Pasta de branza cu masline si nuci

Sandwichurile raman una dintre primele optiuni cand vine vorba de micul dejun. Si daca tot mancam sandwich dimineata, de ce sa nu fie unul special, cu o crema buna buna de branza cu masline si nuci?

De ce masline? Pentru ca sunt o sursa foarte buna de acid oleic, un acid gras monosaturat, care ajuta la scaderea colesterolului rau din sange si implicit la prevenirea afectiunilor cardio-vasculare.

De ce nuci? Pentru ca sunt si ele bogate in grasimi monosaturate si acizi grasi Omega 3, ele imbunatatesc elasticitatea vaselor de sange si implict circulatia. Eu va sugerez sa folositi nucile pe post de gustari in timpul zilei, pentru ca va dau energie pentru o perioada lunga de timp, fara a va afecta sanatatea.

Si pentru a da sandwich-ului o nota de sanatate, alegeti painea integrala, care este bogata in fibre, previne afectiunile colonului prin accelerarea traficului intestinal, scade nivelul radicalilor liberi la nivel celular, fiind o sursa buna de antioxidanti. In plus, datorita continutului mare de fibre, painea integrala ne da o senzatie de satietate mult mai repede decat painea alba. Acum ca v-am convins sa incercati reteta pentru ca e super-sanatoasa (sau cel putin sper ca v-am convins), sa vedem si de ce avem nevoie pentru ea.

Ingrediente:
– 200g crema de branza light
– 100g masline verzi umplute cu ardei
– 100 g nuci
– un borcanel iaurt slab
– paine integrala

One Comment

  1. aneloree

    poti sa incerci si cu seminte de chimen macinate si marar :X un adevarat deliciu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.