Fusilli cu rosii cherry la cuptor

Duminica am fost invitati la niste buni prieteni, la gratar. M-am gandit ca toata lumea se asteapta de la mine sa duc ceva de mancare, asa e mereu, oriunde merg. Gazdele noastre au fost foarte dragute si nu s-au asteptat la nimic, dar eu am zis sa fiu mai de treaba si sa fac niste paste la cuptor, dupa o reteta culinara proprie, ca daca nu le vor ei sigur o sa le vrea cei doi catei superbi pe care ii au, Boris si Nera.

Gratarul a fost mai mult decat bun, nici n-am cuvinte sa-l descriu, dar nici reteta mea de paste n-a dezamagit si toata lumea a mancat cu bucurie. Si da, unii musafiri erau foarte fericiti ca in sfarsit au apucat sa manance o gateala de-a mea, deci gratarul mi-a picat si mai bine la stomac 🙂 Glumesc, evident!

Ingrediente:
– 500 gr de fusilli (tricolori sau monocromatici, cum va e dat sa gasiti la magazin)
– 200 gr de mozzarella
– 500 gr de rosii cherry (recunosc ca eu le-am pus dupa ochi)
– 250 ml de smantana
– 2 oua mari
– 1 ardei gras
– 1 ardei iute
– un dovlecel
– o legatura de ceapa verde taiata marunt
– 100 gr de bacon
– 3 catei de usturoi (mai multi daca va plac)
– sare, piper, nucsoara

Fierbem pastele dupa indicatiile de pe ambalaj, sigur nu o sa intampinati probleme la asta. Le strecuram si le lasam acolo deocamdata. Acum e momentul sa taiem marunt baconul, ardeiul gras, dovlecelul (pe care il curatam de coaja sau nu, in functie de preferinte). Rosiile cherry le taiem in jumatati sau in sferturi, in functie de cat sunt de mari, avand grija sa lasam 2-3 pentru a le pune deasupra pastelor.

Intr-o tigaie rumenim baconul; in mod normal ar trebui sa lase suficienta grasime, astfel ca nu e nevoie sa mai punem ulei, dar daca totusi aveti un bacon mai carnos, puteti adauga si 2 linguri de ulei.

Cand baconul e usor rumenit, punem la calit legumele, ardeiul iute taiat marunt (ii scoateti semintele daca nu va place foarte picant sau le lasati daca mancati spicy de obicei) si usturoiul pisat sau dat prin razatoare. Le lasam sa se caleasca, amestecand din cand in cand si le potrivim de sare si piper.

Separat, amestecam ouale, smantana si mozzarella data prin razatoare. Condimentam cu sare, piper si nucsoara proaspat macinata. Pastrati cateva felii de mozzarella pentru gratinare. O data legumele calite, le amestecam cu pastele si sosul. Punem amestecul intr-un vas termorezistent, uns bine cu unt.

Deasupra punem feliile de mozzarella si rosiile cherry taiate in jumatati. Dam vasul la cuptor pana cand se rumeneste mozzarella si se coc rosiile, cca 40 de minute, la foc potrivit.

Rezultatul final arata cum veti vedea mai jos si e bun si cald si rece, promit! La poze am intampinat dificultati, pentru ca Luca vroia sa fure castravetii murati de la decor si Boris nu stia cum sa faca sa manance pastele, care ii miroseau sigur a bacon afumat. Cum n-a ajuns la paste, s-a multumit sa ii fure lui Luca din mana castravetele murat. Sa vedeti acolo show, cainele scarbit de muratura, Luca mai mai sa faca o criza de nervi ca i-a luat sfantul castravete. Puse una peste alta, am incheiat o duminca excelenta cu 2 ture de Activity, una castigata de baieti (care au trisat la greu) si una de fetele de o corectitudine maxima… MAXIMA am spus! 🙂

6 Comments

  1. Anonymous

    tricolori..sunt fie cu spanac cei verzi, sau portocalii cu kurkuma…

  2. ankkutza

    arata f bine , abia astept sa incerc reteta :X

  3. Am facut astazi si a iesit delicios!
    E prima reteta pe care o incerc, dar fii sigura ca voi continua 🙂
    Felicitari pentru blog!

  4. Cristina

    Buna! Pt ca imi place foarte mult cum gatesti si te admir ft ft mult ti-am acordat Premiul Sunshine Award, pe blogul meu. Regula este ca si tu la randul tau sa premiezi inca 5 persoane care vrei tu. 🙂

  5. Wine and Knives

    arata bine. trebuie sa le incerc si eu.

    keep up the good work.

  6. Tha Master

    Felicitari pentru blog, sunt mort de foame acum si ma uit pe retetele astea minunate haha!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.