Aripioare la gratar pentru 1 Mai

Aripioarele astea trebuie pregatite azi, la marinata ma refer, pentru ca pana maine sa isi extraga toate aromele si sa fie cele mai bune aripioare pe care le-am mancat vreodata.

Va rog eu frumos, daca nu faceti gratarul in curte ci mergeti la “iarba verde”, strangeti dupa voi dozele de bere si de suc, pungile de plastic & co si chiar daca nu este cos de gunoi in zona, sigur aveti loc in portbagaj sa duceti gunoiul acasa. Si sa nu uit: stingeti focul pe care l-ati facut, bine?

Ingrediente:
– 1 kg si jumatate de aripioare de pui
– ½ cana de ulei
– 1 cana de sos chili iute (sau dulce, daca vreti)
– 2 linguri fulgi de chili
– ½ cana sos de soia
– o capatana de usturoi, taiat felii subtiri
– 2 linguri pasta de rodii
– sare, piper
– zeama de la o lamaie

Spalam bine aripioarele si le punem intr-un castron mare, de sticla de preferinta. Peste ele turnam toate ingredientele si amestecam bine, cu mana, da! Acoperim bolul cu o folie de plastic si il dam la frigider cel putin peste noapte, de preferinta 24 de ore.

Aruncam aripile pe gratar, daca avem gratar, daca nu, le punem in tava, pe hartie de copt si le coacem 40 de minute la 200 de grade, pana isi fac o super-crusta.

Eu am ales varianta cu tava, pentru ca al nostru minunat gratar s-a pierdut undeva in haosul mutarii. Am servit aripioarele langa salata de cous-cous, a fost o mare nebunie de gusturi si arome, completata de o citronada rece, pregatita de Daniel, ca e doar e specialitatea lui. Reteta pentru citronada magica o gasiti aici.

Va doresc un 1 mai muncitoresc asa cum va doriti! Sa va fie de bine!

17 Comments

  1. ce deliciu am sa fac…facy niste retete extraordinare…

  2. maria mihalache

    Foarte bune!
    O zi buna!

  3. vai! in ce fel(bun)arata!!!

  4. Mrs. Green Foot

    Teo, dupa introducerea facuta la reteta aceasta vad ca esti sensibila la problema gunoaielor din zona verde… Poate doresti sa mediatizezi un pic evenimentul Let's do it, Romania! 🙂

    Un 1 Mai frumos iti doresc!

    PS: nu fac parte din echipa "Let's do it, Romania", sunt doar o sustinatoare a evenimentului si in septembrie o voluntara 🙂

  5. ioana

    Teo, da-ne te rog si reteta de citronada, nu este activat link-ul:)

  6. linkul de la citronada este activ din cate observ eu. trebuie doar sa faci click pe el 🙂

  7. Anonymous

    Ce bine arata…
    Spune-mi te rog unde gasesc pasta de rodii si fulgi de chili?

    Multumesc,
    Inna

  8. Inna, gasesti la auchan, carrefour, real, cora… la standul de produse internationale

  9. fatduck

    hai sa facem o conventie: ala de merge la gratar, nu face aripioarele lui Teo si lasa mizerii dupa el (inclusiv manele in eter), sa vina aici, sa se autodenunte, iar comunitatea gospodini-lor promite sa-l expulzeze unde a intarcat mutu (nu fotbalistul, deci nu in Italia) iapa.
    propun somalia sau antarctica, pentru meltenii cu ten sensibil.
    sa avem pofta, sa mincam bine si sa nu se vada ca am trecut pe acolo.

  10. Anonymous

    Draga Teo, tocmai ti-am vazut blogul la stirile Pro TV!!! Ma bucur mult tine! Iti doresc mult succes in continuare si astept noile tale retete.
    Numai bine,
    Alina

  11. Reteta trebuie incercata, singura mea problema este cu asteptarea…marinarea imi da dureri de cap :))

  12. Anonymous

    Reteta super ca de obicei,te ador pt ceea ce faci si sunt cu "ochii" pe tine in fiecare ziulica,poop di Italia,Flory!

  13. Anonymous

    teo, din pacate marinata la carne de pui cu pielita pe ea e ca apa de ploaie pe gasca. scrie pe tot internetul sa dai pielita jos daca vrei sa marinezi pasarea.

    data viitoare sa vezi diferenta daca marinezi puiul fara piele maxim 3 ore.

    te sustin insa la sfaturile despre adunatul gunoaielor in urma "paduraruilor" .

  14. da-mi voie sa te contrzic. In cazul aripioarelor NU se da pielea jos in timpul marinarii, poti sa cauti asta oriunde pe internet 🙂

    De altfel, nici la alte tipuri de carne nu e musai data jos pielea, ajunge sa o ridicam putin cat sa ungem cu marinata si dedesubt. In plus, este o diferenta intre marinarea carnii si un amestec de ierburi sau condimente cu care se freaca bucata de carne inainte de a fi data la cuptor/gratar (vezi "rub" pe internet)

  15. Furnicuta

    Si noi ne-am inspirat de la tine, am mai schimbat unele chestii, am folosit vin rosu in loc de lamaie si a iesit excelent. Am avut timp asa ca am lasat cam 24 de ore la marinat si s-a simtit 🙂

  16. marius

    a fost o masa copioasa 🙂 … thx

  17. Robert

    Buna seara ! Reteta arata foarte bine si doresc sa o incerc, insa am o intrebare : pot sa fac aripioarele la cuptor, nu la gratar? As aprecia mult daca mi-ati raspunde. Seara frumoasa sa avet !! 😀

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.