatuiesc. Daca vrei, iti pot pune aici niste scheme de diversificare, sa vezi cam cum trebuie introduse alimentele la bebelusi. Il alaptezi inca? sau bea lapte praf? Te rog da-mi mai multe detalii ca sa inteleg exact cum pot sa te sfatuiesc, sau macar sa imi dau cu parerea.

  10. Anonymous

    buna teo.
    am un baiețel de 7 luni, și te rugam sa ne trimiți scheme de diversificare și retete pt 7-8 luni.am inceput diversificarea la 5 luni si bea lapte praf.am tot citit pe net dar multe chestii se bat cap in cap,iar in tine am incredere deoarece te urmaresc demulta vreme.multumiri

  11. va rog sa imi scrieti un mail in sectiunea de contact unde sa imi lasati adresele de mail pentru a va trimite schemele de diversificare pe care le am

  12. Alina Diana

    buna Teo. stiu ce Luca este mare acum, dar oare nu ai putea sa mai postezi si alte retete pt bebe si mai vechi..din cele “adunate in folderul tau”:)ne prind tare bine. O zi frumoasa

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.