Quiche cu rosii cherry si carne tocata

Dintre toate retetele culinare potrivite pentru masa de duminica, quiche-ul este preferatul meu. De ce? Pentru ca desi e o reteta foarte simpla, rezultatul final este unul consistent si numai bun si de impachetat pentru pranzul de luni, la birou. Asa ca, de obicei facem un quiche cu carne sau legume pentru masa de duminica si ce nu dam gata duminica, mancam luni la birou, pentru ca e la fel de bun si cald si rece.

Ingrediente:
– 400 gr aluat de foietaj
– 250 gr de rosii cherry
– 600 gr de carne tocata amestec
– o ceapa mare tocata marunt
– 150 ml de lapte
– 200 gr de cascaval razuit
– 5 linguri de parmezan razuit
– 4 oua
– 3 linguri de smantana
– sare, piper, condimente pentru carne tocata
– 3 linguri de verdeturi tocate marunt (cimbru, busuioc, marar, patrunjel)
– ulei pentru prajit (2-3 linguri)

Asezam aluatul intr-o forma de tarta unsa cu unt, facem cateva intepaturi cu furculita, punem hartie de copt peste aluat, apoi cateva boabe de fasole uscata si dam aluatul la cuptorul incins, 15 minute, pana se coace putin. Boabele de fasole tin aluatul fixat pe tava, astfel incat sa nu se ridice la copt.

Intre timp, pregatim umplutura: calim ceapa in putin ulei pana devinde translucida si se inmoaie, apoi adaugam carnea tocata si le gatim impreuna pana cand carnea e complet facuta. Condimentam bine cu sare, piper, verdeata, condimente pentru carne tocata.

Separat, batem ouale si le amestecam cu laptele, smantana si jumatatea din cantitatea de cascaval. Luam carnea de pe foc, o lasam sa se racoreasca putin si o amestecam cum ouale batute. Turnam compozitia de carne peste aluatul de foietaj scos din cuptor. Punem apoi peste carne rosiile cherry iar peste rosii, restul de cascaval si parmezanul.

Dam tarta la cuptor, 30 de minute sau pana se leaga bine compozitia si se rumenesc cascavalul si parmezanul.

A iesit numai buna pentru masa de duminica, alaturi de o salata usoara, asortata sau de varza. P-E-R-F-E-C-T-O-S!!!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.8/5 (5 votes cast)

8 Comments

  1. Arata fooaaaaaaaaarte bine si cu siguranta e foarte bun…..asta o sa fie reteta mea din weekend, multumesc.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Anonymous

    Salutare Teo! Scuze ca e anonim mesajul, dar tre sa-mi fac cont…si nu am apucat. Oricum te urmaresc de mult timp si am retete de la tine care au devenit o obisnuinta pentru mine.
    Intrebare: La aceasta reteta pot folosi carne tocata de pui?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Anonymous

    teo ai uitat sa scrii sus la ingrediente boabele de fasole ai un blog minunat tine-o tot asa!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. Poti folosi si carne tocata de pui, daca preferi 🙂

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. Am invatat sa fac quiche de la o bucatareasa si cred ca e printre cele mai simple retete. Eu de obicei pun blat decat la baza, compozitia o fac din sunca / carnati , ciuperci, ceapa verde, calcaval, oua, si alte legume ( depinde de sezon ). La final le amestec pe toate cu sosul bechamel si dau tava la cuptor :D. Desi te ia durerea de mana cat invarti la bechamel rezultatul final merita.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. Anonymous

    Teo, dupa 30 minute de tinut la cuptor (tava mea e vas Iena dreptunghiular, mai inalta decat a ta), inca nu e copata si are mult… lichid. e tava prea inalta sau am gresit undeva??
    p.s. am prins curaj, dupa ce am incercat blatul tau de tort, primul din viata care iese perfect. Asa ca multumesc.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  7. Se poate face si in vas de yena, insa atunci ii cresti timpul de coacere sau sa maresti putin temperatura cuptorului.

    Sunt curioasa care a fost timpul de coacere in vasul tau de yena.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  8. Anonymous

    tocmai am faucut reteta. A iesit delicioasa. Pupici din Cehia:*

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.