Waffe cu aroma de turta dulce

Waffe cu aroma de turta dulceWaffele… ah, waffele! La micul dejun, la pranz, la cina, oricand sunt binevenite in Teo’s Kitchen! Si daca pana acum am incercat diverse retete pana sa ajung la una perfecta, atunci pot spune ca asta e reteta perfecta de waffe (numai si numai dupa gusturile mele): sunt atat de aromate incat toata casa va mirosi a turta dulce!

Aparatul de waffe este cel de la KitchenAid, care e al treilea pe care il folosesc (am unul care face waffe in forma de floare, no name si unul care face waffe patrate, de la Singer) si e de departe cel mai bun si mai profi. Puteti sa il castigati scriind un comentariu inspirat la concursul de pe pagina de facebook a KitchenAid Romania.

Ingrediente:
– 250g faina
– 80g zahar brun
– 1 plic praf de copt
– o priza de sare
– 4 oua mari
– 100g unt topit
– 250 ml lapte
– 125 ml smantana
– 3 linguri miere

Condimente: o lingurita scortisoara, o lingurita ghimbir macinat, 5-6 cuisoare macinate, o lingurita nucsoara proaspat macinata, ½ lingurita cardamom macinat

Intr-un vas amestecam toate ingredientele uscate: faina, zaharul brun, condimentele, sarea, praful de copt. Eu am folosit un praf de copt special pentru turta dulce, se gaseste in magazinele Kaufland si contine si condimente.

In alt vas mixam ouale, laptele, untul, mierea, smantana.

Punem peste ele amestecul de faina si omogenizam. Compozitia trebuie sa fie groasa, insa sa curga de pe lingura. Daca iese prea groasa, mai puneti putin lapte. Daca e prea subtire, mai puneti 1-2 linguri de faina. Oricum, prima waffa este de test. In functie de cum arata si cum se coace, va dati seama daca mai trebuie sau nu sa lucrati la compozitie.

Am incins apoi aparatul de waffe (care ne indica exact temperatura potrivita).

Am turnat compozitia folosind un polonic.

Am inchis aparatul, l-am rotit si am asteptat sa se coaca waffa.

Aparatul face 2 waffe o data, dar dupa cum spuneam, prima e de test, asa ca o coacem de una singura.

Asa arata la final, niste super waffe pe care am pus un mot de frisca si un strop de dulceata de smochine, care se potrivea foarte bine cu waffele. Daca nu aveti aparat de waffe, puteti sa le coaceti in tigaie, sub forma de pancakes. Sa va fie de bine!

P.S. Produsele KitchenAid (si nu numai) pot fi achizitionate la un pret special prin folosirea codului de reducere D0020 (REDUCEREA TVA-ULUI DE 24%)! Mai multe detalii aici: www.bilancia.ro

5 Comments

  1. Imi lasa gura apa……………

  2. Anonymous

    arata atat de perfect…sunt niste waffe perfecte 🙂

  3. Anonymous

    Arata super si ma gandesc ca sunt foarte bune.
    Ce fel de smantana ai folosit? Pentru frisca, gatit sau normala?
    Ghimbir macinat unde ai gasit?

    Lorina

  4. Anonim, da sunt niste waffe perfecte, dupa cum spuneau si copiii de la lansarea cartii De-a Bucatarii de la Bucuresti. Probabil ca ai fost acolo si de acolo vine vorba, nu-i asa?

    Lorina, am folosit smantana normala, iar ghimbirul macinat se gaseste la orice hypermarket la raionul de condimente 🙂

  5. Anonymous

    Mulumesc mult
    Am sa le fac cat de curand

    Lorina

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.