Mocha Frappe

Mocha FrappeCaffe mocha sau mochaccino este un fel de caffe latte, cu diferenta ca pe langa ingredientele clasice, cafea espresso si lapte, se adauga cacao dulce sau sirop de ciocolata. Noi vom face un mochaccino mai racoros, perfect pentru vara! Vom folosi 240ml de cafea lunga, preparata la NESCAFÉ® Dolce Gusto® din 2 pastile de Caffe Lungo sau un Chococino, pregatit dupa indicatiile de pe cutie (210ml) amestecat cu un Espresso Intenso, pregatit dintr-o pastila (40ml) sau un cappuccino/cappuccino ice (240ml). Alegerea e a voastra, in functie de bautura Nescafe pe care o preferati.

Ingrediente pentru 2 portii:
– 240ml cafea (oricare din tipurile de mai sus)
– 2 linguri zahar
– 2 linguri lapte + 300ml lapte
– 2 linguri sirop de ciocolata
– 3 linguri frisca lichida
– cacao dulce pentru decor (Nesquik)

Pregatim cafeaua dupa instructiunile de pe cutie. La caffe lungo de exemplu, folosim o singura pastila pentru a obtine o ceasca de cafea, iar pentru chococino si cappuccino se folosesc doua pastile (sunt de culori diferite, le deosebiti usor) pentru o ceasca de bautura. Indiferent de bautura aleasa, nu va faceti griji, va iesi perfecta datorita presiunii pe care aparatul Dolce Gusto o foloseste – 15 bari si pe care o ajusteaza in functie de tipul bauturii. De altfel, e unicul aparat de uz casnic care foloseste presiunea aparatelor profesionale.

O data pregatita cafeaua, o amestecam cu 2 linguri de zahar si 2 linguri de lapte si o turnam cu grija intr-o tavita pentru gheata si o dam la congelator cel putin 2 ore, pana se intareste.

Dupa ce au trecut cele doua ore, punem cuburile de cafea inghetata, restul de lapte si sirop de ciocolata in blender si amestecam pana devin cremoase.

Turnam Mocha Frappe-ul in pahar, il decoram cu frisca batuta si cacao. Pentru un plus de aroma de ciocolata, puteti sa puneti in blender si un glob de inghetata de ciocolata sau o lingurita de cacao dulce pudra, cum e Nesquik.

Aceasta e ultima reteta din seria de 4 retete de bauturi pe baza de cafea pe care vi le-am oferit impreuna cu NESCAFÉ. Nu uitati, pe site-ul www.dolce-gusto.ro puteti vedea toate cele 14 specialitati de bauturi pe care le poate prepara NESCAFÉ® Dolce Gusto®.

Sa va fie de bine!

2 Comments

  1. Pe caldura asta un pahar cu frappe e binevenit….
    Delicios !

  2. Denisa L.

    Super, Teo ! Tocmai ne-am "pricopsit" si noi cu un Melody si suntem incantati peste masura ! Multumesc pentru retete !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.