Piept de pui in aluat de bere

Piept de pui in aluat de bere

Daca tot e vara si daca tot e berea rece pe ordinea de zi la orice terasa, m-am gandit sa o aduc si in bucatarie, sa vedem daca reusim cu ea niste retete culinare de vara. Am cam reusit, ca a iesit un pui foarte bun, fraged (pentru ca da, berea si sifonul sau apa minerala ajuta carnea, chiar si micii pe gratar, sa fie mai frageda si micii mai pufosi si mai putin uscati) si aromat. Ingrediente putine, reteta simpla cu pui, munca si mai putina. Cam asta e reteta de azi si nu are rost sa mai lungim povestea, ca vine masa de pranz peste noi si nu avem nimic pe masa 🙂

Ingrediente pentru 20-30 fasii de pui:
– 250g + 2 linguri faina
– 500ml bere blonda
– sare si piper
– 2 bucati mari de pieptde pui (cca 700g)
– 3 linguri condimente pentru carne de pui
– ulei pentru prajit

Piept de pui in aluat de bere

Mai intai pregatim aluatul: punem faina intr-un bol incapator, turnam apoi berea in fir subtire, amestecand in continuu, pana avem o compozitie fina, fara cocoloase, de consistenta aluatului pentru pancakes (deci mai groasa decat compozitia pentru clatite, da?). Condimentam dupa gust cu sare si piper.

Piept de pui in aluat de bere

Apoi ne ocupam de carnea de pui: feliem fiecare piept de pui, apoi il taiem in fasii lungi, pe care nu le batem ca pe snitele, ci le taiem din start mai subtirele, cam de ½ cm grosime. Le punem intr-un bol, punem condimentele si cele 50g faina.

Piept de pui in aluat de bere

Amestecam bine bine, pana fiecare fasie de pui e condimentata si acoperita de faina. Fasiile de pui trebuie sa fie lipicioase, de asta e importanta faina in pasul asta 🙂

Piept de pui in aluat de bere

Trecem apoi fasiile de pui prin aluatul cu bere si le prajim in ulei incins, pana sunt frumos rumenite pe ambele parti, ca snitelele. E important sa le prajim insa la foc mic-mediu, pentru ca puiul sa se intrepatrunda, altfel doar se rumeneste aluatul si carnea ramane nefacuta. Scoateti apoi fasiile de pui pe o farfurie, pe servetele, care sa absoarba excesul de ulei.

Piept de pui in aluat de bere

Fasiile de pui merge bine cu orice fel de garnitura, la noi a fost asa, de vara, cu cartofi noi facuti la cuptor si o salata de rosii, ceapa si castraveti. Simplu si delicios! Sau puteti sa taiati pur si simplu fasiile de pui in bucatele si sa le folositi pentru a desavrasi orice salata. Sau puteti sa le mancati goale, ca si gustari in timpul zilei. Posibilitatile sunt nenumarate pentru un preparat atat de simplu, si care, zic eu, chiar merita incercat. Pentru puiul asta, berea chiar face minuni…nu stiu pentru alti pui, cei care beau berea la terasa 🙂 Sa va fie de cel mai bine!

Piept de pui in aluat de bere

Piept de pui in aluat de bere

Piept de pui in aluat de bere

Piept de pui in aluat de bere

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (32 votes cast)

15 Comments

  1. Tare bune si apetisante!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  2. toraradasori

    Draga Teo reteta delicioasa ca de obicei ce provine de la tine, asemei reportajul placut din Antalya. Pentru ca tin la calitatea prozei tale pe care o citesc cu placere, sunt pretentios. Te rog mult nu folosi si tu sintagma „….ca si….” care este o gaselnita mai recenta de a evita cacofoniile si nu tocmai fericita, fiind alte cai mai elegante de a o face. Cu multa admiratie pt. Cluj si produsele sale !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. maria boian

    Sunt sigura ca sunt delicioase. O sa le incerc vara asta. Multumesc pentru toate retetele minunate!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  4. Gand la gand cu bucurie, acu doua zile am intrat pe
    allrecipes.com si voila! Yummy!
    http://allrecipes.com/recipe/beer-batter/

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  5. Denisa

    Sunt sigura ca sunt delicoase. Eu folosesc acelasi aluat cand fac snitele din soia. Sunt fenomenale, deci ma gandesc si in cazul puiului sunt la fel.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  6. simona

    Teo, spune-mi te rog tu cum pregatesti cartofii noi la cuptor? Multumesc pentru retete !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  7. andreea

    Le-am testat si sunt superrrr buneeee!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  8. Tzesti, cum ma salvezi tu pe mine mereu, cand nu stiu ce sa fac! 🙂
    aveam o caserola cu piept de pui feliat si m-am cam saturat si plictisit sa tot fac traditionalele snitele. si m-am gandit, sigur ma salveaza Teo, imi da ea vreo idee magistrala! 🙂
    au iesit absolut delicioase! merci mult! pupici :*

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • no bine, nana! nu stii ca eu is wonder woman? atata doar ca nu imi iau chilotii peste pantaloni ca supermen, da in rest, is minunata :)))) te pup cel mai maxim!

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: +1 (from 1 vote)
  9. Hello, hello

    am incercat si eu astazi aceasta reteta dar cu parere de rau nu au iesit „ca ale tale”. Nu stiu din ce cauza dar au fost foarte, foarte uleioase si nu pufoase. Ce oi fi facut gresit?

    O seara buna

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • As vrea sa stiu de ce, dar nu imi dau seama. Berea folosita, prea mult ulei, neincins corespunzator etc pot fi foarte multe motive 🙁

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  10. mi-au iesit delicioasa 🙂 au o crusta crocanta si inauntru e fraged. perfecte ce sa mai spun. multumim de retete si tine-o tot asa

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  11. Victoria

    Pt. oamenii care nu manaca prajit, oare merg si la cuptor?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • nu stiu ce sa zic, nu e foarte gros aluatul si s-ar putea sa se faca o mica…baltita…in tava…

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.