Tortulet castel

Va spuneam mai demult de o forma din silicon pentru tort in forma de castel, pe care am comandat-o de pe www.decorix.ro. Mi-am tot propus sa o folosesc insa nu am apucat pana acum. In sfarsit am facut primul tortulet in forma de castel, un pandispan simplu, pentru ca am vrut sa testez forma. S-a comportat foarte bine, un pic s-a copt cam tare castelul meu in turnulete, dar una peste alta, forma si-a facut bine meseria.

Ingrediente:
– 4 oua
– 4 linguri de zahar
– 4 linguri de faina
– o lingura extract de vanilie
– ½ lingura extract de vanilie

Incingem cuptorul al 180 de grade. Separam ouale, albusurile le batem spuma tare, cu zaharul. E foarte important sa batem albusurile mult mult (cel putin 15 minute) si sa adaugam zaharul treptat. Dupa fiecare lingura de zahar amestecam pana se topeste complet inainte de a adauga altul.

Cand spuma e tare, adaugam galbenusurile, unul cate unul, amestecand dupa fiecare. Apoi adaugam vanilia.

La final adaugam faina si o incorporam folosind o spatula, cu miscari de sus in jos, pentru ca aerul sa nu iasa din compozitie.

Punem compozitia in forma de silicon, unsa cu putina grasime si o dam la cuptor, 30 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Nu am avut prea mult timp sa decorez tortul pentru ca veneau musafirii, dar l-am mazgalit putin cu niste crioane decor de la Dr. Oetker. Sper sa va placa! Lui Luca i-a placut foarte mult, mai ales ca l-am servit cu dulceata de capsuni, pentru ca pandispanul gol e putin sec. Sa va fie de bine!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

8 Comments

  1. Danutza

    Ce deliciu, mai ales pentru copii este ideal!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Anonymous

    buna teo…..arata super tare tortul tau….dar spune-mi cata faina ai folosit????

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. 4 linguri de faina sunt, am modificat acum si la ingrediente. Mersi de observatie! :*

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. Anonymous

    de unde ai gasit formele astea asa interesante?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. alinuzza

    Anonim, a zis femeia despre forma chiar in primul paragraf! In alta ordine de idei, super faina ideea cu formele!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. remi online

    deja mi s-a facut gura apa!trebuie sa ma duc sa mananc prajitura! :))

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  7. La-Cratita.ro

    Arata foarte bine. Poti sa imi spui te rog cam care este timpul necesar pentru prepararea acestui tort?
    Numai bine!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  8. Anonymous

    pt cei interesati, atata timp cat avem access la un PC si putem citi acest blog, putem si da cautare pe Google sau chiar youtube daca vrem video, si vom gasi N tutoriale in care ni se explica pas cu pas cu foto sau video cum sa realizam aceste torturi de scutece. pt cei ce nu stapanesc engleza f bine cautati how to make a diaper cake. nu va mai rugati de nimeni. puteti si singuri! doar nu credeti ca Teo a inventat maniera de a le realiza. diferenta este ca Teo citeste si se documenteaza!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.