Biscuiti bicolori

Deja incepem sa ne pregatim pentru Craciun! Am facut bradul si am impodobit toata casa, asta ca sa avem Craciunul cat mai mult cu noi.

Biscuitii de azi sunt perfecti pentru a-i lasa langa geam, alaturi de ghetute, pentru ca Mos Nicolae sa guste ceva bun in timp ce lasa micutilor cadoul in pantofiori.

Aceeasi biscuiti ii puteti folosi si pe post de ornamente pentru brad, trebuie doar sa le faceti o gaura folosind un pai inainte de a-i coace, apoi ii lasati sa se raceasca bine si treceti o panglica prin gaura facuta. Nu va sfatuiesc sa folositi scobitoarea, pentru ca biscuitii cresc la copt si aveti sanse sa se inchida gaura total.

Ingrediente:
– 150g margarina Rama la temperatura camerei
– 150g zahar pudra
– 250g faina
– o lingurita esenta de vanilie
– ½ lingurita scortisoara
– ½ lingurita colorant alimentar verde
– 1 ou mare intreg

Amestecam margarina Rama cu mixerul pana obtinem o spuma.

Separat, mixam oul si zaharul pudra, pana avem o crema ca o alifie.

Adaugam margarina peste crema de ou, punem si vanilia si amestecam pana la omogenizare.

Peste aceasta compozitie cernem faina si scortisoara.

Vom obtine un aluat destul de moale, pe care il impartim in 2 parti egale. Intr-una din parti adaugam colorantul verde.

Facem 2 bile din aluat, le invelim in folie transparenta si le dam la rece o ora.

Lucram pe panseta unsa cu ulei. Intindem 2 foi aproximativ egale, una alba si una verde…

…apoi le suprapunem si le rulam.

Rulada bicolora se da le rece o ora, apoi taiem rulada in rondele de cca 1 cm, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem 12-15 minute in cuptorul incins la 180 de grade.

Biscuitii sunt foarte fragezi si aromati! Puteti pune esenta de fistic sau menta in aluatul verde si esenta de vanilie numai in cel alb. Puteti inlocui colorantul verde cu orice alta culoare sau puteti pune cacao in locul colorantului si putina esenta de rom. Biscutii se pastreaza cel mai bine intr-o punga sau un borcan inchise ermetic.

Puteti impartasi cele mai bune retete de prajituri pe Prajituria.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (2 votes cast)

17 Comments

  1. vine craciunul!!!felicitari pt frumosul decor al minunate tale ;bucatarii;!arata superb…si biscuiti foarte frumosi cred ca o sa-i ncerc zilele urmatoare!THANKS….

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. raluca

    Ce bine arata!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Anonymous

    mai Teo,am o mare problema!!!vizitez blogul zilnic,sunt la curent cu noile retete…buuuun….dar :de ce nu mai primesc newsletter pe mail???asta nu i a buna,deoarece e trist inbox-ul rau 🙂 felicitari ,esti ca mama !!simple si frumos explicate

    Cu drag ,Micky

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. Anonymous

    Arata minunat! Abia astept sa ii fac! Cred ca Mos Nicolae va fi incantat 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. Micky, newsletter se trimite, iti garantez asta. E posibil sa intre in folderul spam? Ai verificat? Daca e asa, atunci trebuie sa-l marchezi "not spam/junk" si o sa intre din nou in inbox.

    In cazul in care nu-l mai gasesti nicicum, aboneaza-te din nou 🙂

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. Anonymous

    gata 🙂 le am recuperat pe toate ,nici nu ma gandeam ca bunatate de mail uri sa se ascunda in obscurul "spam" 🙂

    acum sunt in cuptor nu una,ci 2 tavi de gogosele pt choux a la crem,dar timpul pe care le petrec acolo este ceva mai mare fata de timpul care l ai sps tu 🙁 cam 1 ora le tin si am totusi cuptor electric,dar mi e teama sa dau focul mai tare de teama sa nu stric .oricum ar fi,toooate retetele tale sunt senzationale si mi au iesit perfect,respectand cantitatile si indicatiile intocmai !!

    esti fenomenul ce mi a schimbat modul de a privi bucataria 🙂

    poop,Micky

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  7. Simona

    Buna Teo! Te vizitez aproape zilnic… am incercat foarte multe din preparatele tale, iar acum am deja la rece aluatul ptr biscuiti. Si pentru ca azi e 1 Decembrie, am impartit aluatul in 3, colorandu-le in cele trei culori ale steagului. 🙂 Recunosc ca parca nu a iesit asa mult aluat pe cat ti`a iesit tie… o fi de vina faptul ca nu am folosit RAMA, ci un alt tip de margarina, si oul nu a fost chiar mare… O sa revin sa`ti spun cum au fost apreciate de sot.
    Acum fug la bucatarie, unde ma asteapta pe foc fasolea cu ciolan si ciorba de perisoare :)))
    Iti multumesc ptr ca existi si te salut dintre nameti din indepartata Danemarca!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  8. Simona, multumesc ca ma vizitezi si ma bucur ca retetele mele iti sunt de folos. Sa-mi spui cum ti-au iesit biscutii, eu te-as sfatui sa-ti pui cativa de-o parte daca vrei sa mai apuci si tu… eu asa trebuia sa fac 😀

    P.S. – Mi-ai facut pofta de fasole cu ciolan… insa o sa ma multumesc si cu ciorba de burta care e pe foc deja 🙂

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  9. Claudia Mic

    Numai bunatati, te apreciez mult pentru ceea ce faci. Legat de biscuiti pot sa iti spun ca am renuntat definitiv la biscuitii din comert sunt atatea retete si atatea variante…Multumim Teo ca existi!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  10. Simona

    Buna din nou! Am revenit sa`ti spun ca biscuitii au iesit foarte buni! Pacat ca n`am apucat sa fac poze.. oricum abia am apucat 3 :))
    Eu ti`am facut pofta de fasole cu ciolan, iar tu de ciorba de burta :)) Reteta de ciorba de burta a fost prima pe care am probat`o, cu ea mi`am "ademenit" barbatu … soacra mea fiind o mare specialista, dar a mea a iesit mai buna! :)))
    Imi pare rau ca nu pot face mai multe din retetele tale, dar aici nu gasesc chiar toate produsele care sunt in tara. Te`as ruga daca ai cumva o reteta de foi ptr placinte (tip Linco)… astia nu au asa ceva…
    Iti multumesc ptr tot.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  11. buna! sunt noua pe aici, pe blogul tau, dar il urmaresc cu interes si chiar am probat cateva din retele tale. sunt minunate, multumesc din suflet. am o problema: unde gasesc colorant alimentar ca vreau sa fac si eu biscuitii bicolori pentru mos nicolae? help me… ca am nevoie, saru mana

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  12. Anonymous

    oana, eu am gasit colorant la kaufland, langa esente.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  13. Anonymous

    In loc de colorant alimentar poate fi folosita si cacao!
    Felicitari Teo!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  14. aneroma

    Teo sunt un fan inrait al blog ului tau!!!Intrebarea mea este..pot folosi aluatul asta si pt formele de braduti ,stelute pe care le am? adica sa l tai cu ele si sa le pun la copt.Am incercat sa fac ghirlanda din niste globuri mici care nu isi gaseau locul si a iesit minunat.Mersi mult si Sarbatori fericite!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  15. Laura Frunza

    Am facut si eu aseara acesti biscuiti, dar am folosit colorant rosu pentru ca era singurul de calitate pe care il aveam. Cele din Kaufland sunt ingrozitoare, lichide si au nuante uratele. Am folosit colorant gel wilton, dar se gaseste foarte greu, mi-as dori sa fie la indemana oricui. Au iesit deliciosi. Eu am pus unt in loc de margarina si doua galbenusuri pentru ca ouale erau mici si mi-au iesit cam doua tavi. Cred ca trebuie dublate cantitatile ca sa iasa suficient. Iar ideea cu biscuitii tricolori mi se pare geniala, anul viitor incerc si eu.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  16. si colorant verde unde gasim sa fac si eu arat frumos

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  17. Colorant alimentar gel Wilton gasiti aici: http://www.lumeabasmelor.ro

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.