Carne tocata cu legume mexicane

Carne tocata cu legume mexicaneNu am stiut ce nume sa ii pun acestei retete, asa ca am ales sa ii spun pur si simplu reteta de carne tocata cu legume mexicane. Initial am cochetat cu ideea de reteta de tocanita mexicana, insa nu are foarte multe in comun cu Mexicul in afara legumelor mexicane si a faptului ca am servit-o cu nachos. Este insa o mancare foarte consistenta, facuta cu tot ce mi-a trecut prin minte si ce am avut prin camara si frigider. Rezultatul a fost bun, pe cuvant ca a fost!

Ingrediente:
– 1 kg carne tocata (de porc, vita sau amestec)
– o ceapa mare
– un morcov
– o felie de telina (cam 1/8 dintr-o telina mare)
– 5-6 catei de usturoi
– 500 ml suc de rosii
– 250 ml apa
– 3-4 linguri ulei
– 1 kg legume mexicane
– sare, piper, nucsoara, condimente pentru carne tocata (toate dupa gust)
– patrunjel verde tocat marunt sau patrunjel uscat

Mai intai si mai intai, am pus robotul de bucatarie Kitchen Aid la treaba: in vasul mic am maruntit ceapa si usturoiul.

Apoi am schimbat cutitele cu accesoriul de razuire, care s-a ocupat de morcov si telina. Toata operatiunea, cu tot cu schimbarea cutitelor, a durat 1 minut! Perfect, as zice eu!

Apoi am incins uleiul intr-o tigaie incapatoare (de preferinta un wok, ca sa incapa tot). Am calit ceapa si usturoiul, 2-3 minute, al foc mic, amestecand in continuu, pentru ca usutroiul de arde foarte repede. Am adaugat apoi morcovul si telina si le-am calit impreuna 1-2 minute. Am pus apoi carnea tocata, am amestecat bine si am dat focul mai tare.

Am lasat putin carnea sa se prajeasca impreuna cu legumele, pana s-a albit putin, apoi am adaugat in tigaie sucul de rosii si apa. Am condimentat bine si le-am lasat sa fiarba toate impreuna, pana carnea s-a facut complet si sosul s-a redus la jumatate. Intre timp am fiert legumele mexicane in apa cu sare. Nu le lasati sa fiarba foarte mult, trebuie sa ramana usor crocante, altfel se vor sfarma de tot cand le amestecati cu sosul de carne. Dupa ce le-am fiert, le-am pus intr-o strecuratoare si le-am trecut pe sub un jet de apa foarte rece; aceasta opreste procesul de fierbere si ajuta legumele sa isi pastreze culorile vii.

Dupa toate aceste operatiuni, am amestecat legumele mexicane cu sosul de carne si gata a fost tocanita!

4 Comments

  1. arata apetisant,oricum te felicitpentru tot ce faci!

  2. scaloppina

    Bolognese a la mexicana!:)

  3. Anonymous

    Felicitari Teo, pt toate retetele minunate cu care ne faci viata mai frumoasa si mai usoara!!! Am incercat multe dintre retetele tale, in special pe cele de dulciuri, si sunt geniale!!! copilasii mei le adora!!
    Iar reteta aceasta pare f simpla si fff delicioasa…asa ca stiu ce gatesc azi… 🙂
    Mult succes in continuare in tot ceea ce faci, si multa sanatate tie si lui Luca!!!

  4. Beatrice

    Draga mea,mai uimit din nou.Te felicit si iti multumesc ca imi faci viata mai usoara.Spune-mi te rog alaturi de ce bunatate as mai putea servii aceasta reteta?multumesc si te pup

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.