Caut cuptor cu microunde… si am gasit!

Cuptor cu microunde Samsung Muse

Bucuria cuptorului cu microunde mi-a fost straina foarte mult timp, in sensul ca nu ii vedeam utilitatea. In mintea mea era ceva de genul “daca mama a reusit sa creasca doi copii incalzind totul pe aragaz, ma gandesc ca se poate si asa”. Apoi, cand Luca era mic, am realizat cat de bine e sa incalzesti apa pentru biberon in 30 de secunde, mai ales ca asta se intampla noaptea. Apoi am inceput sa il folosesc din ce in ce mai des, nu doar pentru a incalzi mancarea, ci si pentru a pregati diverse retete si nu ma refer aici la semipreparate.

Momentan nu am un cuptor cu microunde, pentru ca cel vechi a murit inexplicabil, asa ca m-am bucurat cand am aflat de noile cuptoare cu microunde de la Samgung – cuptoare cu microunde MUSE, Grill si Solo. De ce mi-am indreptat atentia catre ele? Pentru ca, spre deosebire de alte cuptoare cu microunde, au interiorul ceramic si asta inseamna ca:

– mirosurile nu se mai transfera, deci nu mai deschidem cu groaza usa cuptorului, la gandul ca miroase a tot ceea ce am pregatit/incalzit vreodata in el
– ceramica impiedica aparitia bacteriilor
– interiorul cuptorului nu se mai zgarie, se curata mai usor
– alimentele nu se decoloreaza din cauza temperaturilor extrem de ridicate

M-am documentat foarte bine si ideea este ca la noile cuptoare Samgung Muse putem gati meniuri intregi si foarte variate, pentru fiecare masa a zilei, cuptoarele vin inclusiv cu idei de retete pe care le putem pregati. Una din retetele de pe blog care noua ne place foarte mult si am vazut ca si voua, asa cum ati comentat de-a lungul timpului, este reteta de chicken nuggets. Acesta este doar un exemplu de mancare pe care o puteti pregati la cuptorul cu microunde si este o alternativa mai sanatoasa a aceluiasi preparat, prajit in baie de ulei.

Chicken Nuggets

Eu am incercat si a iesit foarte bine! O alta idee buna sunt chipsurile din cartofi pe care le fac la cuptorul cu microunde: tai cartofii felii subtiri (am folosit si cartofi dulci si au iesit foarte bine) ii pun intr-o punga cu fermoar, ca si cele pentru marinarea carnii, pun o lingura de ulei si agit bine punga, pana feliile de cartofi sunt acoperite uniform. Le pun apoi pe o farfurie intinsa, intr-un singur strat si le dau la cuptorul cu microunde vreo 4-5 minute, pana sunt rumenite frumos si crocante. Apoi un strop de sare, sau paprika sau ce pofte om mai avea si gata chipsurile. Coapte, nu prajite. Mult mai sanatoase.

Chipsuri facute in casa

Desi suntem tentati sa credem ca daca mancarea se pregateste rapid si intr-un cuptor cu microunde, cu siguranta nu poate fi cea mai sanatoasa din lume. Tot citind despre cuptoarele cele noi, am ajuns la concluzia ca nu e asa, pentru ca au foarte multe functii si indicatii si idei de retete pentru fiecare zona in parte a cuptorului, pentru ca mancarea preparata sa fie nu doar rapida, ci si savuroasa si nutritiva. Si pana la urma, daca e si rapida, cu atat mai bine! Si prepararea e rapida la cuptoarele cu microunde Samsung Muse, datorita sistemului TDS, care distribuie undele uniform, din trei directii.

Cuptor cu microunde Samsung Muse

Da da, se pare ca putem folosi cuptorul cu microunde nu doar pentru a ne face de mancare mai repede, ci si mai sanatos. Am cautat cuptorul perfect pentru locul care a ramas gol pe blatul din bucatarie si se pare ca l-am gasit 🙂

6 Comments

  1. Subscriu, si eu am un cuptor cu microunde + grill de la ei si sunt foarte multumita! Il am din 2006 si a fost folosit intens, atat la gatit cat si la reincalzit 🙂

  2. gianina bogdan

    e foarte frumos sa te bucuri de un cuptor cu microunde insa tot ai reusit sa treci cu vederea distrugerea elementelor nutritive din alimente datorata temperaturilor prea inalte.

  3. Militaru Gabriela

    si eu am un cuptor cu microunde, cam prapadit,ce-i drept, n-are functii mai sofisticate si cam face figuri (fiind cam vechi, in sensul ca incalzeste mancarea ba prea tare, ba prea putin, ba doar la suprafata si la mijloc e rece..dar in fine!), dar fara el…e greu. chit ca nu e folosit intensiv si n-am incercat niciodata sa gatesc ceva propriu-zis la el, e indispensabil. mai te grabesti, mai vrei o floricica de porumb (si sincer, decat la ceaun, mai bine la microunde), mai plang copii si trebuie sa le faci lapte (uite ca am schimbat 1 de la denis pana la daria, dar are aceeasi utilitate, vorba ta, e bun tare, mai ales noaptea, cand cel mic plange)…ce sa mai…cuptorul cu microunde e o inventie super! si cred ca oricine in ziua de azi are unul. pentru ca, fiind pe fuga, e foarte util

  4. Cristina

    Buna! Iti inteleg entuziasmul fata de cuptorul cu microunde. Intr-adevar, este mult mai usor de folosit si ai mai putine vase de spalat.
    Totusi, orice persoana cu cunostinte minime de fizica si chimie isi da seama ca microundele folosite la incalzirea mancarii nu au niciun beneficiu asupra sanatatii.
    Ceea ce se intampla in preparate este la nivel molecular. Microundele agita moleculele in asa fel incat acestea sa se roteasca si sa genereze caldura prin frecare si agitatie termica [partea de fizica]. In acelasi timp, compusii naturali care prezinta izomerie optica sunt rotiti de o multime de ori dar nu sunt toti readusi la pozitia initiala. Aceasta rotatie transforma unele molecule in molecule sintetice, nenaturale [partea de chimie]. Organismul nu le poate metaboliza pentru ca nu le identifica.

    Am si eu cuptor cu microunde in casa si incerc sa il folosesc destul de rar.

    • nu e un entuziasm, sincera sa fiu. Este dorinta de a-mi usura cat de cat munca pentru ca viata de mama singura cu copil de 5 ani nu e chiar atat de simpla si uneori am nevoie de un ajutor in bucatarie, iar cuptorul cu microunde e un ajutor foarte mare. Nu zice nimeni sa il folosesti dimineata, la pranz si seara, dar eu cred ca atata timp cat nu se fac excese, totul e ok 🙂

  5. VreauSaStiu

    Cuptorul cu microunde, NU este daunator ! Prejudecatile – alimentate evident de interese strict comerciale – sunt desfiinatate de cercetatorii onesti (vezi Universitatea din Boston), Vitaminele din alimente se distrug la orice preparare calorica prelungita … iar radiatiile… haida de… vorbim de cuptor cu microunde nu atomic ! 😀
    E falsa ideea, ca doar femeea extenuata e o buna gospodina. Progresul, e menit tocmai sa ne imbunatateasca viata (altfel ramaneam la traiul in pesteri naturale, nu evoluam la viata in case construite “artificial”).
    Folositi linistite avantajele microundelor nu mai plecati urechea la prejudecati si veti fi mai fericite .;)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.