Copanele glazurate

Copanele glazuratePulpele sau copanelele de pui sunt preferatele lui Luca si cum le gatesc atat de des, simt nevoia sa mai variez retetele si din cand in cand parca mi-e pofta de pulpe de pui mai dulcegi, asa cum sunt cele in stil chinezesc.

Reteta asta se potriveste perfect pentru cei care prefera gustul dulce-acrisor al mancarii si e nevoie de doar cateva ingrediente pentru o masa delicioasa in 30 de minute. Si in plus, ii plac foarte mult si lui Luca, asa ca este o reteta pe care o vom repeta cu siguranta.

Ingrediente:
– 10-12 copanele de pui
– 60g zahar brun
– 100ml sos soia (de preferinta unul mai cremos, eu am luat de la Mega Image)
– 100ml sos worchesterhire
– 60g miere (eu am folosit multiflora)
– 60ml otet balsamic (eu am folosit crema – reductie de otet balsamic)
– 3 lingurite vegeta facuta in casa

De cand am primit de la Teodora si Gabriel crema de otet balsamic, ma tot gandeam la ce sa o folosesc si reteta asta s-a potrivit ca o manusa!

Am amestecat frumusel toate ingredientele intr-un bol.

Am asezat copanelele de pui in tava tapetata cu hartie de copt si am turnat peste ele amestecul de marinare. Am acoperit tava cu folie si am dat-o la frigider 2 ore.

Apoi am incins cuptorul la 200 de grade si inainte de a introduce tava la cuptor am stropit copanelele cu amestescul din tava. Am copt 35-40 de minute, si o data, la jumatatea timpului de coacere, am intors carnea si am stropit-o din nou cu marinata din tava.

Carnea e gata cand are o glazura inchisa la culoare, usor lipicioasa si furculita intra foarte usor in copanele. Noua ne-au placut mult, nu sunt nici pe departe atat de dulci pe cat am crezut si aroma otetului balsamic a fost farmecul retetei. Am servit copanelele glazurate cu o garnitura de orez salbatic cu legume, reteta pe care vreau sa vi-o prezint separat, maine, pentru ca o reteta perfecta pentru postul care tocmai urmeaza. Sa va fie de bine!

5 Comments

  1. mihaela.tanasa

    ce sos soia de la Mega Image ai luat?

  2. Mihaela, este supreme dark soy sauce

  3. EMIERE

    Intradevar miere poliflora e cea mai potrivita

  4. Anonymous

    Buna Teo !
    De curand am descoperit minunatele tale retete, iar prima pe care am incercat-o este cea de copanele glazurate 🙂 ..o minunatie. Au iesit suuuuuper extraaa gustoase !
    Multumim de idei, esti minunata.
    In week-end o sa incerc si prajitura crocanta ( astept sa imi ajunga comanda de lapte condensat de la Cluj.
    Multe salutari!
    Jeni.

  5. Jeni draga, sa va fie de bine, am bucur ca ai incercat reteta si te invit sa incerci si altele! Te imbratisez >:D<

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.