English muffins

Of, English Muffins sunt delicioase! In State le cumparam la tub, semipreparate si le coceam noi. Erau bune, nu zic nu, dar nu se compara cu cele facute in casa. Briosele englezesti, daca e sa le spunem asa, sunt facute din aluat dospit si intotdeauna pudrate cu faina de malai.

Se coc repede si surprinzator, se fac foate usor. Nu le-as fi facut, probabil, daca nu aveam nevoie de ele pentru reteta de Oua Benedict, fiind unul dintre ingredientele de baza. Insa am gasit o reteta excelenta, foarte simpla si care urmata pas cu pas, nu are cum sa dea gres!

Do you know the muffin man,
The muffin man, the muffin man,
Do you know the muffin man,
Who lives in Drury Lane?

Ingrediente (folositi o cana de 250 ml pt masuratori)
– 1 ¼ cana de apa calduta
– 4 cani de faina
– un pliculet drojdie uscara
– ½ lingurita praf de copt
– o lingurita si jumatate de sare
– 2 albusuri
– faina de porumb (malai)

Amestecam faina cu praful de copt. Intr-un bol mare, suficient de mare ca sa puteti framanta in el, puneti apa calduta, drojdia si 2 cani de faina. Amestecam bine pana se omogenizeaza. Lasam compozitia sa se odihneasca 5 minute, fara sa acoperim vasul. Intre timp, batem albusurile spuma. Cand spuma are tinuta, o adaugam in compozitia preparata mai devreme. Folositi o spatula pentru a incorpora albusurile, prin miscari de sus in jos. Incepem sa adaugam restul de faina, putin cate putin, cate un sfert e cana o data. Cand puneti prima data faina, adaugati si sarea.

Amestecati in vas pana cand se poate, cu mixerul, apoi, cand aluatul devine prea tare, il scoateti pe o suprafata curata, tapetata cu faina si il framantati. Trebuie sa obtineti un aluat foarte elastic. Stergeti bine vasul si ungeti-l cu putin ulei (o lingurita) apoi faceti o bila din aluat si puneti-o in vas, avand grija ca tot aluatul sa fie acoperit cu un strat subtire de ulei. Acoperiti vasul cu folie alimentara si lasati-l la dospit intr-un loc caldut, pana cand isi dubleaza dimensiunea, aproximativ o ora. Intindeti aluatul intr-o foaie de 1.5 cm si taiati briosele folosind un pahar sau o forma pentru prajituri, cu diametrul de cca 7 cm. E bine ca briosele sa nu fie mai mari decat oul fiert, mai ales daca le folositi la oua Benedict.

Puneti cercurile taiate din aluat pe faina de malai si presarati faina de malai si deasupra lor. Acoperiti briosele cu folie si lasati-le sa se odihneasca 45 de minute. Urmeaza apoi sa le coaceti, intr-o tigaia teflonata, pe care pulverizati putin ulei. Se coc cca 4 minute pe o parte si 4 pe cealalta. Apoi repetati procesul, astfel incat sa o coaceti 8 minute pe o parte, 8 pe cealalta.

English Muffins se mananca la fel ca si painea, insa cele mai bune sunt calde, taiate in jumatate pe lungime si unse cu unt si miere. Chiar daca retetea pare putin mai grea, e vorba numai de rabdarea pe care trebuie s-o aveti pana dospeste si se odihneste aluatul, in rest totul merge repede si e foarte usor. Spuma de albusuri face briosele foarte „puhave”, cum ar zice Buni, numai bune pentru oua Benedict.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.2/5 (5 votes cast)

18 Comments

  1. De-abia astept sa le fac… poate in weekend. Ca m-am saturat de cele de la "grocery store", pline de produse ne-naturale.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -1 (from 1 vote)
  2. Anonymous

    Ce ai facut tu se numesc scones. Traiesc printre englezi si iti garantez ca asa este. Ce or fi adaptat americanii nu are nici o legatura cu muffinurile englezesti. Iar scones-urile nu le-am vazut vreodata pudrate cu malai, doar zahar.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  3. Fibia, sa-mi spui cum ti-au iesit 🙂

    pt anonim, iti sugerez sa te mai documentezi, nu de la televizor, ci din surse sigure.

    "A muffin (US: English muffin), also known as a hot muffin, or a breakfast muffin, is a round, yeast-leavened form of bread almost always dusted with cornmeal. It is of English origin"

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. Suna foarte bine, poate fac si eu maine dimineata, desi avand in vedere cate am de facut sambata dimineata….dar sunt in cautare de retete la care sa folosesc faina de porumb (malaiul) asa ca reteta asta sigur e pe lista mea.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. Inca ceva: aluatul de 1,5 cm e destul de gros, nu? adica nu trebuie sa muncesc din cale-afara la intins si cu siguranta sa nu vad prin foaia de aluat.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. zouzou

    Buna Teo,
    Am o rugaminte la tine. Pe 9 februarie fetita mea dulce implineste 2 anisori si as vrea sa fac un meniu deosebit atat pentru cei adulti cat si pentru copii. Daca ai timp….da-mi niste idei
    Mc mult ador retete tale

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  7. Laura, dupa cum am zis si-n reteta 1.5 cm ar trebui sa fie ok, eu sa am facut.

    zouzou, cauta cu atentie pe blog, sunt cateva articole cu idei de meniuri pt adulti si in plus, chiar zilele trecute am publicat un articol dedicat pt petrecerea copiilor. vezi aici

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  8. Mi-ai facut pofta :p O sa ii zic lui maicamea sa imi faca si mie. Super tare blogu, bafta in continuare.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  9. Mihaela

    Americanii adapteaza si boteaza dupa bunul plac. Arata a chiflutele de paine ce le fac in casa, bune si gustoase.
    Eu nu le prajesc in tigaie, le bag la cuptor.
    Yami!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -1 (from 1 vote)
  10. Tudor Popa

    nice blog..acu l-am descoperit…descoperiti-l si voi pe al meu 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  11. Am facut si eu, au iesit bunicele, dar mi s-au parut cam sarate si nu mi s-au umflat asa frumos ca ale tale. Maine incerc si reteta de oua Benedict daca tot le-am facut 😉

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  12. cred ca sunt foarte gustoase!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  13. Ramona

    Am incercat si eu reteta, foarte gustoase (eu le-am taiat pe jumatate si le-am umplut cu branzica, imi amintesc de copilarie). Nici mie nu mi-au crescut ca ale tale. Dar nu-i nimic, mai incercam, pana la urma le deslusim misterele.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  14. Anonymous

    Buna Teo. Sunt o bucatareasa "entry-level", am 22 ani si ma bucur de fiecare data cand imi iese o reteta:D. Cu site-ul tau ai desfiintat prejudecata conform careia o fata tanara si frumoasa n-are habar de bucatarie. Vreau sa iti spun ca am incercat cateva din retetele tale, ce-i drept nu toate mi-au iesit, dar ma straduiesc. Mi-as dori sa vad o reteta in care te folosesti de friganele (paine inmuiata in ou si/sau lapte si prajita). Sunt convinsa ca sunt si preferatele tale. Felicitari ptr site, iubitul meu e incantat de placerea cu care gatesc. Ai si tu o parte din merit. Pupici si bafta in continuare!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  15. blue_tequila

    Intr-adevar, sunt atat de bune mai calde! Iar faina de porumb mi se pare ca face mai tot farmecul 😉

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  16. Mihaela

    Buna din nou Teo! Ma bucur mult ca ai postat aceasta reteta minunata:)
    Eu locuiesc in Irlanda de Nord si pot lua muffins de la supermarket dar am vrut sa incerc reteta ta..Ei bine..sunt mult mai bune ca cele de cumparat care sunt putin dulcegi. Ale tale sunt super bune si ma bucur ca am avut inspiratia sa le fac:D
    Mulumesc pentru reteta:)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  17. Anonymous

    Tocmai am pus briosele la dospit pentru 45 minute. Singura mea problema e ca au iesit foarte multe (29) iar eu sunt singura acasa. Sper sa nu se intareasca pana maine ca sa le termin pe toate 😀

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  18. Teo, iti multumesc pentru toate retetele tale si pentru english muffins in special 🙂 Atat de mult m-am bucurat cand am gasit reteta la tine si le-am facut azi dimineata la micul dejun. Mi-au adus aminte de luna noastra de miere din Maldive unde mancam in fiecare dimineata asa ceva cu unt si dulceata. Au iesit un deliciu 😛

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.