Red Velvet Cake

De curand a trecut ziua mea. Cineva mi-a zis ca macar de ziua mea sa nu gatesc si sa ii las pe altii sa ma rasfete, de preferinta nu cu retete culinare preparate de mine. Insa lucurile nu au decurs chiar asa si mi-am preparat singura tortul de ziua mea, un Red Velvet Cake, asta pentru ca reteta de Red Velvet Cupcakes a avut un succes foarte mare anul trecut.

Asa ca, in fata tortului pentru ziua mea, preparat de mine si mancat de mine si musafiri, nu imi ramane decat sa imi cant “La Multi Ani…mie!”, nu? Glumesc 🙂

Ingrediente:
– 250g faina
– 2 linguri cacao
– o lingurita sare
– ½ lingurita colorant rosu
– 230g unt moale
– 300g zahar
– 2 oua mari
– 250 ml lapte batut
– extract de vanilie dupa gust (1-2 lingurite)
– o lingurita bicarbonat
– o lingura otet

Incingem cuptorul la 180 de grade. Spumam intai untul si zaharul. Untul trebuie sa fie moale, la temperatura camerei, nu topit. Adaugam apoi oul si amestecam bine, apoi adaugam colorantul alimentar rosu si amestecam pana la incorporarea completa.

Intr-o sita, punem faina, cacaua si sarea. Cernem faina peste compozitia de unt, alternand cu lapte batut, avand grija sa incepem si sa terminam cu faina. Apoi stingem bicarbonatul in otet. Vor iesi niste bulbuci, fiti pregatiti! Apoi adaugam bicarbonatul stins peste compozitia de blat, amestecam bine si turnam totul intr-o tava de tort cu pereti detasabili, cu diamentrul de 28 cm. Tava trebuie sa fie unsa si tapetata cu faina. Coacem cca 35 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Lasam blatul sa se raceasca complet, apoi il taiem in 2 foi egale. Pentru crema, amestecam 450g de crema de branza (Philadelphia am folosit eu) si 220g de zahar pudra, plus un pic de vanilie. La final incorporam 200ml frisca batuta. Punem 1/3 din crema pe prima foaie, apoi asezam a doua foaie de tort.

Imbracam tortul in crema de branza, nivelam cat de bine putem cu o spatula si il dam la rece minim 2 ore inainte de a-l servi.

45 Comments

  1. geta.jessie

    la multi ani Teo!sa iti de-a Domnul multa sanatate sa ne putem bucura cat mai mult de tine si posturile tale!fi binecuvantata!

  2. Anonymous

    Wow. E superb!!!! Cred ca e urmatorul tort pe lista. Presupun ca se poate si fara colorantul acela. Stiu ca mai demult ne-ai dat o sugestie de colorant, comandat de pe net. Totusi, e un procedeu mai dificil pentru majoritatea dintre noi. Nu exista acum pe piata noastra acest produs? La un pret normal, evident. Parca zicea cineva ca a folosit din acela romanesc, dar nu si-a facut efectul? Vreo sugestie la acest capitol? La o alta reteta m-au certat de numa niste cititoare ca nu folosesc maestru google si te deranjez pe tine cu intrebari idioate. Imi cer scuze, nu vreau sa fiu o povara in plus pe capul tau. Iti apreciez munca, stiu ca nu e usor sa te implici in atatea proiecte minunate de pe urma carora beneficiem toti. Asa ca, raspunde numai daca e o intrebare pertinenta, daca nu, astept versiuni de la alti cititori. In cele din urma voi incerca si Google, dar ma gandeam ca tu ai cautat deja si poate ai un raspuns. Mersi mult Teo, la multi ani din toata inima si keep up the extraordinary work.

    Amanda

  3. Anonymous

    Draga Teo,LA MULTI ANI!Nu am postat niciun comentariu niciodata,desi intru pe blogul tau zilnic,pentru a vedea ce " a mai gatit Teo azi".Si asta se intampla de ceva vreme deja!Am gatit multe din retetele tale,m-am inspirat din multe altele,te admir pentru tot ce faci si pentru cum esti.Semanam mult,poate de aceea imi esti asa draga!Amandoua ne iubim familia,copilul,iubim sa gatim pentru ei,incercam mereu retete noi.Tu ai reusit sa faci din asta un mic bussines,te admir pentru asta!La multi ani,sa fii sanatoasa si fericita alaturi de cei dragi!
    Cristina Maria

  4. Sara & Miki

    La multi ani!

  5. Sara & Miki

    La multi ani!

  6. Sara & Miki

    La multi ani!

  7. Anonymous

    Si frisca batuta in crema, nu? Asa se vede din poza :).Si intrebare: cum lipeste migdale sau alune pe marginea la tort? Este ceva tehnica?

  8. Anonymous

    LA MULTI ANI!!!!esti o scumpa si sa ai parte in viata numai de fericire,te ador ma ajuti enorm.LA MULTI ANI inca o data.Te iubim.

  9. Anonymous

    LA MULTI ANI TEO SI NUMAI BUCURII ITI DORESC ALATURI DE SOT SI DE COPIL! TE PUP!

  10. Damian Emanuela

    La multi ani si buni draga Teo!!
    Tortul arata delicios…de unde cumperi colorantii pentru prajituri???

  11. Anonymous

    Buna Teo! La multi ani cu intarziere!!! Este prima data cand postez un comentariu, desi am incercat muuulte dintre retetele tale si am ramas de fiecare data incantata de rezultat. Sa fii sanatoasa si sa te bucuri de cel mic si sa stii ca esti o inspiratie pentru mine, ca tanara sotie si viitoare mamica.Esti modelul perfect de sotie si mama care chiar face totul cu pasiune si pentru asta vreau sa iti multumesc, dar si pentru faptul ca ne impartasesti si noua franturi din viata ta. Te pup, Raluca

  12. petronela

    draga teo, mi se pare o reteta deosebita , simpla si foarte eficienta….fiindca foarte ochioasa!..
    o voi incerca si te voi tine la curent.. faina ideea de a o colora…. nu e un pic uscata? mie imi plac prajiturile un pic mai inmuiate ( sau probabil mi-a ramas mereu in amintire "ritualul" inmuierii tortului..) o seara placuta, pe curand, petronela

  13. alex79

    arata foarte bine

  14. Anamaria

    la multi ani si multa sanatate

  15. Simona

    La Multi Ani, Teo! Sa fi sanatoasa si sa ai cat mai multe realizari alaturi de cei dragi! Si bineteles sa ne incanti cu cat mai multe retete!
    Voi incerca in weekend reteta aceasta si`ti voi spune dupa cum a iesit.
    Acum fug sa vad meciul de handbal.. hai Romania! :))) Sufletu` ramane vejnic ACASA!
    Te pup dintre namenti, din indepartata Danemarca!

  16. Anonymous

    da se pune si frisca in crema,am facut eu de sarbatori,fara sa mai astept un raspuns,pentru ca vine foarte greu,tortul este delicios

  17. Anonymous

    daca nu aveti colorant rosu puteti folosi zeama de sfecla rosie ,chiar si la creme e foarte buna ,si e naturala , oricum in reteta originala la red velvet cake se pune zeama de sfecla rosie si nu uitati zmeura proaspata atit pe tort cit si intre blaturi [ma rog vara cind o gasim } ,intadevar e foate frumos si util sitte ul lui TEO … felicitari !!!!

  18. alina

    teo e super acest tort si l-as face si eu pt sfantul valentin…insa unde pot gasi colorant alimentar? 🙁 am cautat in real si nu am gasit(ce-i dret nu am intrebat niciun angajat de acolo..) poate imi dai idei!(cora nu am in Timisoara deci exclus!)
    Multumesc!te apreciez enorm si felicitari pentru tot!

  19. Alina, sigur gasesti colorant alimentar in orice hypermarket. Mergi la raionul aditivi de patiserie si sigur gasesti.

  20. Simona P

    O sa-l fac maine, ca sa fie gata pentru Sf valentin-ul pe care noi catolicii il sarbatorim duminica aceasta 🙂 miam miam miam ce bun va fi !!

  21. Anonymous

    As vrea foarte mult sa fac tortul acesta pt ziua prietnului meu weekendul viitor. Insa locuiesc in afara si nu stiu care este echivalentul laptelui batut aici. Asta daca exista un echivalent. Poti sa-mi sugrezi cu cel sa-l inlocuiesc si ce cantitate.

  22. Simona, cum a iesit tortul?

    @anonim Imi spui te rog unde esti exact ca sa iti spun ce produs este acolo echivalent cu laptele batut? In mod normal, laptele batut in reteta asta se inlocuieste cu buttermilk.

    • as vrea si eu sa fac acest tort doar ca sunt in Italia si aici nu stiu cu ce as putea inlocui laptele batut!!!ma poti ajuta!as putea folosi frisca lichida sau smantana???te rog mult raspunde!

  23. Anonymous

    Buna,

    Am raspuns la itnrebarea ta intr-un alt comment, dar am crezut ca n-ai avut timp sa-l aprobezi, dar acum presp ca nu a ajuns niciodata.

    Oricum vroiam sa-ti spun ce-am incercat. Am cumparat ce se spune aici(in Olanda) ca e echivalentul laptelui batut, insa nu are aceiasi consistenta. Adica e acru-sarat, dar e la fel de lichid ca laptele normal. Insa blatul a iesit ok zic eu desi nu a crescut f mult. Adica a crescut, dar nu dupa o ora s-a facut mai plat.

    Nu m-am gandit ca este posibil sa nu gasesc colorant alimetar la unul dintre su[permarketurile de langa mine si nu m-am gandit sa ma uit din timp si in alta parte. Am gasit sugestii sa folosesc sfecla rosie in loc de colorat si desi compozitita a fost rosiatica cand am pus-o in cuptor blatul a iesit negru. Pana la urma nu am servit tortul pentru ca am fost f nemultumita de aspect, dar l-am mancat pe tot fara musafiri :D.

    Insa nu ma dau batuta. Vine ziua surei si stiu ce surpriza o sa-i fac ;).

  24. Teo draga, in primul rand la multi ani, stiu ca in 25 implinesti frumoasa varsta de 18 anisori 😛 Sa fii sanatoasa si sa ne bucuri cu retete muuuulteeee! In al doilea rand, ma bate gandul sa fac si eu tortul asta de Craciun…asa rosu…cred ca da tare bine. Insa am tot citit discutiile legate de colorant….chiar n-as vrea sa imi iasa maro, vreau ROSU! Crezi ca acel colorant de la Wilton de pe lumeabasmelor.ro isi face bine bine treaba? L-ai folosit? Il recomanzi? Torn toata sticla sa fiu sigura ca se face rosu? 😀 Te pup cu drag! Ozana

  25. Ozana, iti multumesc de urari 🙂 asa e, in curand devin majora!

    Cat despre colorantul rosu de la Wilton, cel de pe lumeabasmelor.ro e cel mai bun colorant ever e sub forma de gel, deci nu tre sa pui toata sticla, ajunge sa pui cu scobitoarea, deci o cutiuta tine foarteeee muuuult. Sigur se face rosu!

  26. alisia

    La multii ani!!!

  27. shanty

    pana la urma se pune si frisca in compozitie sau nu? ca acusi ma apuc de blat si maine dimineata sa-mi trimit sotul la cumparat de frisca….daca imi iese..:p

  28. frisca bnatuta se pune in crema 🙂

  29. Anonymous

    "Pentru crema, amestecam 450g de crema de branza (Philadelphia am folosit eu) si 220g de zahar pudra, plus un pic de vanilie." Deci pe langa astea se mai puna si frisca batuta? O cutie de 200 ml sau cata frisca?
    Multumesc,

    Nadina

  30. nu nu, nu este firsca batuta deloc 🙂

  31. Anonymous

    Pare forte buna o voi incerca si eu

  32. gazutza29

    este pentru prima data cand postez aici desi te urmaresc de 2 ani..aseara am facut blatul acesta…maine fetita mea implineste 3 ani si am hotarat sa ii fac eu tortul..am preferat sa nu pun cacao la blat si astfel a iesit un blat roz:)arata foarte bine…in seara asta vreau sa fac si crema de unt cu bezea elvetiana(tot roz:)..tineti-mi pumnii:)).oricum, iti multumesc pentru ceea ce faci deoarece eu am avut foarte multe de invatat de la tine..o zi buna!

    • sper ca a iesit bine tortul si La Multi Ani fetitei tale, sa fie sanatoasa si sa va bucurati de ea 🙂

  33. deci se pune sau nu frisca in crema?ca nu s-a inteles corect.

  34. Teo,

    Imi place mult cum arata blatul asta, insa as vrea sa imbrac tortul in ciocolata, pentru ca nu imi prea place crema de branza in general.
    As vrea o crema mai densa, cu care sa pot efectiv sa imbrac tortul si sa arate asa fin si ciocolatos, nu gen glazura pe care sa o torn si sa se intareasca. imi poti spune, te rog, cum as putea sa obtin asa ceva? 🙂 pupici

    • Buna. Dupa mintea mea de gospodina, crema pe care o cauti tu e un ganache dens de ciocolata, pe care il poti obtine foarte usor din frisca lichida si ciocolata amaruie sau cu lapte, in functie de gusturi. Desi, cel mai bine si mai bine iese cu ciocolata de menaj, dar noah, daca nu iti place si nu iti place, merge si cu lapte. Uite aici am folosit exact crema de care iti spun, vezi daca iti face cu ochiul: https://teoskitchen.ro/2012/10/tort-cu-ciocolata.html

      Te-am pupat 🙂

  35. Dar nu trebuie insiropat deloc ?

    • eu nu il insiropez pentru ca nu mai sta la fel de bine crema. dar daca iti plac prajiturile/torturile mai insiropate, sigur ca poti folosi un sirop de zahar ars, un compot de fructe, ce iti place tie cel mai mult

  36. Alexandra

    Salut! Pot înlocui laptele bătut cu lapte acru? Eu folosesc colorant marca “Dr. Oetker” , in magazinele Carrefour din Romania ar trebui sa existe. ❤️

  37. Carmen Nemes

    Buna ziua, oare pot sa fac blatul cu o zi sau doua inainte de a-l umple? Si cum sa il pastrez, in punga? Mulțumesc!

    • Salut, Carmen. Poti pastra blaturile la rece, se pastreaza foarte bine. Eventual impacheteaza-le in hartie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.