Salata de paste cu sos tzatziki

Nu stiu daca va mai aduceti aminte, insa acum vreo 2 luni asa, am participat la un concurs organizat de gustos.ro si Knorr, ideea era sa trimitem retete culinare interesante pentru dressing de salata. Am participat cu reteta mea de Salata cu dressing de susan si mac.

Ei bine, am castigat concursul respectiv si am primit drept premiu 5 boluri Villeroy & Boch pentru salata dar si noile dressinguri pentru salata de la Knorr. Asa ca, am inaugurat azi atat bolurile cat si dressingul Knorr cu o salata de paste cu sos tzatziki. I-as trimite o portie si Alinei de la gustos.ro (Alina care e o draguta), ca sa certifice ca mi-am meritat premiul :))

Ingrediente:
– 300 gr de paste (la alegere, dupa preferinte, eu am folositi Fusili tricolori)
– 1/2 gogosar
– 1/2 ardei galben
– 200 gr de sunca presata
– o rosie
– 4 linguri de porumb
– 3 castraveti cornichon
– 1 morcov mic
– 100 ml de iaurt
– 1 pliculet Knorr Salad Dressing Tzatziki

Dressingurile pentru salata de la Knorr se folosesc usor: punem continutul plicului intr-un bol, turnam iaurtul, amestecam bine cu un tel sau cu furculita si gata sosul! Taiem toate ingredientele cubulete, mai putin morcovul, pe care il taiem bastonaste (julien) si rosia, pe care o taiem felii si o pastram pentru garnisit, nu o punem in salata. Amestecam ingredientele si turnam peste dressingul tzatziki.

Salata se serveste rece, se garniseste cu felii de rosii si frunze de busuioc sau orice alta verdeata. Trebuie sa o incercati, ca merita, zic! Numa’ buna de pranz pe caldura, ca e racoritoare sau pentru o cina rapida. Enjoy!

8 Comments

  1. Frumoasa reteta doar ca am gustat si eu acest sos tzatziki si pur si simplu mi se pare scarbos.MA gandesc cu ce as putea inlocui la aceasta reteta sosul tzatziki?

  2. Anonymous

    azi mi-am facut o lista si am plecat la cumparaturi.vreau sa-ti spun ca aproape in fiecare weekend gatesc o mincare din lista ta.am vazut la prinz reteta de salata si mi-am propus sa o fac pentru seara.am cautat inebunita prin tot orasul dresing pt. salata.nu am gasit si pace(stau aproape de orasul CIMPINA-PH).Te rog foarte mult sa-mi spui cu ce as putea sa inlocuiesc acest dresing.MULTUMESC PT. RETETE DELICIOASE!!!LILICON

  3. Kitzi

    Ador salatele de paste si asta arata senzational. Cred ca sa ve presta asap 😀

    Te pup!

  4. se poate inlocui cu orice sos sau pur si simplu poti sa prepari sosul tzatziki dupa reteta lui originala.. cu siguranta o gasesti pe google

  5. Anonymous

    super buna salata!abia ce am terminat de mincat.nu a mai ramas nimic!sosul,facut acasa,bunaciune!multumesc pt. asemenea retete.lili(scuze!ieri din graba am scris gresit numele)

  6. Katalina

    impresionant de bine arata, la sigur am sa o pregatesk!

  7. Sosul tzatziki e de-a dreptul delicios. Am vazut zilele trecute o reteta pe Paprika Tv de kebap din miel cu sos din asta si cred ca se potriveste de minune.

    Abea astept sa ies din post sa imi fac si eu 😀 .

  8. Anonymous

    Se poate folosi sos remoulade care se gaseste gata preparat in magazine…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.