Idei pentru prajiturile de Pasti

Crostata fondente
Acum ca in sfarsit a venit primavara si ne-am dat jos toate cojoacele, e vremea numai buna sa vina Sfintele Sarbatori de Pasti. Sau Paste. Sau cum sunteti voi obisnuiti sa ii spuneti, nu conteaza atata vreme cat stim ce sarbatorim 🙂 Si ce bine e daca sarbatorim cu o masa plina de prajituri bune, care mai de care. Anul asta, de Pasti, impreuna cu prietenii de la Boromir, am ales sa va pregatesc 5 retete de deserturi pentru masa de sarbatoare cu un ingredient special – faina Boromir.

Patru dintre propuneri vi le dezvalui azi, sunt prajituri clasice, pe care le stim de cand eram mici, de la cofetarie sau de la mama, dar sincera sa fiu, nici eu nu le-am incercat pana acum. Si daca tot le-am incercat si au iesit bine, am zis sa vi le arat si voua. A 5-a reteta e surpriza si va fi postata, alaturi de celelalte 4, pe parcursul Saptamanii Mari in aplicatia lansata pe pagina de Facebook Boromir. Daca cele 4 poze ale deserturilor de Pasti pe care vi le arat azi va stranesc curiozitatea culinara si papilele gustative, sa vedeti ce nebunie va fi zi de zi, saptamana asta, pe aplicatia Descopera secretul bucuriei! 🙂 Daca intrati acolo puteti descoperi retetele complete pentru fiecare dintre deliciile pe care le-am pregatit pentru voi.

Savarine cu dulceata de visine. Savarina este una dintre prajiturile clasice ale copilariei, prajitura insiropata, foarte insiropata, cu mot de frisca si fructe. Varianta noastra de savarina are, pe langa siropul de zahar ars si frisca proaspat batuta un ingredient special, care ii da un plus de aroma. Formele speciale pentru savarine se gasesc, surprinzator, in orice magazin cu obiecte de uz casnic, magazinele pe care, in vremea copilariei, cand ne bucuram de savarine la cofetarie, se numeau “magazinele de metalo-chimice”.

Savarine

Tarte cu fructe si crema de mascarpone. Mini-tartele cu fructe si crema de mascarpone sunt unele dintre cele mai racoroase prajiturele pe care le putem servi in sezonul primavara-vara. Au o crema usoara, sunt decorate cu fructe proaspete, care pot varia in functie de ce se gaseste in piata la momentul in care le faceti: capsuni, cirese, caise, piersici. Pentru barcutele pe care trebuie sa le umplem cu crema fie folositi forme pentru mini-tarte individuale, pe care le gasiti in comert, fie folositi o tava pentru mini-muffins/cupcakes.

Tarte cu fructe si crema de mascarpone

Mini islere cu ciocolata. Islerele sunt nelipsite de pe orice masa de sarbatoare si reteta pentru ele nu lipseste din caietele de retete ale mamelor noastre. Cand eram mici, nu era bucurie mai mare decat mama sa coaca “cojile” pentru islere si noi sa le lipim cu crema si apoi sa le glazuram!

Mini islere cu ciocolata

Crostata fondente. Crostata fondente sau tarta cu umplutura de ciocolata fondanta nu trebuie si nu poate lipsi de pe masa de sarbatoare a iubitorilor de ciocolata. Se face foarte usor si aveti fie varianta de a face o crostata mare, folosind forma mare pentru tarta, cu diametrul de 22-25cm, fie 8 crostate mai mici, folosind formele mici pentru tarta, diametru 5-8 cm, alegerea e a voastra.

Crostata fondente

11 Comments

  1. As prefera ca retetele sa fie postate aici. Daca doresc sa vad retetele utilizand aplicatia Boromir imi apare acest mesaj: “Boromir Secretul Bucuriei would like to access your public profile, friend list and email address.” Ceea ce nu mi se pare tocmai ok.

    • Vio, aplicatia acceseaza profilul in interiorul facebook, respectand termenii si conditiile lor. Este o aplicatie sigura care nu iti pune in pericol profilul de facebook, asa ca o poti folosi cu incredere. Toate aplicatiile care ruleaza pe facebook, iti acceseaza profilul, asa ca nu vad ce n-ar fi ok in asta.

  2. unde gasim o reteta pt crostata fondente?am cautat aici pe site dar nu am gasit..

  3. Hello Teo,
    unde gasim retetele pentru aceste prajiturele?

  4. bianca

    Superbe ideile dar e o singura problema: daca intram pe pagina de Boromir ma obliga sa invit 5 prieteni pentru fiecare reteta. Nu s-ar putea sa postezi si tu retetele pe pagina proprie? Sincer nu imi place sa fiu agasata de o gramada de chestii care nu ma intereseaza si fara sa mi se ceara permisiunea ceea ce cred ca e valabil si pentru alte persoane. Rugamintea mea ar fi sa ne delectezi cu aceste retete pe aceasta pagina. Sa ai sarbatori frumoase si luminate si spor la bucatareli! 🙂

  5. Ce dragut! Super ideile! Am si eu insa o intrebare: din ce magazin ai luat inimioarele pe care le-ai pus peste savarine? nu de-alta dar sincer eu nu am vazut pe nicaieri si de obicei ma mai uit dupa chestii din astea ornamentale dulci 🙂
    Multumesc!

  6. Oare de ce am intrat pe retetele astea, nu stiu cum sa ajung acasa sa ma apuc de treaba. Revin sa va zic daca mi-au si iesit.

  7. Hello Teo,
    ai putea te rog posta retetele?

  8. iuliana

    cum putem afla si noi aceste retete?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.