Tigaie mexicana

Mi-am dat seama de ceva: daca nu incerc cate o reteta culinara dintr-o revista imediat dupa ce o cumpar, mai tarziu pun revista cu retete in biblioraft si uit sa o mai fac pana o gasesc din nou, intamplator.

Asa ca m-am ambitionat sa incerc cate o reteta culinara din fiecare dintre multele reviste pe care le cumpar lunar. Azi a venit la rand Ioana, Secretele Bucatariei si reteta de „Tigaie mexicana” sau „Fasole mexicana”, in functie de cum vreti sa ii spuneti.

Ingrediente:
– o conserva de fasole boabe rosie (800 gr)
– 2 cepe medii
– 2 ardei grasi rosii
– 4 catei de usturoi
– 200 gr salam chorizo feliat
– 200 ml de supa de pui sau legume
– o conserva de pulpa de rosie in bulion (cca 200 ml)
– o conserva de porumb
– sare si piper
– 2 frunze de dafin
– 2 linguri de ulei

Taiem ceapa marutn si o calim putin in uleiul incins. Cand incepe sa se inmoaie, adaugam salamul chorizo feliat subtire. Acesta va lasa si el grasime. Urmeaza sa adaugam porumbul si ardeii grasi taiati cubulete. Le lasam sa se caleasca impreuna 10 minute sau pana cand incepe sa se inmoaie ardeiul. Urmeaza sa agaugam fasolea, rosiile, frunzele de dafin, usturoiul taiat marunt, sarea si piperul dupa gust.

Amestecam bine si le lasam pe foc 5 minute, apoi turnam si supa de pui si acoperim de data aceasta tigaie, pentru a le lasa toate la inabusit 15-20 de minute. Toate ingredientele trebuie sa fie fierte dar trebuie as isi pastreze textura si sa ramana putin crocante.

Tigaia mexicana este o mancare foarte satioasa si mai ales foarte gustoasa… Buni a zis ca seamana cu tocanita noastra cu carnati si ii dau dreptate 🙂 Se poate manca simpla, fara garnitura sau cu nachos, tortillas sau crackers in cazul nostru. Pofta buna sa aveti!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

17 Comments

  1. hermine

    dupa ce ca esti un bucatar desavarsit esti si un bun narator si cel mai important : UN BUN FOTOGRAF!! felicitari teo ! ador blogul tau:) m-as bucura daca ar transmite fiecare atata pasiune ca si tine printrun simplu blog /site whatever…altii nici 'face to face' nu reusesc sa transmita asa de bine ''atatea'' cat reusesti tu printr-un blog!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  2. Anonymous

    Buna Teo,
    felicitari pentru premiul castigat.
    Te pup, NatyP. O sa ma semnez asa de acum incolo pt. ca am vazut ca mai este o Naty si nu vreau sa ne confundam.
    Sa ai o saptamana reusita.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Anonymous

    Super idee!!.. o sa incerc si eu maine reteta.
    CorinaG

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. Anonymous

    grozav

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. Anonymous

    Draga Teo,
    tocmai ne-am ridicat de la masa.Am incercat tigaia mexicana si a iesit grozav!Trebuie sa iti spun ca nu gatesc foarte des, din lipsa de timp si chef uneori dar atunci cand o fac apelez la retetele tale de cele mai multe ori.
    Pe langa retetele grozave si accesibile imi place ca indrumi cititorul in privinta produselor (ce produse sa aleaga si din ce magazine).Nu de putine ori cand merg la cumparaturi cu prietenul meu si cautam diferite produse ne spunem" luam asta.. teo asta avea in poze…".Si in acelasi timp ne intrebam..daca in timp ce o pomenim pe Teo , Teo tocmai trece pe langa noi?:)
    Felicitari pentru blog si tine-o tot asa.Te urmarim.:)
    Maria si Lucian

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. Am facut tigaia mexicana, dar i-am adaugat putin Cayenne Pepper, ca mie imi place mai picanta. A fost excelenta.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  7. Anonymous

    nu gasesc salam chorizo, cu ce il pot inlocui?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  8. cu orice salam picant sau carnaciori picanti

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  9. ammy medeea

    D-ne Teo cum de ai atata rabdare?sa la scrii,sa la faci,si sa le si mai postezi?bravo tie!!!!!!!!!si mie imi place fff mult sa gatesc si imi cumpar toate revistele culinare,dar asa cum ai spus si tu le pun deoparte si uit de ele!in fc zi intru pe blog-ul tau(spre disperarea sotului meu)pt noi retete!am incercat multe retete si au iesit bestiale!fenomenale!tin-o tot asa!te pup……….

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  10. Anonymous

    Buna Teo,
    aseara am facut "Tigaia mexicana" a iesit extraordinar. E foooarte satioasa! Multumesc pentru reteta.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  11. Anonymous

    Draga Teo,
    Am facut deja reteta asta de vreo 5 ori, prietenului meu ii place foarte mult, a iesit super bunaaaaa.
    Iti admir rabdarea cu care scri,fata de alte site-uri de retete, ce am gatit de aici de fiecare data a iesit foarte bunnnn.
    Multumesc!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  12. E a nu stiu cata oara cand fac reteta asta si abia acum imi dau seama (din poze) ca tu ai pus si usturoi. Asa-i? Cam 4 catei? Ca in reteta n-ai scris si eu am copiat reteta si n-am mai avut tangenta cu pozele si uite-asa…Mersic!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  13. Adriana

    Buna, Teo! Doar ce ne-am ridicat de la masa! Multumim pt. reteta, este pe placul intregii familii! Fara exagerare, cred ca am facut-o deja de vreo 20-30 de ori! Deliciossss! Multumim, inca o data! Sanatate si toate cele bune iti dorim!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Multumesc si ma bucur ca ati gasit aici o reteta care sa va placa atat de mult!

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  14. Mi-e cam „frica” de mancarea mexicana, dar arata foarte bine 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.