Sufle de paste cu pui (bebe)

Am observat ca uneori, dupa ce postez cate un articol de orice fel, o parere personala despre un produs, o recomandare, un sfat culinar, sunt cateva persoane care se dezaboneaza de la RSS Feed. Probabil nu ii intereseaza nimic altceva in fara de retete. Ei bine, cred ca ei au de pierdut! Incerc sa va ofer pe blog nu doar retete, ci si tips & tricks, idei, sfaturi culinare si nu numai. La fel se intampla si uneori cand postez retete pentru bebe, insa stiu ca sunt mamici care sunt interesate de retete si pentru ele postez retete culinare pentru pitici.

Poate ca se dezaboneaza 1-2, dar se aboneaza tot mai multe mamici si gospodine in general, ceea ce e foarte bine! Abia astept sa lansam in noiembrie www.gospodini.ro, unde toate mamicile, gospodinele, taticii si bunicii pot posta retetele lor de suflet. Ok, sa ne intoarcem la ale noastre retete culinare, azi cea de sufle de paste cu pui, in varianta mini 🙂

Ingrediente:
– 100 gr de paste stelute
– 2-3 linguri cu varf de branza de vaci
– 1 lingurita mozarella data prin razatoare
– ¼ piept de pui tocat
– o lingura de iaurt natural
– un galbenus
– o lingura de verdeata (patrunjel tocat marunt, marar, cimbru)
– o lingurita de unt (si inca putin pentru uns forma de sufle)
– ½ cana de apa

Mai intai fierbem stelutele (puteti folosi si alt fel de paste mici, lascute, fidea pentru supa sau chiar cous-cous) dupa indicatiile de pe pachet. Intr-o tigaie topim untul, apoi adaugam peste el carnea de pui tocata, apa si verdeturile, amestecam bine. Lasam tigaia pe foc pana cand apa scade aproape de tot si carnea de pui e facuta. Nu dureaza mai mult de 5-8 minute. Intre timp, mixam branza, galbenusul si iaurtul.

Ungem forma pentru sufle cu unt apoi incepem sa cladim: un strat de stelute, apoi unul de crema de branza, apoi unul carne.

Urmeaza un alt strat de branza, apoi unul de stelute si tot asa pana la epuizarea ingredientelor. Important e ca ultimul strat sa fie de branza. Punem si mozarella si cateva frunzulite de patrunjel pentru un strop de culoare. Asezam forma de sufle intr-o tava in care turnam apa, astfel incat sufle-ul sa se coaca uniform si fara riscul de a ne exploda in fata 🙂

Cam asa arata la final, dupa cele 45 de minute de stat la cuptor, la 180 de grade. Daca bebe nu mananca bucatele mari, il puteti da prin blender. Daca e deja marisor, nu va avea deloc probleme cu sufle-ul de paste. De altfel, nici mamicile, fie ele chiar si incepatoare in bucatarie, nu vor avea probleme cu reteta 🙂

poza 4

Pont: forme mici pentru sufle gasiti la Ikea, la 5-6 ron bucata. Sunt o investitie foarte buna, nu doar atunci cand trebuie sa gastiti retete pentru bebe, ci si pentru retete culinare de genul sufle de ciocolata, numai bun pentru reincarcarea bateriilor mamicilor dupa o zi de fuga dupa micul nazdravan. Dar despre sufle de ciocolata si alte retete de gen, vorbim mai tarziu. Pofta mare, picilor!

34 Comments

  1. Teo, eu ador retetele tale, intru in fiecare zi sa vad cu ce ne mai incanti privirile, chiar daca baiatul meu are 3 ani tot sunt interesata de retetele pt bebei deoarece mai imi doresc un copil.

  2. Alina

    Chiar ma gandeam ce sa-i gatesc fetitei mele, ce bine imi pare ca am gasit reteta asta!

  3. Pai da, ca si eu am inceput sa te citesc extrem de rar, pt ca sincer, ai inceput sa postezi numai chestii aiurea + retete pt bebe. Si nu prea cred ca sunt atatea mamici interesate, cati cititori ai pierdut/vei pierde tu. Make yourself interesting.

  4. karma police

    way too complicated, cu toate ca arata bine..nu postezi niste retete rapide si usoare?io nu am o mie de ani la dispozitie sa stau in bucatarie

  5. Daca ai tonul si atitudinea asta, m-as bucura chiar sa nu ma mai citesti deloc. Multumesc 🙂

  6. Draga Teo,

    Te citesc de cateva luni, dar pana acum nu am simtit nevoia sa las un comentariu. Ce spune Miha insa simt ca ma obliga.

    Retele pentru bebei ma intereseaza in mod special pentru ca am si eu un baietel cu care voi incepe curand diversificarea. Insa si daca nu eram mamica, nu as fi fost deloc deranjata de faptul ca printre multele retete pe care le postezi sunt si retete pentru bebelusi. Pur si simplu as fi trecut peste ele si as fi cautat ceva ce ma interesa direct.

    Sincer, diversitatea acestui blog si modul profesionist in care faci tot ce faci aici (se vede ca dedici mult timp acestei "afaceri", daca o putem numi asa) sunt motivele pentru care ma intorc de fiecare data sa vad … ce mai faci 🙂

    Si daca pana acum nu m-am abonat pe e-mail sa vad ce mai faci, pentru ca te aveam ca scurtatura pe bara de instrumente a browserului si intram oricum periodic, acum ma voi abona, doar asa, sa creasca numarul abonatilor si sa se oftice ofticosii ca nu pierzi cititori cu articolele tale, ci castigi 😛

  7. Si eu, Teo, ma inspir din retetele tale si pt adulti si pentru bebe; nu stiu daca am mai lasat comentarii pana acum, dar doua din comentariile de mai sus m-au deranjat si pe mine, sunt cel putin deplasate…
    …succes in continuare si nu lua in seama rautatile…nu merita;
    si…io am o mie de ani sa stau in bucatarie…asa ca te rog sa postezi in continuare retete, simple sau mai complexe, pentru ca eu imi gasesc timp pt a prepara aceste delicatese familiei…chiar daca am serviciu, copil mic..si altele; te pup.

  8. Draga Teo,
    Din ce stiu eu , atunci cind postezi parerea personala despre un anumit produs, o faci pe bani. Cu cit traficul este mai mare pe blog, cu atit este mai bine pentru reclama..Aici in SUA se discuta despre o lege, care sa ii oblige pe bloggari sa dezvalui cititorilor ca sint platiti atunci cind posteaza parerea personala despre un produs..nu stiu cum sint regulile in Romania…
    Fiecare este pina la urma liber sa faca ce vrea si de aceea nu inteleg de ce trebuie sa existe asemenea polemici..Lumea este libera sa plece si sa se inscrie la blogul tau cind doreste, ca pina la urma de asta este un blog public..Nu inteleg nici comentariile rautacioase nici din partea lor, dar nici din partea ta..
    Pina la urma tu faci acest blog si din placere si pentru bani indiferent daca ai cititori care pleaca sau care vin..Si in viata ai parte de comentarii pozitive si negative si nu trebuie sa te iei la harta cu toti care nu te plac…poate fi si critica constructiva..
    Numai bine si succese iti doresc!

  9. Anonymous

    Teo,cred ca retea asta merge si pentru copiii ceva mai mari,in varianta maxi,nu? te pup

  10. Buna Teo, desi citesc de mult timp blogul tau nu am comentat niciodata.
    Te incurajez sa continui ceea ce faci pt ca o faci minunat si sa nu mai tii cont de pareri de genul celei pline de rautate de mai sus. Eu citesc ce ma intereseaza, ce nu trec cu vederea.

    Imi plac foarte mult retetele pt copii cat si cele pt adulti.

  11. Goldielocks

    Bun si pt cei mari,nu numai pt pitici!

  12. Anonymous

    TEO TINEO TOT ASA ESTI FOARTE TARE

  13. Anonymous

    Unui bebelus, nu-i poti da la aceasi masa si carne si galbenus. Nici macar in aceasi zi. Reteta pare gustoasa pentru copilasii mai mari.

  14. Draga noastra Teo, uite ca m-am abonat si eu dupa mai multe luni de citit fara sa ma abonez, tocmai ca sa demonstrez contrariul celor spuse (scrise) de Miha. Cand am inceput sa citesc blogul tau eram in cautarea disperata a unor retete pentru bebelasul meu Alex, iar puiul tau cu avocado a fost o revelatie, la fel si papanasii! Multumim, Teo! Pupici

  15. Anonymous

    Suna delicios , o sa fac pretentioasei mele.
    Multumesc de ideile bune si super – retete:)

  16. cory-ramy

    Teo te rog fa o pagina separata numai ,numai pentru bebei'!!!Is binevenite retetele tale..baietelul meu are 4 ani si face mofturi,nu mai stiu ce sa-i gatesc…

  17. Anonymous

    Bună Teo!

    Mă bucur mult că am găsit blogul tău! De vreo trei zile răsfoiesc reţetele şi îmi programez când să le fac. Sunt super şi te felicit!

    Cât despre comentariile răutăcioase, ele se pare că vin din partea unora care ţi-au citit blogul din scoarţă în scoarţă, ţi-au încercat toate reţetele şi acum vor să te stimuleze să creezi şi mai mult, să postezi şi mai multe reţete ca să ai cel mai tare site de culinare din România!

    La mai mare şi toate cele bune! Te pup! Cristina

  18. cory-ramy

    mersi..poate nu am fost eu atenta..acum vad ca poti gasi:mincare pentru bebei (puse separat )!le-ai sortat tu ???bravo!!!

  19. Anonymous

    Buna Teo,
    Am vazut de-alungul timpului o gramada de pareri pro si contra.Cui nu-i place sa nu mai citeasca.
    Si pentru ''Anonimul'' care spunea ca bebelusilor nu le poti dasi carne si GALBENUS la aceeasi masa, ar trebui sa se mai informeze.
    cand bagi oul in alimentatia copilului icepi sistematic cu galbenusul. Dupa varsta de un an se recomanda sa se introduca si albusul. Asa ca un galbenus in atatea paste, branza ,iaurt si carne nu se simte. Si pana la urma cine a spus ca este reteta pentru un bebe de 6-7 luni?
    Ai specificat cumva varsta pt care este reteta? Ca poate am pierdut eu asta din vedere.

    Piciului meu de un an i-a placut teribil, dar pustoaica de 6 ani a terminat portia foarte fericita.
    Am incercat mai multe retete din cele postate, la unele mi-am pus si eu amprenta, iar pe altele le-am lasat asa cum le-ai prezentat tu.
    Chiar daca am postat sub numele de "anonim", ma nmesc Beatrice.

    Mult succes in continuare.

  20. Draga Teo,
    Na ca m-am enervat! Ce obraznicie din partea unora.
    Eu am invatat sa gatesc cu tine, sa stii!
    Ma bucur mult ca postezi si pentru bebelusi retete. Am si eu un mofturos de 1 an si 4 luni.

    ESTI CEA MAI TARE!!!!!!!!

  21. ….este incredibil ce specimene de oameni exista in lumea aceasta, cata lipsa de educatie si de bun simt. Ai tot dreptul din lumea sa iti triezi cititorii. Eu personal te citesc cu mare drag si azi vom incerca reteta de pui cu avocado. Papanasii au iesit perfect si bebe a mancat tot! Un 2010 plin de realizari!

  22. Anonymous

    buna Teo,
    am invatat sa gatesc in special de la tine. accesez blogul tau in fiecare zi si aleg cate un fel , doua de mancare. Toate mi-au iesit iar sotul meu ne apreciaza pe amandoua. sa nu-ti zic de mutrele soacrei cand vede ce mancaruri ii pregatesc in ultimul timp fiului si nepotului ei….si ea nu! :))E clar, mancarurile ei nu mai au cerere :))
    Cum am specificat mai sus, am un puiut de 2 ani si 1 luna. E un adevarat mofturos in general. Dar mancarurile de la tine , le apreciaza si el. In curand vine si bebe 2 si pana voi ajunge sa incep diversificarea cu el, sper sa mai postezi si alte retete pentru bebelusi. Nu inteleg ce-i deranjeaza pe unii ca esti (probabil) singura persoana care posteaza pe blogul ei culinar si retete pt bebelusi. Nu este parinte sau nu stiu….Sau daca este expert in mancaruri pt bebelusi si copii mici, sa inteleaga ca mai sunt si unele persoane care….nu sunt, sau care vor sa invete mai multe decat stiu.nu vad care e problema…
    Teo, chiar te-as ruga sa postezi si mancaruri care se preteaza la copii mai maricei de 1 an…Si daca ai putea specifica la fiecare reteta si varsta la care tu cel putin ai dat mancarica copilului tau, iarasi ar fi super.
    Nu baga in seama toate rautatile si prostiile debitate de unii cu orizonturi inguste.
    te pup,
    Cristina

  23. Anonymous

    buna Teo,

    eu stiu de la doctorita mea ca nu-i pot da bebelului si ou si carne in acelasi timp….deci cum pot face …. iese ceva fara ou?

  24. Anonymous

    se poate pune si in vasul de yena?reteta arata super, vreau si eu sa o fac,mai ales ca am un pitic de 16luni si nu mananca mai nimic.

  25. Anonymous

    excelente idei de retete. le voi incerca si eu pentru bebelusa mea .nu mai stiu ce anume sa mai gatesc variat pentru ea.arata f.bine.

  26. Anonymous

    buna teo..felicitari pentru blog,am si eu o rugaminte,daca imi poti spune de unde ai cumparat furculita pt bebe?merci,.te pup ionela

  27. Anonymous

    din pacate mai sunt si prost-crescuti/e sau egoisti/e care te critica in loc sa aprecieze ceea ce faci tu. pe cine nu-l intereseza sa nu se mai uite …k ma face pe mine sa ma enervez ….dar pe tine—eu am o fetita de 1an si 4luni si iti multumesc din suflet k postezi retete pentru bebelusi! tine-o tot asa k le dai clasa invidiosilor fara rusine! pooop

  28. Anonymous

    Apreciez foarte mult blogul tau si il citesc cu mare placere.Iar acum ca am descoperit si retetele pentru bebei sunt chiar incantata. Eu am un bebe de 15 luni, si chiar aveam nevoie de asemenea informatii. Iti mulumesc si astept cu nerabdare alte si alte retete. pup Silvia

  29. Buna Teo,
    Sa nu te deranjeze comentariile rautacioase, eu cred ca sunt multe mamici tinere care au nevoie de aceste retete.Asa ca te rog sa mai postezi retete pentru bebelusi.Multumesc pentru ideile minunate!

  30. Buna TEO cred ca toate retetele tale sunt minunate.Am doi bebelasi de 10 luni si iau retete de aici,iar sotului cum i plac dulciurile,am de facut.Acum voi face batoanele de twix.Multa bafta in continuare.

  31. Cristina

    Si eu ma bucur ca pui mancaruri pt bebe. Ca am o fetita de 8 luni si nu stiu ce sa-i mai gatesc. Asa ca o sa ii fac cate ceva din retetele tale.
    Multumesc

  32. Pot sa fac sufleuri la tigaia dry-cooker? Nu am cuptor si nu stiu cum sa-i fac budinci, sufleuri etc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.