Biscuiti cu afine rosii

Foarte rar gasesc afine rosii sau cranberries (merisoare cum li se mai spune in zona noastra) si ma enerveaza asta foarte tare pentru ca sunt multe retete culinare pe care le las pe hold pentru ca nu am afinele rosii.

Insa acum se pare ca am dat lovitura: am gasit cranberries la Billa si mai apoi la standurile cu dulciuri din Iulius Mall, asa ca am scos de la naftalina una din retetele pe care vroiam sa le incerc inca de cand am vazut emisiunea in care Martha Stewart le gatea: Cranberry Noels sau Biscuiti cu afine rosii.

Ingrediente:
– 225 gr unt moale
– 170 gr zahar tos
– 2 linguri lapte
– o esenta de vanilie
– 280 gr de faina
– ½ lingurita sare
– ¾ cana afine rosii
– ½ cana migdale tocate marunt

Incingem intai si intai cuptorul la 180 de grade. Desi pare neinsemnata, aceasta este una dintre operatiunile cheie pe care trebuie sa le facem ca o reteta, nu numai aceasta, ci in general, sa iasa foarte bine. Spunam apoi untul si zaharul, 2-3 minute. Adaugam laptele si vanilia, omogenizam. Urmeaza sa aduagam rand pe rand restul ingrdientelor, omogenizand bine dupa fiecare: faina, sare, afine si migdale.

Impartim aluatul obtinut in 2 parti egale, pe care le rulam sub forma de ruda, le invelim in folie alimentara si le tinem la rece (in frigider sau in balcon in cazul in care si la voi e frig ca la noi) timp de 2-3 ore, pana cand se intaresc. Apoi, folosind un cutit foarte ascutit, taiem cu grija fiecare ruda de compozitie in felii de 5-6 mm, pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele. Coacem biscuitii timp de 15 minute sau pana cand sunt aurii pe margini. Atentie insa, se ard foarte repede, deci fiti cu ochii pe ceas! Scoatem apoi biscuitii pe un gratar si ii lasam sa se raceasca complet.

Stau foarte bine in recipiente sau pungi inchise ermetic, asa ca puteti sa le mancati in timp. Ies in jur de 30-40 de bucati, in functie de cat de gros taiati feliile. Gustul este foarte interesant si va puteti juca cu aromele: anason, scortisoara, esenta de migdale in locul celei de vanilie etc.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)

10 Comments

  1. Craciun fericit! Sanatate, multe impliniri si dragoste!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Iti doresc un craciun fericit si un an nou plin de bucurii alaturi de cei dragi!
    La multi ani!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Alexandrina

    Craciun fericit, cu sanatate, bucurii si impliniri!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. Anonymous

    Teo sper ca ai avut parte de un Craciun fericit alaturi de familie si ca mosul ti-a adus tot ce iti doreai 🙂 biscuitii acestia arata incredibil…si cand ma gandesc ca sunt cu afine…mmmmm imi curg balele 🙁

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. cccris

    Merisoare eu cumpar de la plafar sau magazine de genul plafarului. Daca esti din Bucuresti iti spun exact de unde am luat eu. La schimb astept retele pentru merisoare 🙂 cccris.blogspot.com

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. www.bucataria-sylviei.ro

    Teo vad ca esti neobosita !!!Craciun fericit si tot ce va doriti ! Multumim pentru retetele pe care ni le impartasesti !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  7. Rodica

    La multi ani si la mai multe retete! Eu am inceput sa gatesc "serios" de cand cu pitica mea si ador acest site! Am si o propunere: retete pentru copii (bebe, 1 an etc. – a mea are 1 an si jumatate). La multi ani tuturor! Rodica

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  8. o mica corectare cranberry nu sunt afine rosii ci merisoare…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • adevarat 🙂 insa in zona de unde sunt eu, asa li se spune 🙂 multumesc ca mi-ai atras atentia 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  9. eu totusi zic ca nu lasam cuptorul incins cata vreme facem aluatul si il lasam la rece :p
    am facut reteta de sarbatori. au iesit super. mai incerc cu coacaze si stafide in weekend!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.