Wishlist: aspiratorul-robot Samsung NaviBot

Samsung NaviBot
Din ciclul “lucruri pe care mi le doresc din tot sufletul”, vreau sa va povestesc astazi despre cel mai simpatic aspirator pe care l-ati putea avea: Samsung Navibot 🙂 Pentru ca, hai sa fim sinceri, chiar daca in majoritatea filmelor (vezi I am Robot) ni se prezinta robotii ca un lucru destul de inspaimantator, toti iubim robotii, gadgeturile si device-urile care ne fac viata mai usoara. Si aspiratorul-robotel de la Samsung este fix genul de gadget pe care mi-l doresc si l-am trecut pe lista mea de Craciun (mosule, daca vezi asta, fie-ti mila de mine, te roooooog).

Dupa cum stiti deja, eu duc o viata destul de agitata, ma impart mereu intre blog, munca la televiziune, alte sarcini mondene (dar necesare) si cel mai important – Luca. Sunt zile in care ajung acasa doar seara si prefer sa petrec tot timpul ramas dintr-o zi cu puiutul, asa ca seara, dupa ce il culc, incep sa ma uit in jur si sa vad dezastrul din casa. Si de cele mai multe ori, ingrozita de vasele din chiuveta, scamele de pe covor (si uneori bucati de plastilina sau ramasite de la cum isi ascute Luca creioanele colorate) si tot ce s-a mai strans in casa in jurul zilei, ma pun la somn, ca simt ca oricum nu reusesc sa le fac pe toate. In plus, noi avem un apartament destul de mic, asa ca murdaria de pe covor se acumuleaza mai repede (zona de living este unita cu bucataria, asa ca avem un covor mare care e ultra-expus la tot si trebuie aspirat zilnic). Nu pot aspira zilnic, oricat de mult mi-as dori. Si totusi, Luca isi petrece 90% din zi, cand suntem acasa, in living. Asa ca m-am gandit ca aspiratorul NaviBot ar fi perfect pentru asta: pot sa il pornesc cand plec de acasa si pana venim e totul curat.

Pentru a-si desfasura treaba in conditii perfecte, aspiratorul are o camera on-board care face 30 de poze pe minut, pentru ca robotelul sa “cunosca” mediul inconjurator in care isi va desfasura activitatea. Poate curata 100 m2 in 40 de minute, asa ca, pentru a curata toata casa noastra ii trebuie cam… 20 de minute, hai 25 daca vrea sa aspire si in balcon (da da, v-am spus ca avem un apartament mititel). Daca ii lasati obstacole in drum (mai un ghiveci, mai un picior de la masa), le evita gratios, pentru ca are o multime de senzori care il ajura sa faca asta. Are si senzori “anti-incalcire”, care il ajuta sa treaca peste cabluri, plintele de la parchet, marginea de la covor. Toate astea consider ca m-ar ajuta pentru ca, livingul are parchet + covoare, partea de bucatarie are gresie, partea de hol are altfel de gresie, toate despartite prin plinte gratioase (sau nu chiar atat de gratioase), pe care cred ca robotelul le-ar trece cu brio pentru a curata cand NU suntem acasa.

Cam asta e visul meu: sa il programez cand plec de acasa (pentru ca are o functie de programare a sesiunilor de curatare) si sa ma intorc la o casa curata. Un alt lucru care mi se pare foarte interesant este ca, atunci cand i se termina bateria sau i se umple saculetul, robotelul-aspirator se intoarce singur la baza, goleste mizeria, incarca bateria si pleaca sa isi continue treaba exact din locul in care a ramas! Mi se pare asa, super smart 🙂 Cred ca as economisi timp, mi se pare ca m-ar ajuta sa pastrez casa curata in timp ce eu petrec mai mult timp cu Luca sau fac alte lucruri mult mai interesante decat aspiratul. Voi ce ziceti? Aveti un aspirator-robot? Cum functioneaza? Sunt foarte foarte curioasa! Va pup si sa avem casutele curate, zic! 🙂

Samsung NaviBot

5 Comments

  1. Și eu îmi doresc unul așa! Am văzut reclama lui în revista Good Food și visez la el! Cred că merită cumpărat! M-aș bucura dacă ar și șterge cu mopul pentru mine :)))

  2. Steliana

    pfff…cine nu si-ar dori o asemenea minunatie!!! dar un pret estimativ nu avem??? am vazut in Spania anul trecut astfel de aspiratoare, nu stiu daca atat de smart cum l-ai descris tu pe acesta la vreo 600euro, cam mult..

  3. Si eu vreau…mai ales ca urasc sa dau cu matura (din adolescenta) si ma enerveaza sa tot dau cu aspiratorul…

  4. lucia

    eu il am de vreo 3 ani si sunt mai mult decat multumita de el, l-am cumparat din Franta cu 400 euro (varianta complet digitala era cu vreo 100 euro mai scumpa) dar am preferat butoane ca am pisica si nu vroiam sa-l porneasca din greseala, acum l-am vazut in germania la vreo 300 euro, depinde de magazin si copi chinezesti de la 100-150 euro. S1 face parte din familie deja …. 🙂

  5. Asta face parte din seria : e musai sa il am! Cred ca o sa ma indragostesc de el ca si de masina mea de spalat vase 🙂
    Ce bine ca nu m-am nascut acum 100 de ani…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.