Piept de pui la tava

Piept de pui la tavaZilele trecute, cand am pus reteta de rulouri de piept de pui, va spuneam ca am luat 2 pipeturi de pui foarte mari si am ales sa fac doua retete diferite. Pieptul de pui la cuptor nu imi inspira mare lucru, eventual ma duce cu gandul la o friptura seaca, seaca, foarte seaca! Dar nu e cazul fripturicii noastre, care e acoperita de un sos usor dulceag si foarte aromat.

Ingrediente:
– un piept mare de pui
– 150 ml sos barbeque
– 3 linguri gem de caise
– 100 ml apa
– 3 linguri ulei de susan (sau floarea soarelui)
– o lingura buna de ghimbir proaspat razuit
– 3-4 catei de usturoi pisati
– 3 linguri sos soia
– 3 linguri sos Worchester
– ceapa verde si seminte de susan sau canepa (pentru garnisit)

Incingem cuptorul la 180 de grade si tapetam o tava incapatoare cu hartie de copt. Intr-o tigaie mare sau un wok incapator amestecam toate ingredientele, mai putin cele pentru garnisit).

Vom obtine un sos omogen. Asezam tigaia la foc mediu, amestecand in continuu pana sosul incepe sa se fiarba. Reducem focul si lasam tigaia neacoperita timp de 5-6 minute.

Spalam bine pieptul de pui si il feliem, nu foarte subtire. Vor iesi in jur de 8 felii. Dam fiecare felie de piept de pui prin sos, pe ambele parti.

Asezam puiul in tava si il dam la cuptor 20-25 de minute, pana furculita intra usor in pieptul de pui. Taiati un colt pentru a va asigura ca puiul e facut la interior.

Intre timp, punem sosul ramas din nou pe foc, la flacara mica si il lasam 7-8 minute, pana isi reduce volumul si ramane cca 1 canita de sos. Scoatem puiul de la cuptor si il asezam pe platoul de servire. Il glazuram cu sos si il garnisim cu ceapa verde taiata marunt si cu semintele de sussan sau canepa. Puteti sa il serviti cu o garnitura simpla, de orez sau cartofi natur, de exemplu. Sa va fie de bine!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.3/5 (7 votes cast)

11 Comments

  1. geta.jessie

    wow super!cred ca am sa-l incerc si eu zilele astea.cred ca la timpul de coacere ai vrut sa zici 20-25 min,nu?o zi faina!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Foarte bine arata… E o reteta deosebita, buna de notat…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Pare cam uscat. Doar pare?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. @geta, chiar merita incercat! Da, 2-25 de minute e timpul de coacere

    @felis multumesc, chiar e o reteta mai speciala 🙂

    @reni doar pare, da 🙂 nu are cum sa fie uscat la cat sos e pe el 🙂

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. curs valutar

    Off si eu is la dieta 🙁
    Ce tortura 🙁

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. Insolventa

    ce ma bucur ca ai publicat aceasta reteta, maine stiu ce mananc 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  7. Anonymous

    Este foarte interesanta reteta!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  8. Anonymous

    Delicios…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  9. Anonymous

    Buna, Teo! Nu am gasit nicaieri sos Worchester :(. Cu ce il pot inlocui? Daca nu il pun difera mult gustul :D?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  10. daca nu ai gasit, asta e, poti face si fara… o sa fie la fel de bun 🙂

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  11. Anonymous

    Cum ar iesi reteta fara ghimbir? 😀

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.