Bradut de Craciun din turta dulce

Bradut de Craciun din turta dulceV-am aratat ieri reteta de turta dulce pentru Craciun si am vazut ca majoritatea dintre voi m-a banuit ca am folosit figurinele pentru a decora bradul de Craciun. Insa nu, anul acesta am decorat bradul cu globuri. Am folosit figurinele, respectiv stelutele pentru un bradut din turta dulce.

De cand am inceput sa pregatesc casuta de turta dulce in fiecare an, m-am tot gandit ca s-ar potrivi foarte bine cu un brad mare de turta dulce, ornat in spiritul Craciunului.

Pentru a realiza bradul din turta dulce, avem nevoie de stelute pentru decupat fursecuri. Eu am luat setul de la Wilton, de pe ebay, insa puteti folosi si alte forme steluta, cu conditia sa fie de marimi diferite…

Setul de la Wilton contine 10 forme si am decupat cate doua din fiecare. Din ultima steluta, de cea mai mica dimensiunea, am decupat 3 forme, pentru ca una dintre ele va fi steluta din varful bradului.

Pentru a lipi stelutele intre ele am folosit royal icing, acelasi pe care il folosim si pentru asamblarea casutei de turta dulce. Pe platoul pe care urmeaza sa construim bradutul din turta dulce, asezam prima steluta, cea mai mare ca marime, apoi punem putin royal icing in mijlocul ei (cam de dimensiunea unei monede).

Asezam urmatoarea steluta, de aceeasi marime, alternand colturile stelutelor. Apoi iar royal icing si urmatoarea steluta ca dimensiune. Continuam sa lipim stelutele alternand colturile pana ajungem la steluta de cea mai mica dimensiune. Lipim varful bradului si il lasam circa o ora sa se intareasca “cimentul” pentru a fi cat mai stabil.

Apoi, coloram royal icing-ul ramas cu putin colorant alimentar verde si il folosim pentru a da culoare bradului nostru. Cat timp glazura este inca moale, lipim “globurile”, respectiv bombonelele colorate.

Langa bradutul de turta dulce am cladit casuta, pe care va las sa o admirati fara a adauga prea multe detalii pentru ca aveti toate detaliile despre cum sa construiti o casuta din turta dulce, aici.

Sper sa va placa bradutul, chiar daca e o munca laborioasa, a meritat bucuria din ochii lui Luca. Sunt foarte fericita pentru ca de la an la an constientizeaza tot mai mult ce se intampla de Craciun si apreciaza eforturile pe care le fac pentru a avea un Craciun cat mai “ca la mama”.

16 Comments

  1. Anonymous

    super fain!!!!!!!!
    dar colorantul alimentar tot de pe ebay sau gasim si in Cluj???
    s-a m intrebat de colorant si nu a raspuns nimeni asa ca te rog Teo spune-mi unde gasesc colorant pt prajiturit in magazinele din Cj?

  2. Simona Borcea

    VAIIIIIIIIIIIIIIIIIIII EXTRAORDINAR!!!!!!!! FELICITARILE MELE!!!! FOARTE FRUMOS SI CRED CA SI GUSTOS… arata dementialll… Un craciun fericit sa aveti!!!

  3. Colorantul alimentar gel, pe care-l folosesc eu, l-am cumparat de ebay. In magazinele in Romania gasesti colorant alimentar lichid, se gaseste in orice supermarket la aditivi de patiserie.

  4. Chiar nu ma asteptam 🙂 Ce ingenios! Bravo

  5. Felicitari! E superb tot ce-ai facut.SARBATORI FERICITE!

  6. Liana Morar

    Excelent arata totul!
    Tu esti o harnicuta priceputa, draga Teo.
    Iti doresc alaturi de familia ta, Sarbatori binecuvantate si Isus cel nascut in Bethleem sa va pazeasca de orice rau in 2011.
    Te pup cu drag si aceeasi admiratie.
    La multi ani!
    Liana Morar

  7. maria mihalache

    Fie ca Nasterea Domnului sa va lumineze sufletele si casa, sa aveti parte de sanatate, belsug si fericire!
    Craciun fericit!

  8. Anonymous

    Teo , e visul!!!!!! A meritat noaptea pierduta 🙂
    Eli

  9. nicoleta

    ba sa-mi fie cu iertare, eu am zis ca faci un bradut!!! hi hi hi
    merit macar un globulet din bradut ca am ghicit? nu de alta, dar visez demult sa fac si eu unul, dar deocamdata zic mersi ca am reusit sa fac figurinele cu copilul in brate….
    PS: am avut ceva indicii, din pozele de sfarsit de la turta dulce, da' nu mai spune la nimeni:))

  10. Mi Tinita

    Jos palaria!!!

  11. nicoleta

    la anul parca te vad ca faci si niste pitici din turta dulce…. 😉

  12. Filme porno

    Ce bine arata toate :)) felicitari pentru talentul pe care il ai sincer 🙂

  13. Multe din retetele pe care le faci le vad inainte pe site-uri ca si Craft Gossip, insa pana acum nu am vazut pe nimeni din Romania care sa le incerce, iar tie ti-au iesit de minune. Craciun Fericit!

  14. Consumatorul

    Super reteta de sarbatori! Chiar te pricepi!

  15. IoanaLaris

    Teo, esti minunata! Nu de mult mi-am comandat si eu niste forme pentru bradut de Craciun si am zis sa caut pe blogul tau la lunile decembrie, poate, poate gasesc o reteta pentru bradut de Craciun din turta dulce si uite-oooo, arata spectaculos, te urmaresc de multa vreme, imi place la tine totul incepand cu felul in care scrii reteta si o explici pana la ultima poza cu “produsul finit”, totul arata minunat si ma face sa-mi placa in bucatarie cand ma apuc de treaba si in final ma bucur nespus ca mi-a iesit reteta. Tine-o tot asa si la cat mai multe retete. Te pup.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.