Mancarica de mazare cu branza

Am avut mazare proaspata, asa ca m-am gandit sa ii fac ceva bun lui Luca. Si i-am facut o super-mancarica de mazare cu branza, pe care culmea, dar a luat-o foarte bine.

Ingrediente (reteta potrivita dupa 9 luni):
– 150 gr mazare
– 150 gr de branza de vaci
– 2 linguri de smantana
– cateva fire de marar proaspat

Fierbem mazarea pana devine frageda, aproximativ 30-40 de minute. O dam apoi prin robotul de bucatarie pana e pastoasa, apoi o trecem prin sita, pentru a indeparta cojile. O amestecam cu branza de vaci si o punem pe foc 15 minute, amestecand in continuu. Punem piureul inapoi in blender si amestecam cu smantana si mararul.

Pentru ca multe mamici gasesc utile retetele culinare pentru bebelusi, vor deveni o parte integranta a blogului Teo’s Kitchen. Iar mamicile care vor sa ne impartaseasca la randul lor retetele culinare pe care le pregatesc pentru copii sau familia lor, o vor putea face in curand, pentru ca lansam www.gospodini.ro!!

7 Comments

  1. Anonymous

    felicitari pt viitoarea lansare!!! ERA SI CAZUL. iti doresc un succes cat mai mare cu site-ul pt ca ai muncit mult si meriti recunoastere.Anca

  2. ma bucur ca o sa gasesc aici si retete pt mofturosi nostri, cel putin al meu nu vrea sa manance mai nimic, dar am o intrebare, voie sa dam mazare bebeilor pana la 1 an? Mie doctorul de familie a zis ca nu e indicat, fiind o mancare prea grea pt ficatul copilului. Matei are 11 luni, dar inca evit sa- dau mazare.

  3. Anonymous

    Pireul de mazare e delicios, dar dupa varsta de 2 ani. Atunci poti sa incepi sa-i dai copilului mazare,fasole, linte etc. Verdeturi: patrunjel, marar, telina etc. dupa varsta de un an. Subiectul m-a interesat pt. ca am si eu un copilas mic, si am studiat multe surse. Acum v-am expus din revista" Ioana visul copiilor",numarul special "Alimentatie si sanatate" 2/2oo7 pag.22.

  4. Anonymous

    super retete foarte bune

  5. chirila tabita

    interesant

  6. interesant dar nu e adevarat ca nu poti sa ii dai la copil mazare sau fasole dimpotriva mazarea e foarte buna pentru ca are vitamine

    • Mona, nu stiu de ce a scris doamna de mai sus ca nu se da mazare 🙂 dar a citat o revista pentru asta, asa ca…fiecare face cum crede, eu intrebam pediatrul, nu revistele

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.