Biscotti cu anason si portocala

Tot timpul am avut impresia ca biscotti sunt foarte greu de facut. Dar cum nu e tocmai economic ca pe langa cafeaua de la Starbucks sa mai cumpar si biscotti (desi cei de la Starbucks sunt deliciosi) am inceput sa caut retete culinare pentru biscuitii de servit langa cafea si am descoperit nu doar ca se fac foarte simplu, ci si ca dintr-o portie de aluat ies undeva la 36 de biscuiti, ceea ce e mult mai rentabil si mai sanatos decat varianta lor din magazin.

In plus, am primit un cadou minunat de Craciun de la Silvia, o cutie plina cu tot felul de condimente pe care nu le prea gasesc in magazinele de la noi si printre ele si anason stelat. Silvia e prietena mea care il imbraca si pe Luca, respectiv mamica din spatele blogului unde gasiti de toate pentru pici – bebeshop. Multumesc, Silvi, in rol de Mos Craciun si Vali in rol de ajutorul Mosului 🙂

Ca sa stiti cate ceva despre biscotti, acestia sunt biscuiti foarte tari si crocanti, copti de 2 ori. Tocmai pentru ca sunt tari, se servesc alaturi de o bautura, de la cafea cu lapte sau cappucino si pana la lapte simplu sau ceai. Pentru mai multe informatii despre biscotti clasici, va sugerez acest articol din Wikipedia, care e foarte cuprinzator.

Ingrediente:
– 2 oua
– 1 cana de zahar
– ¼ cana ulei
– o fiola esenta de vanilie
– o lingurita esenta de portocale
– 2 cani de faina
– 1 lingurita praf de copt
– ½ lingurita sare
– 4 lingurite de coaja de portocala
– o ligurita de anason stelat pisat (daca nu gasiti anason, folositi scortisoara)

Mixam intai ouale si zaharul pana se omogenizeaza bine, 5 minute. Adaugam uleiul si esentele, apoi faina cernuta impreuna cu sarea si praful de copt. La final adaugam anasonul stelat si coaja de portocala. Omogenizam.

Vom avea un aluat tare si putin lipicios, asa ca lucram pe planseta presarata cu faina. Impartim aluatul in 2 parti egale, din care modelam 2 dreptunghiuri de cca 5×30 de cm si 1.5 cm inaltime. Dam coca la cuptorul incins, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, 30 de minute, pana devine aurie. O scoatem si o lasam putin la racorit pe un gratar. O taiem apoi in fasii de cca 2 cm latime, pe care le punem inapoi in tava si le coacem cate 5 minute pe fiecare parte.

Biscotti sunt foarte aromati datorita anasonului si sunt perfecti langa o cafea cu lapte. Eu ii voi face si de Craciun, pe post de daruri pentru cei dragi. Ajunge sa ii leati cu o fundita sau sa ii inveliti in celofan si aveti un cadou deosebit, mai ales ca e facut cu mainile voastre. Sigur toata lumea s-a saturat de cosmetice si haine sub brad si vor aprecia ceva nou.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)

6 Comments

  1. Anonymous

    Arata bine.O mica precizare.Nu se chiama Biscotti ci Cantucini.Se pot face si cu migdale inauntru sau cu ciocolata.Sunt originari din Toscana si se servesc cu vinuri foarte dulci,ca de exemplu Fragolino.Pupici si bafta de la o admiratoare din Italia!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. In linkul de pe wikipedia pe care l-am postat scrie asa: In North America, biscotti (plural; singular biscotto) are twice-baked cookies also known as cantuccini. Elsewhere, biscotti are also known as biscotti di Prato, bizcochos,[1] cantucci, carquinyolis (sometimes carquinyols),

    Deci sunt si biscotti si cantuccini (cu doi C)

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Anonymous

    Buna Teo.I-am facut si eu aseara desi trebuia sa invat pentru examenul de reumatologie.Au iesit deliciosi si acum ii inmoi in cafeaua de dimineata.Multumesc pentru toate retele,Lavinia-anonim pt ca nu am stiut sa imi fac cont

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. cory-ramy

    de unde a cumparat silvia anason stelat,imi trebuie si mie?????

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. Anonymous

    si eu am lucrat la o cofetarie internationala si le spuneam tot biscotti. Multumim pentru reteta Teo! o sa incerc sa-i fac in curand…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. Anonymous

    Sunt niste minunatii:)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.