Porc dulce-acrisor

Porc dulce-acrisorNu va era dor de niste mancare chinezeasca? Porcul dulce-acrisor ne-a satisfacut pofta de mancare chinezeasa, chiar daca este una dintre acele retete culinare la care e ceva de munca, dar va garantez ca rezultatul final merita din plin! Puteti sa inlocuiti carnea de porn cu piept de pui, pentru o varianta mai light, insa nu faceti rabat de la legume, ele fac tot farmecul retetei

Ingrediente pentru pregatirea carnii:
– 700g cotlet slab de porc
– 3 linguri zahar brun
– o lingurita sare
– 3 linguri sos de soia
– 1 albus
– 2 cepe verzi tocate marunt
– ulei pentru prajit (cca 200ml)
– ½ cana amidon

Spalam carnea bine, o curatam de pielite si o taiem in cubulete de cca 2 cm. Apoi amestecam bucatelele de carne cu zaharul, sarea, soia, albusul si cepele verzi. Lasam carne la marinat o ora, apoi o amestecam cu amidonul, avand grija sa acopere foarte bine fiecare bucata de carne. Apoi incingem uleiul in wok si prajim carnea de porc, in 3-4 ture. E important sa nu punem prea multe cubulete de carne o data si sa le punem unul cate unul, folosind un cleste, astfel incat sa punem fiecare cubulet individual. Scoatem carnea pe o farfurie tapetata cu hartie, ca sa absoarba excesul de ulei si o tinem la cald, acoperita cu o folie de aluminiu.

Ingrediente pentru pregatirea legumelor:
– 3 linguri ulei se floarea soarelui
– un ardei gras rosu, unul verde si unul galben
– 3 tije de apio
– o ceapa alba mare
– 2 morcovi
– 3 linguri muguri de fasole
– sare dupa gust
– 2 linguri zahar

Taiem ardeii felii subtiri, la fel si apio, apoi taiem ceapa julienne si morcovii ii dam pe razatoarea fina. Intr-un wok sau o tigaie incapatoare incingem uleiul, calim intai ceapa, apoi, cand aceasta este translucida, punem restul legumelor si le calim pana devin moi. Le condimentam cu sare si zahar, amestecam bine, apoi le scoatem pe o hartie si le pastram, la fel ca si pe carnea de porc, la cald pana pregatim sosul.

Ingrediente pentru pregatirea sosului:
– 250 ml apa (o cana apa)
– ¾ cana zahar brun
– 1/3 cana otet de orez
– 4-5 linguri de ketchup dulce
– 2 linguri sos soia light
– 3 linguri sos soia dark
– o conserva bucati de ananas in sirop
– 3 linguri amidon
– 100ml apa

In wok amestecam toate ingredientele pana la ananas, punem wok-ul pe foc si dupa ce incepe sa fiarba, tragem de pe foc, punem ananasul cu tot cu suc, amestecam bine si punem din nou pe foc pana incepe sa fiarba. Apoi tragem de pe foc, adaugam amidonul dizolvat in apa, amestecam bine bine si punem pe foc alte 5-6 minute, pana se ingroasa.

Amestecam legumele si carnea si la final punem peste ele sosul fierbinte. Amestecam bine si gata porcul nostru dulce-acrisor.

Il puteti servi cu orez sau cu taietei de orez, e la fel de bun. Daca va place carnea dulce, nu aveti cum sa dati gres cu reteta asta, promit! Sa nu va fie teama sa va incumetati la retete care par dificile la prima vedere, lucrurile sunt destul de simple, mai mult dureaza pana pregatiti ingredientele decat prepararea efectiva a retetei. Sa va fie de bine!

3 Comments

  1. Varianta cu pui imi place mai mult, am si incercat-o de cateva ori. Apio are gust similar cu tulpinile de telina? Nu am folosit pana acum si sunt curioasa ce gust are. Eu obisnuiam sa tai morcovii betisoare sau cubulete, asa cum vazusem ca fac cei de la restaurantele cu specific chinezesc de unde mai comand. Oricum, o delicioasa reteta de weekend, iti recomand sa incerci si varianta cu creveti – eu am gatit-o doar cu morcovi si ananas, cam pe aceleasi principii 🙂

  2. Anonymous

    am facut aseara, cu pui. foarte foarte bun!ca sa te citez, "pt o varianta mai light":) am pus mai putin zahar si am ales carnea de pui. in rest te-am ascultat intocmai:)am avut succes cu reteta, multumesc!Adriana

  3. adrriana

    Si eu am incercat reteta ta si a iesit foarte bine..nu a ramas nimic in farfurie mai ales ca am incercat-o cu taieti chinezesti originali,,data viitoare am sa incerc si cu pui 😀 o zi buna!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.