Salata de paste

Nu mai suport caldura asta! Termometrul de camera arata 27 de grade, asta in conditiile in care nu am soare direct in casa, fiind pe nord-vest. Asa ca, mai subtire cu gatitul zilele astea sau ma rog, mai subtire cu partea de copt.

Am facut, in consecinta, o reteta mai mult decat simpla: salata de paste. Mai mult dureaza tocarea legumelor decat prepararea efectiva a salatei. Si am lasat deoparte orice sos greu sau maioneza si am facut o vinegreta simpla, dar perfecta pentru salata asta.

Ingrediente:
– 400 gr de paste scurte
– 2 ardei grasi tocati marunt
– 4 castraveti taiati bucatele
– o ceapa mare taiata felii subtiri sau cubulete
– 150 gr telemea (dulce sau sarata, cum va place)
– o conserva mica de porumb
– 3 rosii mari taiate cubulete
– verdeturi tocate: busuioc, marar, patrunjel, rozmarin
– 4-5 linguri ulei de masline
– o lingura cu varf de mustar cu boabe (iute)
– o lingura otet balsamic
– sare, piper dupa gust

De acum, procedura e foarte simpla: fierbem pastele dupa indicatiile de pe ambalaj, musai in foarte multa apa. Daca folositi pastele pentru salata, le clatiti bine dupa fierbere. Punem pastele, legumele si telemeaua intr-un bol mare pentru salata si amestecam bine. Pentru vinegreta amestecam uleiul, mustarul si otetul balsamic. Turnam vinegreta peste salata si asezonam cu sare, piper si verdeturi.

Cam asta e salata, mai simplu de atat nu se poate. Partea buna e ca e perfecta de aruncat in caserola si dusa la birou pentru pranzul de a doua zi. Sper sa va placa si sa va fie de bine!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.4/5 (11 votes cast)

7 Comments

  1. Anonymous

    As vrea sa fac azi salata asta care arata super gustoasa. 🙂 Am cumparat toate ingredientele dar nu am gasit otet balsamic.. As putea sa folosesc otet normal? Stiu ca gustul nu va fi la fel..dar poate nu va fi nici prea rau..As vrea sa-ti spun ca am mai incercat multe din retetele de aici si mi-au iesit f f bune.. Blogul tau este preferatul meu in ale gatitului..:)Mult spor in continuare! pupici, Emilia, Constanta

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Emilia, poti folosi si otel normal daca nu ai balsamic… dar clar gustul n-o sa fie acelasi 🙂

    Ma bucur ca iti place blogul si ca incerci retetele mele 🙂

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Cristian Ion

    La cat este de cald acum cred ca avem nevoie de ceva si mai racoros.
    O zi minunata iti doresc

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. yum

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. simona

    Buna Teo vreau sa ti spun ca te am descoperit zilele acestea din intamplare, dar am gasit niste retete extraordinare.Eu sunt o mica bucatareasa, sunt abia la inceput, imi place sa gatesc si sa incerc lucruri noi.Chiar daca nu imi iese intotdeanua ca la carte sunt incurajata si apreciata. Azi am incercat aceasta salata care a iesit super, a savurat o toata familia. Iti multumesc pentru tot ceea ce faci si ca pentru mine personal esti de un mare ajutor. pupici

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. Anonymous

    Buna, Teo! Eu sunt Delia si vreau sa te felicit pentru blog. Ai retete grozave prezentate aici si chiar am sa incerc cateva. Favoritele mele sunt retetele de salate. Eu pregatesc destul de des salata de paste si am diferite idei pentru ea. De exemplu la salata de paste se mai poate adauga si o conserva cu ton maruntit amestecat cu sucul de la o lamaie, iese delicios si foarte racoros pentru zilele toride de vara. Mult spor la gatit 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  7. Corina

    Draga Teo, imi plac extrem de mult retetele tale,dar te-as ruga,daca se poate,sa faci si o serie de reteta mai…dietetice sau mai slabe in grasimi? La majoritatea retetelor tale inlocuiesc untul cu ulei de masline sau nu pun deloc,maioneza cu iaurt,dar as vrea sa vad si opinia ta mult mai experimentata decat a mea in mancare dietetica cu gust bun,pentru noi cei cu probleme cu greutatea/inima/colesterolul si care mai de care minunatii. Multumesc anticipat!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.