Tocanita de curcan

Tocanita de curcanDe mult mi-era pofta de curcan, dar de unul mare asa, facut la cuptor! Insa trebuie sa astept un moment potrivit pentru a gati un curcan intreg, o sarbatoare, un eveniment in familie, ceva… Pana atunci insa, am facut o tocanita de curcan, cu multe legume si foarte aromata. Luca a apreciat-o in mod deosebit, a mancat mult si bine din ea, o juma de oala asa!

Ingrediente:
– 500g piept de curcan
– 2-3 linguri de unt
– 2 cepe medii, taiate marunt
– 1-2 tije apio (sau frunze de telina)
– 2 morcovi
– 1 cartof dulce
– 2 cartofi albi
– 3 linguri faina
– 3 linguri supa de pui (strecurata de legume si carne)
– 1 ardei rosu
– patrunjel verde tocat marunt
– sare si piper dupa gust (in functie de cat de condimentata a fost supa de pui)

Mai intai am pus robotul de bucatarie KitchenAid la treaba: in vasul mare am feliat morcovii, in vasul mic am maruntit ceapa si apio

Apoi intr-o cratita medie am incins untul, in el am calit ceapa pana a devenit translucida. Peste ceapa am pus morcovii si apio si le-am lasat sa se inmoaie putin. Am pus apio cartofii taiati cuburi mici si faina.

Am amestecat bine de tot si am turnat peste legume supa de pui. Am lasat totul a dea un clocot, cam 5 minute asa, apoi am pus ardeiul taiat marunt si pieptul de curcan taiat cubulete. Le-am lasat sa fiarba toate vreo 25-30 de minute, la fic mic, acoperite cu un capac, pana toate legumele au fost moi, insa nu sfarmicioase si carnea de curcan s-a fiert. La ultimul clocot am pus patrunjelul tocat marunt.

Asta e reteta de tocanita, cu un gust dulceag si o aroma irezistibila de apio. Eu am folosit pentru tocanita supa de curcan, strecurat de legume. Reteta de la supa de curcan, urmeaza pe blog zilele urmatoare. Daca insa nu aveti si nu aveti supa de pui, puteti face o supa de concentrat, dar asta numai in caz de extrema urgenta.

Sa va fie de bine!

PS. Nu uitati, daca sunteti interesati de produsele KitchenAid sau orice alte produse oferite de Bilancia, le puteti comanda folosind codul promotional pus la dispozitie pentru toti cititorii Teo’s Kitchen, si veti beneficia de reducerea TVA-ului, mai exact 24%. Mai multe detalii despre codul promo, gasiti aici.

5 Comments

  1. Laura Frunza

    Curcan am gătit şi eu ieri, dar pulpă şi mult mai simplu. Mai am o pulpa mare şi voi încerca şi eu tocăniţa asta, poate mai iau şi o bucăţică de piept. Eu în general prefer orice parte din pasăre, numai pieptul nu. Arată delicios, oricum. Iar supa din concetrat poate fi înlocuită uşor, iei ceva ieftin, gen un tacâm sau nişte oase de pui şi le fierbi. Dai la pisici/căţei restul şi strecori supa. Recunosc că şi eu foloseam pe vremuri concentrat, dar acum nu mai pun nici moartă aşa ceva în mâncare.

  2. Anonymous

    Ingrediente bune, pe gustul meu, dar nu inteleg de ce ai pus faina inainte..asa trebuie mereu sa avem grija sa nu se prinda..la sf nu e bine?

  3. Ramona

    Teo, acum fac si eu aceasta tocanita, miroase foarte bine, dar cantitatea de supa care ai scris-o in ingrediente mi se pare foarte mica, 3 linguri, dupa cum apare in paharul tau este vreo 1/2 litri sau chiar mai mult…Retetele tare sunt foarte gustoase, si o inspiratie foarte buna cand esti in pana de idei. Astept cu nerabdare fiecare noua reteta, iti multumesc.

  4. am gatit si eu, a iesit minunataaa dar am stat langa aragaz si am mestecat non stop sa nu se lipeasca faina…..dar a meritat, fetitei mele i a placut muuuuuult! multumim Teo

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.