Cupcakes cu mere si albinute

Cupcakes cu mar si ciocolata
In weekend-ul care tocmai a trecut am organizat o petrecere super-draguta si primaveratica pentru Sebi, un puiut frumos care a implinit 1 anisor si caruia i se spune inca din burtica Bumble Bee, asa ca tema petrecerii nu a putut fi alta decat albinutele! Si pe langa decoratiunile diverse, pe care le puteti vedea in pozele de mai jos, (asta in special pentru mamicile care se poate gasesc idei dragute pentru petrecerile celor mici) m-am gandit sa fac niste cupcakes bune bune, cu mere si ciocolata!

Si pentru ca am o karma buna de obicei, mi-am dorit sa gasesc martipan in magazin si am gasit! L-am colorat apoi cu un galben-soare si am facut albinutele pentru cupcakes! Cat despre glazura, am ales un ganache de ciocolata cu miere, pentru ca o data intarit e foarte usor de indepartat de pe cupcakes, astfel ca le pot manca si piticii care inca nu au facut cunostinta cu ciocolata! Reteta pentru ganache o gasiti aici.

Ingrediente pentru 24 cupcakes:
-220g unt la temperatura camerei
– 100g zahar pudra
– 3 oua mari
– miezul de la un baton de vanilie
– 250g faina
– un varf de lingurita scortisoara
– ½ lingurita praf de copt (sau 1 lingurita bicarbonate stins cu lamaie)
– ½ lingurita sare
– 150ml smantana
– un mar rosu mare, decojit si taiat cubulete mici sau dat pe razatoare

<

Mai intai spumam untul cu zaharul pudra si miezul batonului de vanilie, pana zaharul e topit complet si avem o crema omogena. Punem ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Separat, intr-un alt bol, amestecam faina, sarea, scortisoara si praful de copt. In compozitia de oua punem ½ din cantitatea de amestec de faina si mixam 2-3 minute la viteza medie, pana faina e incorporata perfect. Punem apoi smantana (am folosit smantana 12% grasime) si amestecam din nou.

Dupa smantana urmeaza restul de faina. Amestecam alte 2-3 minute, pana compozitia e foarte omogena si are o consistenta cremoasa. Oprim mixerul si punem marul taiat cubulete, pe care il amestecam in compozitie folosind o spatula. Incingem cuptorul la 180° si tapetam formele pentru cupcakes cu hartie de copt. Punem compozitia in forme, astfel incat sa fie pline pana la jumatate si dam tava/tavile la cuptorul preincalzit, 20 minute sau pana trec testul scobitorii. Daca veti coace ambele tavi deodata, nu se coc la fel, asa ca e musai sa faceti testul scobitorii ca sa va asigurati ca sunt coapte toate. Le lasam sa se raceasca putin, apoi umplem fiecare cupcake, pana la nivelul hartiei, cu ganache de ciocolata.

Pentru albinute avem nevoie de:
– martipan
– colorant gel galben
– samburi de pin pentru aripioare
– creion cu glazura neagra pentru dungi
– marker alimentar rosu si negru, pentru gurita si ochisori
– colorant verde pentru frunzulite

Martipanul (eu am gasit in Kaufland, de la Dr. Oetker) trebuie framantat bine bine in maini (ne spalam pe maini inainte sau si mai bine, lucram cu manusi sterile, eu asa am facut), apoi facem o adancitura in martipan si punem colorantul gel galben (atentie, colorantul gel e foarte concentrat si ajunge sa puneti doar un varf de scobitoare pentru a colora tot martipanul). Continuam sa framantam martipanul pana se coloreaza uniform. Apoi rupem bucatele din martipan si modelam bilute, pe care le turtim usor, pentru a lua forma de albinuta. Apoi facem dungile, ochisorii si gurita si folosim samburii de pin pentru a face aripioarele. Pentru frunze, fie lasam martipan necolorat, pe care il coloram cu verde, fie il coloram cu putin albastru pe cel galben. Intindem martipanul intre 2 folii alimentare, cat de subtire putem si taiem frunzulite folosind un cutter special.

E bine sa fixati albinutele pe cupcakes cand ganache-ul este inca putin moale, ca sa fim siguri ca nu… isi iau zborul 🙂 Mai mult nu am ce sa va spun despre ale noastre cupcakes, asa ca las pozele sa va bazzzzaie 🙂 By the way, pozele de la petrecere sunt facute de prietenii nostri de la Zenith 🙂 Sa va fie de bine si sa stiti ca eu o sa repet figura de Paste, pentru ca toti piticii o sa le iubeasca!

20 Comments

  1. Alina C.

    Arata perfect!felicitari pentru imaginatie si pentru tot ce faci!

  2. Rocsy Ciobanu

    Ce dragalase sunt..imi plac foarte mult!!!!

  3. Sunt super, super, super frumoase!!!

  4. Gabriela

    Foarte dragute!

  5. Marian

    Ce idea frumoasa, cu albinutele! Multumesc, am sa retin idea pentru ca sunt sigura ca fetitele mele ar fi foarte incantate daca le-as face si eu.
    Salutari din Belgia.

  6. Va multumesc :* Va pup cu drag si va doresc Paste Fericit alaturi de cei dragi :*

  7. Cred că a fost o petrecere reușită.Felicitări!!!
    Organizezi zile de naștere doar în Cluj?

  8. diana coman

    Buna Teo!

    Imi poti spune, te rog, de unde ai cumparat etichetele pentru mancare? Sunt foarte dragute.

    Multumesc!

  9. Adela, multumesc de aprecieri 🙂 Da, numai in Cluj 🙂

  10. diana coman

    Teo, imi raspunzi si mie, te rog, la intrebare? Organizez pt prietena mea cea mai buna un baby shower….
    Merci!

  11. Diana, scuze, nu am vazut comentariul, alre blogger ceva probleme cred 🙁 Nu am cumparat etichetele, tot ce vezi pe masa e facut de mine. Eu fac design-ul, le listez, le decupez etc.

  12. Insfarsit a aparut si la noi martipanul! 🙂 arata foarte bine aranjarea mesei si toate bunatatile!

  13. Păcat!!! Atunci când te hotărăști să treci granița înspre Maramureș dă de știre….am vrea și noi o petrecere organizată de tine 🙂

  14. Adela, etichetele se pot face si la distanta 🙂 si ti le trimit in format pdf sa le listezi sau le listez eu si ti le trimit pe curier 🙂

  15. Dika, multumesc mult! venind din partea ta, chiar inseamna foarte mult ca ti-a placut 🙂

  16. Andreea

    Teo,nu reusesc sa vad reteta de ganache cu miere…poti sa imi spui te rog cum se face? multumesc mult!!!

    • Ingrediente pentru crema de ciocolata:
      – 170g ciocolata amaruie sau cu lapte, in functie de preferinte
      – 100ml frisca lichida
      – o lingurita zahar
      – o lingurita miere
      – 2 lingurite unt la temperatura camerei

      Tocam ciocolata marunt si o punem intr-un vas mare. Intr-o craticioara punem frisca lichida (smantana dulce), zaharul si mierea, le aducem pana in punctual de fierbere. Turnam frisca fierbinte peste ciocolata, apoi amestecam rapid cu telul pana ciocolata se topeste si crema are un aspect lucios. Punem untul si amestecam bine pana la topirea lui. Lasam crema sa se raceasca (la temperatura camerei), apoi o folosim pentru a decora cupcakes-urile.

  17. Alice

    Felicitari!tot ce am facut din retetele tale a fost minunat! Spune-mi te rog de unde ai luat creionul cu glazura si markerele alimentare.multumesc mult!

  18. Sunte supeer dragalase! Felicitari! Am o intrebare: de unde ai cumparat creionul cu glazura neagra pentru desenat?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.