Idei de meniu pentru cina romantica

Am fost intrebata pe mail si prin intermediul comentariilor ce retete culinare as sugera pentru o cina romantica. Cam asa privesc eu problema meniului pentru cina voastra in 2:

1. retetele trebuie sa fie simplu de preparat, cu putine ingrediente dar cu un rezultat delicios si aspectuos si asta pentru ca si barbatii trebuie sa poata prepara retetele respective (Gandeste-te putin ce surpriza placuta va fi pentru iubita ta daca ii gatesti ceva mai mult decat ou-ochi !)
2. o cina romantica nu se rezuma strict la mancare, deci trebuie sa va ramana timp sa va aranjati, sa aranjati masa, sa pregatiti decorul
3. pe cat posibil, preparatele ar trebui sa fie in varianta bitesize (buseuri) pentru a va putea hrani reciproc (e drept ca Doamna si Vagabondul erau simpatici sarutandu-se la capatul unei spaghete, dar parca e mai senzual sa va hraniti unul pe celalalt)
4. e de preferat ca retetele sa poata fi pregatite cu o zi inainte, macar partial, astfel incat sa nu pierdeti toata ziua inaintea cinei propriu-zise gatind
5. fie faceti mai multe preparate de genul aperitiv, fie optati pentru un fel principal, cum ar fi o friptura alaturi de o salata si o garnitura, insa eu zic ca e de preferat sa aveti mai multe preprate, cate putin din fiecare

Cam asa arata meniul pe care vi-l propun eu:

Pentru aperitiv:
Trufe de branza Feta si verdeata
Oua umplute cu pesto alla genovese
Bruschette cu pesto rosu

Fel principal:
Rulouri sandwich din paine araba
– Salata de pui cu taietei de orez (asiatica)

Desert:
– Tarta cu mere si gem de caise

Prepararea tuturor va ia undeva pana la 3 ore, asta daca ascultati cu atentie sfaturile mele si incercati sa lucrati in paralel. De exemplu: preparati aluatul pentru tarta. Cat timp el sta la frigider, pregatiti merele si tava. Merele se pot felia si cu o seara inainte, daca le stropiti bine cu zeama de lamaie, pentru a nu se oxida, le acoperiti cu folie alimentara si le tineti la rece. Dati tarta la cuptor.

Cat timp se coace tarta, pregatiti compozitia pentru trufele de branza.

Pentru ca numai jumatate din compozitie o folositi la trufe iar cealalta pentru rulourile cu paine araba, cat timp jumatatea pentru trufe e la rece, pregatiti rulourile, care stau foarte bine la frigider cateva ore bune. In plus, compozitia cu Feta se poate pregati cu o seara inainte.

Pana cand fierbeti taieteii de orez, tocati toate legumele pentru salata si amestecati-le pe cele pentru dressing, astfel va fi foarte usor sa asamblati salata finala. Pentru ca salata oricum se serveste rece, puteti fierbe taieteii si taia legumele cu o zi inainte, iar inainte de cina doar sa le amestecati.

Din timp puteti pregati si bruschettele, pe care sa le tineti acoperite cu folie, la rece, si sa le dati la cuptor cu 10 minute inainte ca el sa vina acasa, astfel incat sa le serviti calde. Ouale umplute sunt singurele care sunt putin mai pretentioase si ar trebui preparate fresh, datorita maionezei, insa le puteti fierbe cu o zi inainte si in ziua X doar sa le taiati in jumatate si sa le umpleti.

Azi voi posta primele retete, iar zilele acestea vom continua cu intreg meniul pentru cina romantica.

Daca in materie de meniu mi-am permis sa va dau cateva sfaturi, voi va faceti responsabili de creerea unei atmosfere intime. O lumanarica pe ici pe colo, lumanari plutitoare, flori, muzica in surdina, o lampa pentru aromaterapie…posibilitatile sunt nenumarate, in functie de preferinte, imaginatie si buget.

4 Comments

  1. adinutz micutz pufos..ninge peste tine

    mi se pare o idee foarte buna ca scrii despre aceste lucruri si dai sfaturi. Te poti incurca daca vrei sa prepari mai multe feluri de mancare pentru aceeasi masa. Foarte ingenios! felicitari!

  2. Anonymous

    Felicitari!!! Chiar m-ai impresionat profund! De foarte multa vreme vroiam sa stiu si eu cum se fac bruschette cu pesto rosu! In sfarsit o sa pot sa mananc si facut de mine!
    Ella

  3. Anonymous

    Buna Teo, sunt Iulia si sunt o mare fana de a ta. De mai bine de un an iti urmaresc retetele si cand gatesc, numai retete de pe site-ul tau fac:P Am o rugaminte la tine ca se tot apropie Craciunul nu ne-ai putea da tot cateva idei pentru masa de craciun, un meniu de aperitive si mancaruri gatite si cum sa aranjam masa? anul acesta eu voi pregati masa de craciun si as vrea sa fie una intradevar speciala si memorabila. te pup si mult succes sispor la gatit. Iti multumessc pentru toate retetele si sa stii ca datorita tie am invatat sa gatesc:)

  4. Rulourile arata incredibil!!! Cred ca ar trebui sa se instituie o regula: macar 1 cina romantica pe luna pentru cuplurile care vor sa imbatraneasca impreuna! 🙂 Eu am fost recent cu prietenul meu la o cina romantica italiana absolut minunata… vi-o recomand din suflet!http://www.cadouriperfecte.ro/cina-romantica/84-o-cina-romantica-italiana-voucher-cadou.html

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.