Supa de curcan cu legume

Supa de curcan cu legumeDaca tot vroiati o reteta de mancare dietetica, sau cel putin sa nu fie o bomba calorica, m-am gandit la supa de curcan cu multe legume. Am primit in ultima vreme multe comentarii legate de diete si cure de slabire. Dar nu pot sa raspund pentru ca nu sunt nutritionist. Pot sa va spun o cura de slabire dintr-o revista, sau dintr-o carte sau auzita de la o prietena care a slabit in mod miraculos. Insa nu asta inseamna o cura de slabire.

Cel mai si cel mai indicat e sa mergeti la un nutritionist, care va da o dieta personalizata, tinand cont de problemele voastre medicale, de constitutie, de greutatea ideala la care vreti sa ajungeti (si pe care o stabileste el, dupa niste standarde realiste, nu dupa o poza din revista pe care o avem noi lipita pe frigider). Pana una alta, supa de curcan, zic!

Ingrediente:
– 500g piept de curcan
– o capatana de broccoli
– ½ gulie
– 2 dovlecei
– 2-3 tije de apio sau o telina mica, cu frunze
– 2 morcovi
– o mana de mazare congelata
– 150g paste (melcisori am folosit eu)
– patrunjel verde

Supa in sine e foarte simplu de facut, ce dureaza mai mult e pregatirea legumelor: taiem morcovii rondele, apoi am maruntim telina, taiem gulia cubulete (dupa ce am curatat-o in prealabil) si la fel procedam cu dovleceii.

Mai luam o pauza de 1 minut, tragem aer adanc si contiuam sa rupem buchetele de broccoli si sa taiem cubulete pieptul de curcan. Le punem toate in oala de supa, completam cu 2-3 litri de apa, punem sare dupa gust si lasam supa sa fiarba la foc mic, foarte mic, ca sa fie cat de limpede. E important sa spumam supa cat de des. Cand toate legumele s-au fiert si avem o supa concentrata, punem si patrunjelul taiat marunt si melcisorii, pe care i-am fiert separat si i-am trecut pe sub un jet de apa rece inainte de a-i pune in supa.

E o supa usurica, dulceaga, care aluneca mai bine daca e servita fierbinte. Luca a preferat variata de supa crema, asa ca i-am dat portia prin blender. A mancat foarte bine, desi ma intreba in continuu “unde e calnita de cuican?”.

Sa va fie de bine si sa aveti o saptamana usoara, fara ger, ninsoare si -13 grade, cum am eu!

One Comment

  1. multumesc mult pt reteta!!! :*

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.