Tocanita cu varza de Bruxelles

Tocanita cu varza de BruxellesSaptamana trecuta am cumparat de pe www.megaokazie.ro, o super tigaie ceramica, pe care sincera sa fiu mi-a fost si mila sa o pun la munca dar avand in vedere ca tigaile ceramice se incing foarte repede, s-a rezolvat cat ai spune “varza”. Pentru reteta de tocanita cu varza de Bruxelles am pus la treaba cutitele ceramice si s-au descurcat excelent, am tocat totul in cateva secunde.

Ingrediente:
– 500g varza de Bruxelles
– 5 fire carnaciori semi-afumati
– 2 rosii mari
– o ceapa alba mare
– 300ml suc de rosii
– 200ml apa
– 3 linguri ulei
– sare si piper dupa gust

Sa vorbim despre varza de Bruxelles: am folosit varza congelata, pe care am fiert-o in tigaia ceramica inainte de folosire.

Apoi am lasat-o la scurs intr-o strecuratoare pana m-am ocupat de sos.

Pentru sos, am incins uleiul in tigaie, apoi am tocat ceapa marunt si am calit-o in ulei pana a devenit translucida. Apoi am taiat carnaciorii feliute si i-am adaugat peste ceapa, i-am calit putin impreuna.

Rosiile le-am taiat cubulete si le-am pus peste ceapa si carnati, am amestecat bine. Am lasat totul la foc mic cca 10 minute, pana rosiile au devenit moi si au lasat suc, apoi am pus am pus varza de Bruxelles, bulionul si apa, sare si piper dupa gust.

Am mai amestecat o tura buna si am pus capacul. Am lasat totul sa fiarba cca 15 minute la foc mic, astfel incat varza sa prinda aromele sosului.

La final nu ne ramane decat sa potrivim de sare si piper, eventual sa mai condimentam cu putin usturoi maruntit, chimen sau marar proaspat tocat marunt. Noi am servit tocanita cu o garnitura super rapida – cous cous fin, care se prepara foarte simplu: o cana de supa de legume fierbinte pentru fiecare cana de cous-cous, le amestecam, acoprim vasul si le lasam 5 minute pana se umfla cous-cous-ul si gata masa!

Sper sa va placa si e bine de stiut ca nu doar masa se face rapid, dar si curatenia de la final va fi la fel de rapida pentru ca vasele ceramice se curata extrem de usor. Sa va fie de bine!

2 Comments

  1. am si eu un cutit ceramic primit in vara cadou ,marc veyrat si pot sa spun ca sunt foarte bune.datorita tie am descoperit acest site grozav cu preturi bune avand in vedereca ca marfa-i nemteasca.multumesc de informatii.
    cat despre mancarica nu ma indoiesc de cat e de buna.imi plac mult varzutele de bruxelles.

  2. Teo, tocmai am terminat de facut si de pus in farfurii tocanita…cu couscous evident 😉 Miroase divin si toti abia asteptam sa ne infruptam. Saru'mana pt reteta…ca intotdeauna, esti sursa mea de inspiratie cand vreau ceva nou. Multumesc si pupici

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.