Waffles cu miere si scortisoara

Waffles cu miere si scortisoara
Nu v-am mai pus de multa vreme o reteta de waffles si sincer, si mie imi era dor de ele, asa ca am scos aparatul de waffe de la naftalina si l-am pus la treaba 🙂 Reteta este una ce aduce foarte mult a turta dulce, mie cel putin asa mi se pare, sunt niste waffles de iarna, care merg perfect cu o ciocolata calda sau un pahar de lapte cald, cu miere si scortisoara.

In loc de scortisoara puteti pune si mixul de condimente pentru placinte, care are toate aromele turtei dulci, de la anason si cuisoare si pana la ghimbir si cardamom. Uffff, in inainte sa va spun reteta, tre sa imi vars naduful si sa va spun ca sunt usor trista azi, pentru ca Luca s-a intors la gradi dupa 3 saptamani de pauza si acum incerc sa ma obisnuiesc sa fie casa goala si… curatenie tot timpul. Nu prea imi place si mi-e dor de el 🙂 S-ar putea foarte bine sa imi inec amarul in waffele astea 🙂

Ingrediente Waffles cu miere si scortisoara

  • 250g faina
  • 50g zahar brun
  • 4 oua
  • o lingurita praf de copt
  • o lingurita zahar vanilat
  • un varf de cutit sare
  • 2 lingurite scortisoara sau 1 lingurita mix de condimente
  • 90g unt topit
  • 250ml lapte
  • 120ml iaurt natural
  • 3 linguri miere

Amestecam toate ingredientele uscate: faina, sare, praf de copt, condimente, zahar brun intr-un bol. Separat, amestecam ouale, laptele, iaurtul, mierea si untul topit. Apoi punem amestecul cu faina peste ingredientele lichide si amestecam pana avem o compozitie omogena. Nu e nevoie de mixer, telul se descurca perfect, ca nu e o operatiune foarte complicata. Apoi incingem aparatul de waffles si le coacem pana se rumenesc frumos. Nu va pot spune un timp standard de coacere, pentru ca depinde foarte mult de la aparat la aparat.

Eu am copt waffles in aparatul KitchenAid, in care ies waffles foarte mari si pufoase, de aceea din cantitatile date mi-au iesit exact 4 bucati. Dar daca aveti un alt tip de aparat, cum sunt cele in forma de floare sau cele patrate, vor iesi mai multe, pentru o familie mai numeroasa 🙂 Le-am servit cu sos de caramel si salata de fructe (fara zahar sau ceva, pur si simplu fructele taiate marunt si amestecate impreuna). Sa va fie de bine!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)

6 Comments

  1. diana negrea

    Felicitari Teo! Deja imi esti foarte draga pentru tot ce faci, am gatit in weekend supa de gulii, chiftelele cu maioneza, guacamole pe cartofi copti,si wafflel simple – toate delicioase si foarte apreciate!!!! Astept acum cu interes mixul de condimente pentru chiftele si rugamintea de a-mi spune termenul de valabilitatea de la laptele condensat! Mult, mult spor in toate!!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. ar trebui sa pun si eu in functiune aparatul de waffe…l-am luat de la Lidl acu vreo 3 ani si atunci am facut o gramada de retete, apoi pauza 🙂
    acum mi-ai adus aminte de el. merci

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. cristina

    buna teo
    ai o reteta pentru sosul caramel sau l-ai cumparat?
    mersi mult

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. Alynna

    mama ce bine arata…si mai ales ca acum mi-e gandul de ceva vreme pe waffe si nu stiu unde sa caut aparat…dar nu ma dau eu batuta!
    felicitari inca o data pt tot ce faci!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. Diana, termenul de valabilitate pentru laptele condensat este undeva la 5-6 luni. E timp suficient sa-l folosesc pe tot pana atunci 🙂

    Cristina, "sosul de caramel" pe care l-am folosit este dulce de leche. Gasesti reteta aici

    Alynna, aparatul de waffles se gaseste la orice supermarket, sau poti cauta pe diverse magazine online.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. Salut Teo,
    Mi-am luat un aparat de facut waffe si am constatat ca face waffe subtiri (cred ca un astfel de aparat ai avut si tu la inceput). te rog sa imi spui daca cu acesta pot face doar anumite retete si ce mai e diferit fata de celalalt. Care e mai bun? Multumesc.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.