Tarta cu mere si branza de capra

Tarta cu mere si branza de capra

Prajitura cu mere e una dintre retetele culinare clasice in perioada asa, nu cred ca lipseste din nicio casa de roman. Am facut de cel putin 3-4 ori in ultimele saptamani si parca simteam nevoia de o schimbare. Asa ca am facut un altfel de tarta cu mere, cu un picut de branza de capra. Tarta se face foarte usor, in cativa pasi simpli si cel mai important, nu e musai sa folositi stafide, ci puteti imbunatati reteta cu merisoare, tot felul de fructe confiate, rahat sau migdale, nuci, alune, fulgi de ciocolata. Orice va place voua si credeti ca ar merge in combinatie cu merele si scortisoara, e binevenit.

Ingrediente pentru o tava de 20×20 cm:

– 100g branza capra
– 2 mere mari (600g)
– 3 oua
– 180g faina
– 100ml ulei masline
– 120g zahar brun
– 100g stafide
– 1 lingurita scortisoara macinata
– o fiola esenta de rom (sau 2-2 linguri de rom)
– o lingurita extract de vanilie

Tarta cu mere si branza de capra

Incingem cuptorul la 180°C, ungem tava cu unt sau ulei. Amestecam 5 minute zaharul, uleiul, esentele de vanilie si rom si ouale, cu mixerul la viteza medie. Adaugam apoi faina si scortisoara, amestecam din nou, pana avem o compozitie omogena. La final adaugam merele curatate de coaja si taiate felii si strafidele. Amestecam bine, turnam compozitia in tava si nivelam cu spatula, apoi presaram deasupra branza de capra farmitata. Dam la cuptor 25-30 min sau pana trece testul scobitorii si tarta e frumos rumenita.

Tarta cu mere si branza de capra

Mie mi-a placut foarte mult fierbinte, proaspat scoasa din cuptor, cu un glob de inghetata de vanilie si o lingura de sos caramel (sau sa fi fost vreo 2-3 linguri, cine mai sta sa numere? 🙂 ) Sigur o sa va placa foarte mult si inca un lucru important: e genul de prajitura care sta foarte bine la frigider si ramana moale si pufoasa cateva zile bune. Sa va fie de cel mai bine!

Tarta cu mere si branza de capra

Tarta cu mere si branza de capra

Tarta cu mere si branza de capra

Tarta cu mere si branza de capra

Tarta cu mere si branza de capra

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (13 votes cast)

9 Comments

  1. Teo draga, putem inlocui braza de capra cu branza de oaie, de ex?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • da, sigur! chiar si cu ricotta sau branza proaspata de vaci, insa cea de capra ii da o aroma aparte

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Teo, prajiturica arata „delicios” o trec pe lista de week-end. Am o intrebare insa legata de Kitchenaid – ai incercat/reusit sa faci aluat de cozonac cu el? Ma gandesc sa-mi fac cadou de Craciun un robotel de bucatarie, acum ca cel vechi si-a dat obstescul sfarsit dupa 6 ani de utilizare 🙂 si singurul regret a fost ca nu era suficient de puternic pt un asemenea aluat.
    Multumesc.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
    • Buna Simo, multumesc pt cuvintele frumoase! Da, am facut diverse tipuri de aluat la Kitchen Aid si framanta orice, ar un motor foarte puternic. Sincera sa fiu, viata mea in bucatarie ar fi foarte grea fara el 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: +1 (from 1 vote)
  3. silvia

    Oare fara rom si vanilie o sa fie foarte diferit gustul?:)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • nu e foarte diferit, dar aromele prind bine in reteta asta

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  4. arata bestial,am si eu niste branza de capra,sigur incerc reteta ta…mai ales pt cea mica 😛

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. Daniela

    Relativ la prajitura, as avea o intrebare:
    Nu necesita praf de copt, cum creste prajitura asta?

    Multumesc anticipat.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Nu necesita praf de copt daca urmezi pasii de preparare 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.